Satışa sunulacak taşınmazların fiyat araştırmasına devam edilecek

Satışa sunulacak taşınmazların fiyat araştırmasına devam edilecek

Satışa sunulacak taşınmazların fiyat araştırmasına devam edilecek

Satışa sunulacak taşınmazların fiyat araştırmasına devam edilecek

Satışa sunulacak taşınmazların fiyat araştırmasına devam edilecek
12 Nisan 2011 - 09:27

Kırklareli İl Genel Meclisi Kırklareli Merkez Kavaklı Kasabası Göçmen
Evleri mevkiinde bulunan fabrika binası ve arsası için belirlenen 339
Bin 011 TL, İstanbul İlinin Fatih İlçesinde bulunan Öğrenci Yurdu binası
için belirlenen 833 Bin 077 TL satış bedellerini uygun bulmayarak satış
araştırmalarına devam edilmesi kararı aldı.



HABER MERKEZİ
Kırklareli İl Genel Meclisi Nisan ayı 4. birleşimi 7 Nisan 2011 Perşembe günü Meclis Başkanı Behçet Şen başkanlığında yapıldı.
Birleşimde yer alan madde gereği; İl Genel Meclisi’nin 06/04/2011 tarih ve 14 sayılı kararı gereğince, satışı uygun görülen taşınmazlardan Kırklareli Kavaklı Kasabasındaki toplam 4674 m2’lik fabrika binası ve arsası ile İstanbul İli Fatih İlçesinde bulunan 253,12 m2’lik Öğrenci Yurdu binasının, satışına esas rayiç bedellerin incelenerek satışının yapılıp yapılmayacağı hususu görüşüldü.
Belirtilen hususta; mülkiyeti İl Özel İdaresine ait gayrimenkullerin satış işlemlerinin gerçekleştirilmesine verilen karar doğrultusundan kurumlardan ve serbest piyasadan alınan rayiç bedellerin incelenmesi sonucunda; Kırklareli Merkez Kavaklı Kasabası Göçmen Evleri mevkiinde bulunan fabrika binası ve arsası için ortalama 339 Bin 011 TL satış bedeli tespit edildiği, İstanbul İlinin Fatih İlçesinde bulunan Öğrenci Yurdu binası için ortalama 833 Bin 077 TL satış bedeli tespit edildiği belirtildi. Buna göre rayiç bedellerin incelenmesi neticesinde en son belirlenen ortalama bedellerin il genel meclisinin kararında belirtilen fiyatların altında kaldığı için konun tekrardan görüşülmesi istendi.

*“Peşkeş çekmiş gibi oluruz”

Konu ile ilgili söz alan CHP’li İl Genel Meclis Üyesi Hasan Dağ bu fiyatları duyunca şok olduğunu ifade ederek şöyle konuştu; “Verile rayiç rakamları çok komik buldum. Kavaklı’da bulunan mevcut alan arsa olarak satılsa 250 Bin TL’den aşağı satılamaz. Emlak işi ilen uğrasan arkadaşlar bu alana göz koymuş olacak ki bu yere bu fiyatı biçiyorlar. Bana göre burasının elden çıkarılmaması lazım. Buranın kira geliri de var. 15 yıllık kira gelirine tekabül bile etmiyor. Kira gelirine 15 yıl tekabül etmesi lazım. Bu yerden yılda 60 Bin TL kira alabiliyorsak 15 yıldan hesaplandığında 1 Milyon TL gibi bir rakama satılması gerekiyor. Diğer türlü peşkeş çekmiş gibi oluruz. Bu şekilde satışa sunulması doğru olmaz diye düşünüyorum.
İstanbul’daki yurt için 833 Bin TL’de çok komik bir rakam, orada yaklaşık 96 öğrenciye istihdam ediyoruz. Vilayetler Hizmet Birliği alın malınızı derse, Özel İdarede elini cebine atar Kırklareli’nin gerçek evlatları öğrenci yurdundan faydalanmış olur. Bu fiyatlardan satılmasına karşıyım.”
CHP’li İl Genel Meclis Üyesi Hüseyin Taşkın söz alarak meclis olarak belirledikleri minimum rakamların çok altında rakamların karşımıza çıktığını, bu rayiç fiyatlardan satılmasına karşı olmaları gerektiğini ifade ederek; “Her iki yerimizin bu fiyatlardan satılmasına gönlüm razı olmaz.” şeklinde konuştu.
AK Partili İl Genel Meclis Üyesi Metin Güvenç Kavaklı’da bulunan yerin fiyatlandırılmasında sıkıntı olmadığını, İstanbul’daki Öğrenci Yurdu’nu kullanma amacına ile devam edilirse bütçeden bu konuda bir miktar para çıkması zorunda olunduğunu belirtti. Rayiç fiyatları düşük bulduğunu ifade eden Üye Gevenç, satışın bu fiyatlardan yapılmasını istememe durumunun mantıklı olduğunu, bunun ile ilgili neler yapılacağını hesaplayıp tekrar ona göre karar verilmesi gerektiğini söyledi.
CHP’li İl Genel Meclis Üyesi Sadettin Kızmaz ise bu fiyatlardan satış yapılmasından vazgeçerek fiyat araştırmasına devam edilmesi gerektiğini, İstanbul’daki Öğrenci Yurdu için gerekli olan deprem güçlendirmesinin yapılması gerektiğini belirtti.
CHP’li İl Genel Meclis Üyesi Aydın Karakoç söz alarak bu konu ile ilgili çok önceden titiz bir inceleme yaptıklarını, gerekli resmi ve resmi olmayan ilgili birimlere danışarak Kavaklı’daki fabrika ve alanı için 750 Bin TL olan en düşük fiyatlardan satış kararının meclisten geçtiğini belirtti.
İstanbul’daki Öğrenci Yurdu’nun deprem güçlendirilmesi yapılması gerektiğini kendilerine bildirildiğini belirten Üye Karakoç, bununla ilgili raporların önlerine gelmediğini, sadece yüksek bir fiyat ile deprem güçlendirilmesi konusunun kendilerine anlatıldığını belirterek; “Bence kendi teknik ekiplerimizi oraya yollayarak gerekli araştırmaları yapıp deprem güçlendirmesi ile ilgili bir fiyat çıkarılması gerektiğini öneriyorum.” şeklinde konuşup, bu satışlarında bu fiyatlarda yapılmamasını önerdiğini ifade etti.
İl Genel Meclis üyeleri hem fikir olarak satışa sunulan yerlerin rayiç fiyatlarını doğru bulmadıklarını belirtmeleri üzerine Başkan Şen, maddeyi rayiç bedellerin kabul edilmeyerek satış araştırmalarının devam edilmesi şeklinde oylamaya sundu ve madde bu şekilde oy birliği ile kabul edildi. (cs)