Şahin; “Kırklareli doğal afetlere hazır”

Şahin; “Kırklareli doğal afetlere hazır”

Şahin; “Kırklareli doğal afetlere hazır”

Şahin; “Kırklareli doğal afetlere hazır”

Şahin; “Kırklareli doğal afetlere hazır”
20 Şubat 2010 - 09:25

Kırklareli Valiliği İl Sivil Savunma Müdürü Bekir Şahin Kırklareli’nin her türlü doğal afete hazır olduğunu belirtti.


HABER MERKEZİ

Geçtiğimiz yıl çıkarılan bir kanun ile Türkiye 4 bölgeye ayrılarak doğal afet ve seferberlik konusunda her bölgedeki 20 il arasında protokol imzalandığını hatırlatan Kırklareli Valiliği İl Sivil Savunma Müdürü Bekir Şahin bu protokollerin illerdeki ekipman değişikliği sonrasında güncellendiğini belirtti. Şahin; “Geçtiğimiz yıl çıkarılan kanun ile Türkiye 4 bölgeye ayrılarak her bölgede bulunan iller arasında doğal afet ve seferberlik protokolleri imzalandı. Bu protokollerle birlikte illerde bulunan ekipman konusunda da bilgiler verildi. Bu protokolün haricinde verilen bilgilerde ise hangi ilde kaç görevli olduğunu ve ne kadar malzeme olduğunu öğrenmek mümkün oldu. İllerdeki ekipman değişikliği sonrası ise protokoller ve listeler tekrar güncelleniyor. Olası bir doğal afet durumunda bu listelere bakarak ihtiyacımız olan malzemenin hangi ilde ne kadar olduğunu görerek istekte bulunduğumuz takdirde protokol gereği ihtiyacımız olan malzemeler bize gelecektir. Bu durumun aynısı bizim ilimiz için de geçerli. Protokol imzalanmış bir ilde doğal afet olduğu takdirde bizden malzeme veya başka bir talepte bulunulduğunda gerekli yardımı yapacağız.
İlimiz şuanda çok büyük bir şey olmadığı takdirde kendi kendine yetecek pozisyonda. Yani Kırklareli her türlü doğal afete karşı hazır” dedi.
Şahin, Kırklareli ile protokol imzalayan illerin şu şekilde olduğunu açıkladı; Aydın, Balıkesir, Bilecik, Bolu, Bursa, Çanakkale, Denizli, Düzce, Edirne, İstanbul, İzmir, Karabük, Kocaeli, Kütahya, Manisa, Muğla, Sakarya, Tekirdağ, Uşak, Yalova  (yy)