Sağlığa ‘grev’ arası

Sağlığa ‘grev’ arası

Sağlığa ‘grev’ arası

Sağlığa ‘grev’ arası

Sağlığa ‘grev’ arası
22 Aralık 2011 - 09:22

21 Aralık 2011 Çarşamba günü tüm yurtta olduğu gibi Kırklareli’de de sağlık çalışanları KESK’in öncülüğünde 1 günlük grev yaptı.







HABER MERKEZİ


Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) bağlı sendikalar ile Türk Tabipleri Birliği'ne bağlı meslek odaları 21 Aralık 2011 Çarşamba günü yurt genelinde iş bırakırken, Kırklareli'de de KESK'e bağlı bazı sendikaların üyeleri, Kırklareli Devlet Hastanesi önünde toplanarak; taleplerini dile getirip eylem yaptı. Kırklareli Belediye Başkanı Av. Cavit Çağlayan, Başkan Yardımcısı Ünal Başkur, bazı belediye meclis üyeleri, Kırklareli CHP İl Başkanı Vecdi Gündoğdu devlet hastanesine gelerek buradaki eyleme destek verdi. 


Hastane önünde toplanan sağlık çalışanları, attıkları sloganlarla 663 Sayılı Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname'ye (KHK) tepki gösterdi. 


SES Kırklareli Şube Başkanı Sevinç Sayın ön bir basın açıklaması ile AK Parti hükümetine seslenerek; “AK Parti Hükümetini son kez uyarıyoruz. Emek düşmanı politikalardan vazgeçin. Uluslararası sözleşme ve anlaşmalarla sahip olduğumuz grevli toplu sözleşme hakkımızı tanımak zorundasınız. Eğer taleplerimize olumlu bir yanıt alamazsak bizi çok daha kitlesel ve çok daha kararalı olarak karşınızda bulacaksınız.” dedi.





*“Sağlık Hakkı Meclisi kuracağız”


Kırklareli Tabip Odası Başkanı Halil Muhacir, burada grup adına yaptığı basın açıklamasında, her işin başının sağlık olduğunu, sağlık hakkının savunuculuğunu yapmak için Sağlık Hakkı Meclisi kuracaklarını ifade ederek; “Biz mücadelemizi hak hukukla, kendini ve yüreğini ortaya koymakla, kararlı olmakla, yanındakilerin elini tutarak alınan ve üretimden gelen güç ile halaylarla, horonlarla, Türklerle şarkılarla veriyoruz. O nedenle ilk iş olarak Sağlık Hakkı Meclislerimizi kurmaya karar verdik. Hekim meclisi olacak. Sağlıkçılar meclisi olacak. Ve illaki Sağlık Hakkı Meclisleri olacak” dedi.


Halil Muhacir, 2 Kasım 2011 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan KHK ile devlet hastanelerinin şirket hastanelerine dönüştürüleceğini, hastanelerin ticarethane olacağını ve genel sekreterler tarafından yönetileceğini öne sürdü. 


Daha sonra grup Hastaneden Dingiloğlu Parkı önüne kadar döviz ve sloganlarla yürüdü. Burada Eğitim-Sen Kırklareli Şube Başkanı Seyfi Meriç bir basın açıklaması yaptı ve AK Parti iktidarını sert bir diller eleştirerek; “Büyüyen sadece bu iktidar, bu iktidarın yandaşları ve sözcülüğünü yaptığı sermeyedir. Emekçilerin ve yoksullaştırılan halkın ise sıkıntıları, sefaleti büyüyor. AK Parti iktidarı gerçekleri çarpıtmada ne kadar ustalaşsa da güneşi balçıkla sıvayamaz. Bu ülkenin gerçekleri ortadadır.” dedi. Seyfi Meriç’in basın açıklamasından sonra grup olaysız bir şekilde dağıldı. (cs)