“Reklâm ve Tanıtımı Kesmek Büyük Hata”

“Reklâm ve Tanıtımı Kesmek Büyük Hata”

“Reklâm ve Tanıtımı Kesmek Büyük Hata”

“Reklâm ve Tanıtımı Kesmek Büyük Hata”

“Reklâm ve Tanıtımı Kesmek Büyük Hata”
17 Ekim 2009 - 10:16

Marmara Belediyeler Birliği’nde iletişim uzmanı Enver Seyitoğlu tarafından verilen ‘Etkili İletişim’ seminerleri sona erdi. Üç gün süren eğitim programının son gününde yine birbirinden önemli açıklamalar yapan iletişim uzmanı Seyitoğlu “Krizi bahane ederek reklâm ve tanıtım çalışmalarını kesmek büyük hatadır” dedi.

 


HABER MERKEZİ



Marmara Belediyeler Birliği’nin Eminönü merkez binasındaki Hızır Bey Çelebi Seminer Salonu’nda ‘Etkili İletişim’ ana başlığıyla iletişim uzmanı Enver Seyitoğlu tarafından, doğru iletişim, fonetik diksiyon, güzel konuşma, beden dili ve davranış sanatları eğitimi verildi. Üç gün süren eğitimlerin kapanış gününde yine birbirinden önemli açıklamalar yapan Enver Seyitoğlu, insanların iletişimde bilinçli ve bilinçsiz olarak yaptığı hatalara değindi. Özellikle kör noktalara dikkat edilmesi gerektiğini belirten Seyitoğlu, “Konunun heyecanına kapılarak istemeden ses tonunu yükseltmek, bakışları sertleştirmek ve antipati oluşturacak şekilde beden dilini kullanmak, bizlerin kör noktalarıdır ve kişiler arası iletişimde yapılan en büyük hatalardandır” dedi.


“Reklamı kesen firmalar, ciddi hata yapıyorlar”


Renkli geçen anlatımın devamında reklâm, tanıtım, kurumsal imaj ve eğitim çalışmalarının önemine de değinen Enver Seyitoğlu, “Aralarında çok büyük şirketlerin de bulunduğu bazı firmalar, ekonomik krizi bahane ederek bir takım kısıtlamalara gidiyorlar. Krizi öne sürerek reklâm, tanıtım, kurumsal imaj ve eğitim gibi harcamalarını kesen firmalar, ciddi hata yapıyorlar ve uzun vadede düşünüldüğünde, kendilerine daha büyük zarar veriyorlar” diye konuştu.


Eğitim programı, basın çalışanları için tekrarlanacak


Marmara Belediyeler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, belediyelerin talep, ihtiyaç ve beklentileri doğrultusunda çalışmalarını aralıksız sürdüreceklerini belirtirken, iletişim seminerlerinin tekrarlanacağını, özellikle belediyelerin basın danışmanları ve basın ekipleri için bir dizi eğitim programı düzenleneceğini söyledi. Başkan Altepe, yazılı ve görsel basında görevli medya mensuplarının da etkili iletişim, beden dili, hitabet ve davranış sanatları eğitimlerine katılabileceğini belirtti. (yy)