Protokol ile vatandaş bayramın ilk günü bayramlaştı

Protokol ile vatandaş bayramın ilk günü bayramlaştı

Protokol ile vatandaş bayramın ilk günü bayramlaştı

Protokol ile vatandaş bayramın ilk günü bayramlaştı

Protokol ile vatandaş bayramın ilk günü bayramlaştı
20 Kasım 2010 - 09:34

Kurban Bayramı münasebetiyle Kırklareli Valiliği tarafından düzenlenen
Bayramlaşma programı bayramın ilk günü olan 16 Kasım 2010 Salı günü
Kırklareli Halk Eğitim Merkezi ve ASO Müdürlüğü Salonu’nda yapıldı.

HABER MERKEZİ

Saat 13.00’da gerçekleşen programa Kırklareli Valisi Muammer Muşmal, AK Parti Kırklareli Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam, 55. Mekanize Piyade  Tugay Komutanı Tuğgeneral Sinan Yayla, Belediye Başkanı Av. Cavit Çağlayan, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç, Vali Yardımcıları, Kamu Kurum ve Kuruluş Müdürleri, Siyasi Parti Üyeleri, Sivil toplum Örgütleri ve vatandaşlar katıldı.
Vali Muşmal, Başkan Çağlayan ve Tuğgeneral Yayla bayramlaşma programına katılanları kapıda karşılayarak onlar ile bayramlaştılar. Herkesin bir biri ile bayramlaştığı programda tüm davetlilere yiyecek ve içecek ikramında bulunuldu.
* “Önce kendiniz için çalışın ve okuyun”
Gerçekleşen bayramlaşma programı sonrasında Vali Muşmal ve beraberindekiler Erkek Yetiştirme Yurdu, Çocuk Yuvası, Kız Yetiştirme Yurdu ve Huzur Evine birer bayram ziyareti yaparak onların bayram sevincini paylaştı. Aynı gün Saat 14.00’da Kız Yetiştirme Yurdu’na giden Vali Muşmal kapıda yurt öğrencileri tarafından çiçekler ile karşılandı. Vali Muşmal’ı kapıda gören öğrenciler “Bayramınız kutlu olsun” diye hep bir ağızdan bağırarak Vali Muşmal’ın bayramını kutladılar. Vali Muşmal ve beraberindekiler tüm yurt öğrencileri ile tek tek bayramlaştılar.
Ziyarette çocuklar ile yakından ilgilenen Vali Muşmal, onlara çok okumaları gerektiğini, iyi bir eğitim aldıkları taktirde ileride bu ülkenin yöneticileri durumuna gelebileceklerini belirterek; “Türkiye’mizin değişik illerinden buraya geldiniz ve burada çok güzel bir ortam var. Devletimiz sizlere çok güzel imkanlar sağlamış. Bu imkanlara karşılık devletimiz sizden tek şey istiyor. Çok çalışmanız ve okumanız. Önce kendiniz için çalışın ve okuyun. Bir meslek sahibi olun. Burada bol bol kitap okumayı da ihmal etmeyin.” şeklinde konuştu.
Ziyarette iki minik öğrenci İstiklal Marşı’nın on kıtasınıda ezbere okuyarak büyük alkış aldı. Yapılan ziyarette ayracıca öğrencilere bayram harçlığı verildi. Kırklareli Valisi Muammer Muşmal’ın Öğretmen eşi Canan Muşmal’ın ziyaret süresince öğrenciler ile ayrı ayrı ilgilenmesi gözlerden kaçmadı.
* Huzur Evi sakinlerine bayram ziyareti
Vali Muşmal ve beraberindekiler Kız Yetiştirme Yurdu ziyaretinin ardından Huzur Evi’ne geçtiler. Burada ilk olarak Huzur Evi personeli ile bayramlaşan Vali Muşmal, yaşlı amca ve teyzeler ile tek tek bayramlaşarak onlara hal ve hatır sordu.  
Yapılan ziyarette Huzur Evi sakinlerinden İsmet Yenigün, Vali Muşmal’a yazdığı bir şiiri bayram hediyesi olarak okudu. Gerçekleşen ziyarette Huzur Evi sakinlerine bayram hediyeleri verildi. (c.s.)