“Projelerimiz özürlüleri hayata bağlayacak”

“Projelerimiz özürlüleri hayata bağlayacak”

“Projelerimiz özürlüleri hayata bağlayacak”

“Projelerimiz özürlüleri hayata bağlayacak”

“Projelerimiz özürlüleri hayata bağlayacak”
24 Şubat 2010 - 09:06

* Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Kırklareli Şube Başkanı İrfan Özeklioğlu, şu anda hazırda bekleyen projelerinin bulunduğunu bunların kabul edilmesi ile 10 özürlüyü meslek sahibi yapmayı amaçladıklarını söyledi.

HABER MERKEZİ
Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Kırklareli Şube Başkanı İrfan Özeklioğlu, bugüne kadar açtıkları kurslar ile özürlülerin bir çok değişik alanda sertifika sahibi olduğunu belirtti. Şu anda Dernek olarak hazırladıkları projelerin kabul görmesi halinde 10 özürlüyü daha meslek sahibi yapmayı amaçladıklarını belirten Özeklioğlu şunları kaydetti:
“Dernek olarak Kırklareli’de kurulduğumuz 2006 yılından bu yana onlarca özürlümüz değişik alanlarda açılan kurslara katılarak sertifika aldılar. Çalışmalarımız devam ediyor. "Büro Yönetimi ve Sekreterlik Kursu" ile da 10 özürlümüzü daha meslek sahibi yapmayı amaçlıyoruz. Projemizin kabul görmesi halinde 10 kursiyerimize 69 gün sürecek olan 345 saatlik eğitim ile dilekçe hazırlamadan dosyalamaya birçok konuda bilgilendirmede bulunacağız.
Bir diğer önemli projemiz ise 6 ay sürecek olan "Sizi Hayata Bağlıyorum" isimli projedir. Santral operatörlüğüne yönelik eğitim verilecek bu proje AB Sınırötesi İşbirliği Projesi kapsamında Bulgaristan'dan bir dernek ile ortaklaşa hazırlandı ve şu an AB'den onay bekliyor.
62 bin Avro bütçeli projenin onaylanması durumunda Bulgaristan ve Türkiye'de karşılıklı 15'er kişilik kurs açacağız. Projeye Türk Telekom, Kırklareli Belediyesi, Halk Eğitim Merkezi ve Engeliler Okulu da destek veriyor.
Edirne ve Tekirdağ'ı da kapsayacak projenin yüzde 55'nin Türkiye'ye yüzde 45'inin ise Bulgaristan'a ait. Gerekli ekipman ve teçhizatın doğrudan 62 bin Avro'luk bütçe ödemesi yapılmadan alınarak karşılanacak. Bütçe ile aynı zamanda Engelliler Okulu'nun ihtiyacı olan bazı malzemelerde temin edilecek. AB'ye onay için giden 55 proje bulunuyor. Bunların içinde Sakatlar Derneği projesi olarak yalnızca bizim hazırladığımız bu proje bulunuyor.” (s)