“Polislerimizin sorunları derhal çözülmeli”

“Polislerimizin sorunları derhal çözülmeli”

“Polislerimizin sorunları derhal çözülmeli”

“Polislerimizin sorunları derhal çözülmeli”

“Polislerimizin sorunları derhal çözülmeli”
11 Nisan 2012 - 09:16

Türk Polis Teşkilatı’nın 167. Kuruluş Yıldönümü dolayısıyla açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırklareli Milletvekili Mehmet Siyam Kesimoğlu şunları kaydetti:

HABER MERKEZİ





“Ülkemizin birlik ve bütünlüğü, yurttaşlarımızın güvenliği, kamu düzeninin korunması için en ağır koşullarda görev yapan, gerektiğinde hayatını ortaya koymaktan sakınmayan polislerimizin koşullarının gündeme geldiği, polislerimizin öneminin bir kez daha anlaşıldığı Polis Haftasını ve Türk Polis Teşkilatının Kuruluşunun 167. Yıldönümü’nü kutluyorum. 


Ekonomik ve sosyal sorunlar nedeniyle suç oranının hızla arttığı, terörle mücadeledeki zafiyetler nedeniyle hem kırsalda hem de kentlerde terörün tırmandığı bir dönemden geçiyoruz. Bu dönemde polisimizin vatandaşımız için, vatandaşımızla birlikte olmasına her zamankinden daha çok ihtiyaç vardır. Bu nedenle Polis Teşkilatımızın her türlü siyasi çıkardan, yandaş kurum yaratma çabasından uzakta olmasının büyük önemi bulunmaktadır. Yasalara, hukuk devletine ve insan haklarına saygıyla, Atatürk ilke ve devrimlerine bağlılıkla hareket eden Polis Teşkilatımız, bu niyetler ve operasyonlarla yıpratılmamalı, hiçbir siyasal iktidarın ya da gücün oyuncağı değil yasaların güvencesi olarak vatandaşın en güvendiği kurumlardan biri olmalıdır. 


Zaten en ağır koşullarda görev yapan polisimizin özlük hakları ve çalışma koşulları derhal düzeltilmelidir. İçişleri Komisyonu üyesi olarak görev yapan Milletvekiliniz olarak, polisin ek gösterge sorunu başta olmak üzere, maaş, kıdem, sosyal haklar, sendika hakkı gibi tüm sorunlarının çözümünde üzerime düşen her çabayı göstermeyi kendime görev bilmekteyim. 


Bu düşüncelerle,  başta Kırklareli olmak üzere tüm yurdumuzda görev yapan polislerimizin Polis Haftasını ve Türk Polis Teşkilatının Kuruluşunun 167. Yıldönümü’nü  bir kez daha yürekten kutluyor, hepsine selam, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” (s)