Polis Koleji başvurularında son gün

Polis Koleji başvurularında son gün

Polis Koleji başvurularında son gün

Polis Koleji başvurularında son gün

Polis Koleji başvurularında son gün
26 Mart 2010 - 10:12

Polis Kolejleri’ne öğrenci alımı için 15 Mart’ta başlayan başvurular bugün mesai saati bitiminde sona eriyor.
HABER MERKEZİ
Polis Kolejleri’ne öğrenci alımı için 15 Mart’ta başlayan başvurular bugün mesai saati bitiminde sona eriyor. Yapılacak olan alımlarla ilgili olarak Kırklareli İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:
“Polis Koleji için başvuruda bulunacak öğrenciler 2010 yılı 8’inci sınıf Seviye Belirleme Sınavı’na girmek zorundadır. Polis Kolejine girmek isteyen öğrenciler SBS için bankaya para yatırdıktan sonra öğrenim gördükleri okullarına başvuruda bulunacaktır. Adaylar Polis Koleji başvurusu yaparken bankaya ayrı bir sınav ücreti yatırmayacaktır. Öğrencinin Polis Koleji başvurusu öğrenim gördüğü okul müdürlüğü tarafından elektronik ortamda onaylanacaktır. Elektronik onaylamadan sonra başvurunun 2 (iki) adet çıktısı alınarak veliye incelettirilip, imzalatılıp 1 (bir) nüshası veliye teslim edilecek 1 (bir)  nüshası da okul müdürlüğünde saklanacaktır. Başvurunun elektronik ortamda hatasız, eksiksiz, e-başvuru kılavuzuna uygun yapılması gerekmektedir. Bu konuda sorumluluk ilgili Okul Müdürlüğü ve adayın velisine ait olacaktır. 
Polis Kolejine Giriş Sınavına katılacak adayların tespiti OYP (Orta öğretime yerleştirme puanı) göre yapılacaktır. Ortaöğretim yerleştirme puanı değerlendirilmesi sonucunda erkek ve kız adayların sıralaması ayrı ayrı yapılır.  Polis Koleji Giriş Sınavına Ortaöğretim yerleştirme puanına göre en yüksek puandan en düşük puana doğru o yıl Koleje alınacak öğrenci sayısının yirmi katına kadar çağırılabilecektir.
Polis Kolejine başvuran adaylar arasından Polis Kolejine Giriş Sınavına katılmaya hak kazanacak adayların değerlendirmesi OYP’ye (Orta öğretime yerleştirme puanı) göre yapıldıktan sonra, adayların başarı ve puan durumları MEB tarafından Ankara Polis Koleji Müdürlüğüne verilmektedir. Polis Kolejine Giriş Sınavına katılmaya hak kazanacak adaylar 09 Temmuz 2010 tarihinden itibaren www.egm.gov.tr, www.poliskoleji.k12.tr ve www.oges.meb.gov.tr internet sitelerinden ilanen duyurulacaktır. Adaylara ayrıca sınav sonuç belgesi gönderilmeyecektir.
Polis Kolejine Giriş sınavına katılmaya hak kazanan adaylar internet adreslerinden ilanen duyurulduktan sonra başarılı olan adaylar SBS sınava başvurdukları İl Emniyet Müdürlüklerinin Eğitim Şube Müdürlüklerine başvurmaları gerekmektedir.
Adaylar Polis Koleji Giriş Sınavına gelirken;
1- Polis Koleji e-başvuru kılavuzu Ek-1’de yer alan, Öğrenim Durum Belgesi’nin adayın öğrenim gördüğü okul müdürlüğünce onaylanmış bir örneğini ve 1 adet diploma fotokopisini,
2- Nüfus cüzdanının aslı ve 1 adet fotokopisi (T.C kimlik numarasız ve yıpranmış nüfus cüzdanları kabul edilmeyecektir.),
3- 6 Adet vesikalık fotoğraf(son 6 ay içerisinde çekilmiş olacaktır.),
4- Adaylar Mülakat ve Beden Eğitimi Sınavında kullanılmak üzere şort ve spor kıyafetlerini yanlarında getirmeleri gerekmektedir.
* Polis Koleji’ne giriş sınavı tarihleri:
- Mülakat sınavı: 02-03-04 Ağustos 2010,
- Beden Eğitimi Sınavı: 05 Ağustos 2010
- Yazılı(test)Sınav: 06 Ağustos 2010 (s)