Partiler araç, hizmet amaçtır

Partiler araç, hizmet amaçtır

Partiler araç, hizmet amaçtır

Partiler araç, hizmet amaçtır

Partiler araç, hizmet amaçtır
02 Ekim 2011 - 22:06

Sonbaharın serin rüzgârlarını yaşadığımız bu günlerde yerel siyasette kıpırdanmalar başlıyor. Yazın rehavetini yavaş yavaş üzerimizden atıyoruz.

ORTAK AKIL


Özkan BAŞARAN














Bölgemizdeki siyasi hareketlenmeler önümüzdeki aydan itibaren yoğunlaşacak. Kasım Ayında ise doruk noktasına ulaşacak.


CHP’deki tüzük kurultayının sonuçlarına göre bir seçim takvimi oluşacak. Kasım ayında yapılacak CHP tüzük kurultayı parti içi seçimlerin ne şekilde ve ne zaman olacağını belirlemiş olacak.


 Eğer CHP İl ve İlçe Başkanlarını bile kayıtlı üyelerin seçtiği tam demokratik bir sistemi tüzüğüne yerleştirse işte o zaman diğer partilere de “DEMOKRASİ” dersi vermiş olacaktır.


Eğer yeni oluşacak CHP tüzüğü delegasyonu ortadan kaldırırsa; her türlü parti içi seçim kayıtlı üyelerle gerçekleşecek.


İşte o zaman da, halkın sevdiği insanların önü açılmış olacaktır.


 Sonuçta CHP’de her şey Kasım ayındaki tüzük kurultayında ortaya çıkacak.


 Halkımızda CHP’den devrim niteliğinde yeni bir CHP tüzüğü beklentileri var. Bu konuda CHP uzmanları yoğun bir çalışma içinde. 


Umarız ki yeni CHP’ye yakışan yeni bir sol ve sosyal demokrat tüzük ortaya çıkar. 


Ak Parti’ye gelince. Çiçeği burnunda Kırklareli Milletvekili Av. Şenol Gürşan’ın teşkilatları değiştirmesibekleniyor..


 Belki bu yılın sonuna kadar bu değişim gerçekleşebilir. Belde teşkilatlarından başlamak üzere, İlçe ve il teşkilatları ve en son olarak da İl teşkilatı değişmesikonusunda duyumlar yoğunlaştı.


Ak Parti Kırklareli İl teşkilatının değişmesi, yılbaşından sonraya da sarkabilir şeklindeki görüşler ağırlık kazanıyor.


Ak Parti Kırklareli Milletvekili Av. Şenol Gürşan farklı bir çalışma tarzı sergiliyor. Kendi çalışma tarzına göre teşkilatlar oluşturması da çok doğal karşılanacaktır.


Çünkü Eski Vekil Ahmet Gökhan Sarıçam’dan kalan teşkilatlar hala görev başında.


Dokuz yıllık Ak Parti iktidarında Kırklareli halkı tarafından pek başarı gösteremediği söylenen eski Ak Parti teşkilatları değişirse;  yeni oluşacak Ak Parti teşkilatları, Vekil Şenol Gürşan’ın hızlı çalışma temposuna da ayak uydurmuş olacaklar.


MHP de ise pek ses seda yok. Ancak seçim sonrası bazı değişim rüzgârları da esmiyor değil. MHP her ne kadar Kırklareli ’de bir Milletvekili çıkaramasa da oylarını biraz arttırdı. İstenilen başarıyı sağlamak adına MHP’nin de Kırklareli teşkilatlarını baştan aşağıya kadar değiştirmesi gerekir diye düşünüyorum.


Bu yılın sonuna kadar MHP Kırklareli Teşkilatlarında beklenmedik şok teşkilat değişimlerinin gerçekleşeceği duyumları sıklaşıyor.


MHP deki teşkilat değişimlerinde, çalışkan ve başarılı olan partililer yerlerini korurken pasif olanların da görevleri sona erecek şeklindeki duyumlar ise gitgide yoğunlaşıyor.


Sonuç olarak önümüzdeki aylarda CHP, AK PARTİ VE MHP Kırklareli örgütlerinde bir değişim gözleyeceğiz.


Amaç , Kırklareli’de iktidar olsun, muhalefet partisi olsun iyi ve çalışkan insanlar yetkili mercilerde olsun ki; hizmet gelsin..


Zaten demokratik rejimlerde partiler araç, hizmet amaçtır.