Park sezonu açıldı, kahvehaneler yine boş

Park sezonu açıldı, kahvehaneler yine boş

Park sezonu açıldı, kahvehaneler yine boş

Park sezonu açıldı, kahvehaneler yine boş

Park sezonu açıldı, kahvehaneler yine boş
23 Mart 2010 - 10:27


* Kırklareli’de havaların ısınmasıyla bazı parklar açıldı. Sigara yasağı nedeniyle kahvehaneleri tercih etmeyen vatandaşlar parkları doldurdu.

HABER MERKEZİ
Kırklareli’de hava sıcaklıklarının mevsim normallerinde seyir etmesiyle beraber park işletmecileri parkları açtı. Kapalı alanlarda sigara yasağı uygulaması nedeniyle kış aylarında mecburiyetten kahvehanelerde oturan vatandaşlar ise parklara yöneldi. Parkları tercih etmelerinin en büyük nedeninin sigara yasağı olduğunu belirten vatandaşlar; “Kış aylarında kahvehanede otururken ikide birde dışarıya çıkıp soğukta sigara içmek zorunda kalıyorduk. Şimdi parkların açılmasıyla açık havada hem çayımızı hem sigaramızı içebiliyoruz” dediler.
* “En iyisi içmemek”
Sigara yasağıyla beraber ortak kullanım alanlarında hijyenin arttığını da belirten vatandaşlar “En iyisi hiç içmemek” diyerek; “Sigara yasağı ile beraber kapalı mekanlarda olan o kötü koku ortadan kalktı. Şimdi bizler için kapalı alanlarda sigara içememek kötü bir durum olsa da yeni nesli sigaradan uzaklaştıracak bir uygulama” dediler.
* Kahvehaneler boşaldı
Vatandaşların güzel havalarda kahvehaneleri tercih etmediğini ve bu durumun işlerini çok bozduğunu belirten kahvehaneciler ise; “Kış aylarında vatandaşlar mecburiyetten kahvehanelere geliyorlardı. Havaların ısınmasıyla beraber vatandaşlar kahvehaneleri tercih etmemeye başladı. Buda bizim işlerimizi olumsuz etkiledi. Devletin bu konuda biraz esneme yapmasını bekliyoruz” dediler. (yy)