Özırmak seçimden üçüncü defa zaferle çıktı.

Özırmak seçimden üçüncü defa zaferle çıktı.

Özırmak seçimden üçüncü defa zaferle çıktı.

Özırmak seçimden üçüncü defa zaferle çıktı.

Özırmak seçimden üçüncü defa zaferle çıktı.
24 Kasım 2014 - 09:21

* S.S.250 Sayılı Kırklareli Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi seçimlerini üçüncü defa kazanan Mustafa Özırmak; ”6 yıldır verdiğimiz hizmetlerin daha iyisini daha güzelini vermek, ortaklarımızın kazanımlarını arttırmak için daha çok çalışacağız.”

S.S.250 Sayılı Kırklareli Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi  Kongresi 22 Kasım Cumartesi günü Kırklareli Deva düğün salonunda yapıldı.


İki listenin yarıştığı kongrede Başkanlığa aday olan  Serdar Özbay’ın, kongrenin  diğer adayı ve mevcut Başkan Mustafa Özırmak ve yönetimine “Beceriksiz, basiretsiz.” diyerek  yaptığı konuşma güne damgasını vurdu. 


Serdar Özbay konuşmasında şunları kaydetti;  “ Birlikle ilgili olarak Kırklareli Kooperatifi ile ilgili değerlendirme yapıyor olursak Kooperatifimiz beceriksiz ve basiretsiz yönetim kurulu sayesinde geriye dönük yıllarda Birliğimize hep zarar ettirmiştir. 


Kooperatifin mali tablolarından geçmiş yıllara bakıldığında bu anlaşılıyor. Ortaklıktan çıkışlar adeta kaçarcasına yaşanmıştır. Ayçiçeği alımlarında keyfi tutum olabildiğince devam etmektedir. Yandaşlar çok açık bir şekilde kayırılmaktadır. Eğer bizi seçerseniz adam gibi bir yönetim sergileyeceğimize söz veriyorum. “ dedi. 


 “Özbay’ın, Mustafa Özırmak ve yönetimini kişisel olarak hedef alan  konuşmalarından dolayı Divan Başkanı Güngör Özçark , Serdar Özbay’ı sık sık uyararak; “Sayın Özbay olayı kişiselleştirmeyin. Kooperatif ve yapacaklarınız hakkında konuşun. Aksi halde konuşmanıza izin vermeyeceğim. “ dedi.   


Serdar Özbay’ın  sataşmalarına cevap vermek üzere mikrofona gelen Mustafa Özırmak, Serdar Özbay’ın asılsız suçlama ve sataşmalarda bulunduğunu, olayı kişiselleştirdiğini belirterek, Serdar Özbay’ın bu yönetimde Denetleme Kurulu üyesi olarak yer aldığını ifade etti ve ; “ Madem ki biz basiretsiz  ve başarısızdık. Kurumu zarara uğrattık.  İşimizi layıkı ile yapmadık Sayın Özbay neden o gün Denetleme Kurulu üyesi olarak sessiz kaldınız? Sesinizi çıkarmadınız?  Evet 6 yıl önce bu arkadaşımız denetim kurulu üyemizdi.  Ben olayı kişiselleştirmek istemezdim ama cevap  hakkı doğduğu için mecburen konuya açıklık getirmek durumunda kaldım. Yapılan sataşmalar mesnetsizdir.  Serdar Özbay’ın bizden o gün talep ettikleri akıl alacak cinsten değildi. Bana gelerek benim kızımı kuruma stajyer olarak al dedi. Aldık. 8 ay 1 yıl kadar yanımızda stajyer olarak çalıştı.  Sonra kızıma lojman verin dedi.  Lojmanda kalacak yer de verdik. Bu da yetmedi, kızımı resmi  kadrolu olarak işe alacaksın. Dedi. Kadrolarımızın dolu olduğunu ve bunun mümkün olmadığını söylediğimde ise, bu gün karşımda rakip aday olarak bulunan Serdar Özbay;  “O zaman birini işten çıkar, benim kızımı işe al”  dedi. Kimi çıkaracağım? Dedim isim de verdi. “Bunu çıkaracaksın benim kızımı alacaksın.” Bende kendisine, benim de  kızım ve oğlum  var. Bütün arkadaşlarımızın çocukları var. Her gelen çalışanların  işten çıkarılmasını talep edip   kendi çocuğunun işe alınmasını isterse burada hizmet yapmayı bırak, kimse Kırklareli’de gezemez. Siz nasıl böyle bir istek de bulunabilirsiniz?  Bu nasıl bir mantıktır.”  dedim. Bu konuşmamıza tanık olan arkadaşlarımızda şu anda aramızda bulunuyorlar. Hepsini konuştuklarımızı teyid etmek için mikrofona çağırabilirim. Ancak bu bir kooperatif seçimidir. Kişisel meselelerin konuşulacağı  bir mecra değildir ama Sayın Özbay’ın sataşmalarından sonra bunları telaffuz etmek zorunda kaldım. ” dedi. 





Ortalığı geren bu konuşmalardan sonra Divan Başkanı Güngör Özçark 19 maddelik gündem maddelerine geçti. Gündem maddelerinden sonra saat 12.30’da Kooperatif ortaklarının oy verme işlemi başladı.  Saat 17.00 itibari ile toplam 931 seçmenden 714 seçmen oy kullandı. Saat 17.00’de sandıkların açılması ile oy sayımı başladı. 2.5 saat süren oy sayma işleminden sonra  sandıklardan 11 geçersiz, 2 boş oy çıktı.  Mustafa Özırmak 428 oyla yeniden Başkanlığa seçildi. Serhat Özbay ise 274 oy  da kaldı. 


İki dönemdir Başkanlık görevini sürdüren Mustafa Özırmak ve yönetimi üçüncü dönemden de  zaferle çıktıktan sonra ilk açıklamayı gazetemize yaptı.  Başkan Özırmak açıklamasında şunları kaydetti; “ Ben ve yönetimimiz ortaklarımıza güvenerek üçüncü dönem için aday olduk. Sağ olsunlar onlar da bizlere  olan güvenlerini sandıkta gösterdiler. Kendilerine gönülden teşekkür ediyoruz. Onların güvenine layık olmak ve  kazanımlarını artırmak için Pazartesi sabahından itibaren Yönetim Kurulum ile birlikte  kaldığımız  yerden görevimize devam edeceğimizin bilinmesini istiyoruz. Bu bir sevda işidir. Biz ortaklarımıza hizmete sevdalıyız. 6 yıldır verdiğimiz hizmetlerin daha iyisini, daha güzelini vermek, ortaklarımızın kazanımlarını arttırmak, hak ve hukukunu savunmak  için daha çok çalışacağız.” dedi.