ÖZGE“CAN”IMIZI YAKTILAR

ÖZGE“CAN”IMIZI YAKTILAR

ÖZGE“CAN”IMIZI YAKTILAR

ÖZGE“CAN”IMIZI YAKTILAR

ÖZGE“CAN”IMIZI YAKTILAR
17 Şubat 2015 - 08:21

Hunharca Katledilen Özgecan Aslan için Kırklareli ayaktaydı

HABER MERKEZİ


11 Şubat 2015 Çarşamba günü Mersin’in Tarsus İlçesi’nde minibüs şoförü tarafından hunharca bıçaklandıktan sonra yakılarak katledilen 20 yaşındaki Üniversite Öğrencisi Özgecan Aslan için Kırklareli’de Yürüyüş ve basın açıklaması düzenlendi. 


Hunharca Katledilen Özgecan için, KESK Kırklareli Platformu tarafından düzenlenen Yürüyüş, 16 Şubat 2015 Pazartesi günü Saat 12.30’da Dingiloğlu Parkı önünde başladı. Yürüyüşe Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu ve eşi Sibel Kesimoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi Kırklareli İl Başkanı Recep Zengin, KESK Üyeleri ve Kırklareli Halkı katıldı.


Dingiloğlu Parkında toplanan kalabalık Karaumur Caddesi’nden Anıt Park’a yürüdü. Anıt Park’a yürüyen kalabalık; “Özgecan’ımız Yanıyor, Özgecan’ın Hesabı Sorulsun, Kadına Şiddete Dur” Sloganları ile Hunharca Katledilen Özgecan’ın katillerinin cezasız kalmaması, ciddi cezalar almasını istediler. 


* “Yaşamının baharında bir yavrumuzu öldürdüler”


Sloganlar ile Anıt Park’a gelindi. Burada basın açıklamasını Kırklareli Belediye Başkanı Kesimoğlu’nun eşi Sibel Kesimoğlu yaptı.


Gözyaşları içerisinde yaptığı açıklamasında Sibel Kesuimoğlu şunları kaydetti:


“Yaşamının baharında bir yavrumuzu öldürdüler... Vahşice katlettiler Annesinin, babasının gözbebeği özgecan'a kıydılar. Okulundan, evine gidiyordu... Kim bilir belki bir film izlerdi ya da biraz ders çalışacaktı ama Olmadı, çünkü Özgecan bir kadındı! Ve yalnızdı, güçsüzdü, çaresizdi... O kahrolası sonuçtan kaçamadı çünkü Türkiye'de kaderi cinsiyetiniz yazıyordu! Bu ülkede kadınlar aşağılanıyor, dövülüyor, tecavüze uğruyor, öldürülüyor! Bunun en büyük nedeni erkek çocuğu her şeye hakkı olduğuna inandıran bir anlayışın yetiştirmesi. Öyle ki kadın, erkeğin her türlü ihtiyaç ve arzularını karşılamakla yükümlü basit bir nesne olarak görülüyor. En ufak bir karşı çıkışında ise bin pişman ediliyor. Örneğin boşanmak istese, yavrularının gözleri önünde öldürülebiliyor. Kadının katilleri yalnızca bu eylemi gerçekleştirenler değil, devletin "erkek egemen" dilidir! Hukukun, erkeğin lehine devşirilmiş kurallarıdır. Erkek ve kız çocuğu eşit yetiştiremeyen eğitim ve toplum anlayışıdır! Çünkü bu ülkede insanlık adına söz sahibi olanlar, 6 yaşındaki bir kız çocuğuyla evliliği uygun görüyor, annesinin diz kapağından tahrik oluyor, hamile kadını sokakta görünce aklına başka şeyler geliyor. Hastalıklı zihniyetin çizdiği bu kapkara tablonun farkında mısınız? Ama artık insan görünümlü bu yaratıklara dur demenin, kadın ve erkeğin eşit şartlarda yaşaması için gerekli anlayışı oluşturmak amacıyla varımızı yoğumuzu ortaya koymanın zamanı geldi de geçiyor. Artık "Kadın Hakları"nı ayrı bir başlık olarak tartışmamalıyız. Kadın "İnsan"dır, erkekten daha aşağıda ya da yukarıda değildir. İnsan olmanın gerektirdiği bütün haklara sahiptir.


* “Biricik Özgecan, bizi affet!”


Seni yaşamdan hunharca koparan zalimlere en ağır cezanın verilmesi ve benzer vahşetlerin yaşanmaması için, elimizden geleni yapacağız. Sen ebedi uykun için gözlerini kapadın ama bu ülkenin kadınlarını her an, her saniye yaşadıkları kâbustan uyandıracaksın.


* “Bu canileri milletin eline bıraksınlar!”


Basın açıklamasının ardında grup dağılırken, yaşlı bir kadının açıklamaları yürek burktu yaşlı gözler ile içini çeke çeke ağlayan kadın; “Bu insanlık dışı olayı yapanlar gerçekten insan değil ne istediniz o masum yavrudan? Annesi babası yandı, hayatları karardı, bizim de burada ciğerimiz yüreğimiz yandı. Bu canilerin cezasını halka bıraksın biz onların cezasını veririz. Milletin eline bıraksınlar” dedi. (Selçuk Vurucu)