“Özel İdare yerlerini takip etmiyor”

“Özel İdare yerlerini takip etmiyor”

“Özel İdare yerlerini takip etmiyor”

“Özel İdare yerlerini takip etmiyor”

“Özel İdare yerlerini takip etmiyor”
07 Haziran 2012 - 09:27

* Kırklareli’nin Demirköy ilçesine bağlı İğneada Belediye Başkanı Tahir Işık; “Özel İdare’nin kiraya verdiği büfe 20 metrekareyken, 200 metrekare oldu. Özel İdare yerlerini takip etmiyor” dedi.







HABER MERKEZİ


Kırklareli İl Genel Meclisi’nin 3. birleşimi 6 Haziran 2012 Çarşamba günü saat 10.30’da Kırklareli İl Özel İdaresi Meclis Salonu’nda yapıldı.


Meclisi ziyaret ederek bir takım serzenişlerde bulunan Kırklareli’nin Demirköy ilçesine bağlı İğneada Belediye Başkanı Tahir Işık; “Özel İdare’nin kiraya verdiği büfe 20 metrekareyken, 200 metrekare oldu. Özel İdare yerlerini takip etmiyor” dedi.


Kırklareli İl Özel İdaresi’ne tahsisli bulunan ‘İl Özel İdaresi Dinlenme Tesisleri’ ve özel idarenin başka kişilere kiraladığı yerler hakkında bir takım sorunların olduğunu ifade eden Işık, ayrıca İl Özel İdaresi’nin 1999 yılında İğneada Belediyesi’nden kiralanan ve sözleşme imzalanmasına rağmen sözleşmedeki gerekliliklerin yerine getirilmediğini anlattı.


“Kamunun kamplarından belediye olarak mağduruz” diyen Işık burada yaptığı konuşmasında şunları söyledi;


“İğneada’da, Özel İdare’nin Orman İşletmesi’nden aldığı bir kamp var. Bunun ne olacağı nasıl açılacağı halen belli olmadığını görüyorum. Şuan kullandığınız kamp 1999 senesinde İğneada Belediyesi’nden kiralık alınmış bir kamp var. Bunun elimizde sözleşmesi var. Bu sözleşmeye dayanarak İğneada’nın girişinde ve içerisindeki yolları yapma sözünü taahhüt etmişsiniz. ‘Taahhüt yerine getirilmediği zaman sözleşme fes olur’ ibaresi kullanılmış ama 15 yıldır bu taahhüdü yerine getirmek nasip olmamış. Bizler bu sözleşme kapsamında İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğine bu konuları yazarak bilgilendiriyoruz ancak halen yapılan bir şey yok. Şuanda bulunan kamp için Belediye ile yapılan sözleşmeye de uymuyorsunuz. Yolların yapımı için yazılar yazıyoruz ama bir şekilde genel sekreterlik tarafından geçiştiriliyoruz.


Biz sizin kampınızdan dolayı mağduruz. Bu giderilmez ise yakın zamanda avukata vereceğiz ve sizden bu kampı alacağız. Halka açamadığınız her şey kamudan çıksın istiyoruz. Halka açılıyor gibi gözüküyor. Ama bir türlü açılmıyor. Kamunun kamplarından belediye olarak mağduruz. Özel İdare’nin bende çok kiralık yerleri var. Ama bu yerleri özel idare hiç takip etmiyor. Muratcan Otel olarak bulunan yer İğneada’da en çok şikayet alan yeridir. Bunların takibi size düşüyor. Bir de özel idare tarafından büfe olarak kiralanan 20 metre gözüken yeriniz şuanda kumun üzerinde inşaata yasak olan yerde 200 metrekare oldu. Ben İğneada Belediye Başkanı olarak orayı yıktıracağım ama özel idarenin yeri yıkılacak, müstecirin yerini yıkmayacağım ki” diyerek İğneada Belediyesi’nin yaşadığı sıkıntıları dile getirdi.


CHP Grup Başkanı Hüseyin Taşkın ise, konu ile ilgili yaptığı konuşmasında şunları söyledi;


“Yaklaşık 3 yıldan bu yana bu tesislerin halka açılması için mücadele ediyoruz. Bunun halka açılmaması yaz tatillerinde hizmet vermemesi bana göre bir utançtır. Biz burada kampın halka açılması için gerekli kararı aldık. Bu karar doğrultusunda orada çalışmaların başlaması gerekiyordu. Haziran’ın 15’ine kadar halkın hizmetine açılması gerekiyordu. Biz burada bir karar aldık ama yine engeller çıkmış.”


Konuşmaların ardından Kırklareli İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Engin Marmara da İğneada Belediyesi’nden kampın halka açılması için gerekli çalışmaların yapılması konusunda süre talep etti.


Başkan Işık, İğneada Beldesi’nin Özel İdare tarafından yaşanan sıkıntıların ve 1999 yılında yapılan sözleşmenin bir örneğinin olduğu dosyayı İl Genel Meclis Başkanı Behçet Şen’e teslim etti. (ue)