“Özel İdare ile Meclis arasında bir iletişim kopukluğu var”

“Özel İdare ile Meclis arasında bir iletişim kopukluğu var”

“Özel İdare ile Meclis arasında bir iletişim kopukluğu var”

“Özel İdare ile Meclis arasında bir iletişim kopukluğu var”

“Özel İdare ile Meclis arasında bir iletişim kopukluğu var”
06 Kasım 2010 - 11:04

* Kırklareli İl Genel Meclisi’nin dünkü birleşimine katılan Kırklareli
Valisi Muammer Muşmal, İl Özel İdaresi ile Meclis Üyeleri arasında
iletişim kopukluğu olduğunu söyledi.



HABER MERKEZİ
Kırklareli İl Genel Meclisi Kasım ayı 5. birleşimi 5 Kasım 2010 Cuma günü Meclis Başkanı M. Tuna Soykan Başkanlığı’nda yapıldı. Saat 10.30’da Kırklareli Valiliği Atatürk Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıya Kırklareli Valisi Muammer Muşmal’da katıldı. Vali Muşmal satılmak istenen METEM Binası ve mülkiyeti idareye ait olan diğer satılmak istenen binaların satış amacı hakkında Meclis Üyeleri’ne bilgiler verdi.
* Meclis’ten Agro Turizmi’ne onay çıktı
Vali Muşmal’ın ziyareti öncesinde 5. birleşimi açan Başkan Soykan, yoklama ve bir önceki birleşime ait tutanak özetinin okunmasını istedi. Okunan tutanak özeti oylamaya sunularak oy birliği ile kabul edildikten sonra gündemin 3. maddesine geçildi. 4. birleşimde görüşülen fakat sonuç alınamayan İl Genel Meclisi'nin 06.09.2010 tarih ve 109 sayılı kararına istinaden, İlimiz Lüleburgaz İlçesi Hamitabat Köyü, Düzlük mevkiinde, 6-3 pafta, 358 parsel numaralı 182800.00 m2 yüzölçümlü taşınmaz üzerinde, Zeynep Arca Şallıel ve hissedarları tarafından “Turizm Amaçlı Tesis (Agro Turizm)” kurulması amacı ile hazırlanan 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı ve 1/5000 Ölçekli Nazım imar Planları’nın incelenmesi hususunda "İmar ve Bayındırlık Komisyonu" tarafından hazırlanan rapor tekrar görüşüldü.
Başkan Soykan Agro Turizm hakkında araştırma yapmak isteyen üyelere araştırma yapıp, yapmadıklarını sorması üzerine söz alan Meclis Üyesi İsmail Dağcı, araştırma yaptığını, Agro Turizmin güzel bir turizm örneği olduğunu ve bu yatırımın gerçekleşmesinden yana olduğunu ifade etti. Meclis Üyesi Hüseyin Taşkın söz alarak yaptığı araştırmalar hakkında bilgiler verdi. Agro Turizmin uygulandığı İzmir ve Yunanistan’dan örnekler anlatan Üye Taşkın, Kırklareli’nin bu şekilde bir yatırıma gerçekten ihtiyacı olduğunu, Lüleburgaz’da bu yatırımın hayata geçmesi ile birlikte Kırklareli’ne büyük faydalar sağlayacağını, komisyonun raporu doğrultusunda oy vereceklerini ifade etti. Söz alan Meclis Üyesi Ever Tuna ise Yunanistan ve ülkemizin diğer illerinde yapılan Agro Turizminin özel değil halkın kendine ait kooperatifçilik mantığı ile yapıldığını söyledi. Konu ile ilgili başka söz alan olmayınca madde oylamaya sunularak oy birliği ile kabul edildi.
* “İdare ile Meclis arasında bir iletişim kopukluğu var”
Gündem maddeleri görüşüldüğü sırada Başkan Soykan üyelere Vali Muşmal’ın kendilerini satılmak istenen binalar hakkında bilgilendirmek için meclisi ziyaret edeceğini söyledi. Başkan Soykan’ın bu açıklamasından kısa bir süre sonra salona gelen Vali Muşmal, hizmet konularına satan meclis olarak bakmamak gerektiğini, önemli olan hizmetin istendiğinde verilebilmek olduğunu söyledi. Vali Muşmal, METEM binası için şunları kaydetti;
“Bu binayı bizden yurt yapmak için satın almak isteyen var. Geçtiğimiz günlerde Kırklarelispor kulübüne bu binayı incelemesini söyledik, onlarda inceleyip binayı beğendiklerini söylediler. Kırklarelispor’un METEM binasını kullanabilmesi için Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne tahsis edebiliriz. Bunlarda olmaz ise konfederasyona geri verebiliriz. Şimdiye kadar yaptığımız ilçe toplantılarında projeler meclise teklif ediliyor, ama sonuç alınamıyor denildi. Her gittiğimiz ilçede bunları duymaktan sıkıldık. Proje sunmak ile Vali falan olunmaz, Valilik’te böyle yöneticilik olmaz. Her şeye hayır denmez, bir işe iyi niyet ile bakılırsa o iş çözülür. Ben idare ile meclis arasında bir iletişim kopukluğu olduğunu hissediyorum.”
* “CHP Grubu uzlaşıcı ve çözücü bir grup”
Meclis üyeleride Vali Muşmal’a kendi istek ve düşüncelerini bildirdiği toplantıda söz alan Meclis Üyesi Selahattin Birkaya, Vali Muşmal’ın konuşmasının başında söylediği “İletişim kopukluğu” sözü ile ilgili şunları kaydetti;
“Ben Milliyetçi Hareket Partisi İl Genel Meclisi Üyesiyim, 20 aydır Cumhuriyet Halk Partisi grubu ile ortak hareket ediyoruz. İyi ki de bu grup ile ortak hareket ediyoruz. Çünkü gördüm ki bu grup uzlaşıcı ve çözücü bir grup, size iki örnekle bunu anlatayım. Çeşitli komisyonlarda çalıştık. İdarenin bulunduğum bu gruba bir ön yargısı olduğunu görüyorum. Bir komisyon olarak idarenin bir personeline bilgi almak için gittiğimizde, “lütfen burayı terk edin” deyecek kadar cesaretli bir personel ile karşılaşıyoruz. Bir başka komisyon olarak idarenin bir başka kurum müdürüne gidiyoruz, “aman bizi sizin ile görmesinler” şeklinde bir korku ile karşılaşıyoruz. İdarenin maalesef böyle bir ön yargısı var. Sayın Valim sözlerinizin başında çok iyi bir konuya değindiniz. Bir iletişim kopukluğu var. Sizin bizleri bilgilendirmenizi özellikle önceki toplantıda ben telaffuz ettim. İdare müdürleri ile meclisimiz bir araya gelip bu sorunu çözmesi gerekir. Bu inatlaşmadan Kırklareli halkı zarar görecektir.”
Üye Birkaya’nın bu konuşması sonrasında guruplar arasında ufak bir gerginlik yaşandı.
* “Meclis olarak uyumlu çalışıyoruz”
Konu ile ilgili söz alan Meclis Üyesi İsmail Dağcı; “İdareyi suçlamak ve karalamak çok kolay, mademki arkadaşımız komisyonlara yaklaşımın böyle olduğunu düşünüyor neden raporları imzalıyor. Bir arkadaşımız az öncede söyledi, dedi ki; biz meclisin tamamı olarak çok uygun çalışmalarımız oldu. Biz burada bir bütün olarak hareket ettik.” sözleri ile kendi grubunu savundu.
* “İletişim halinde çalışmalıyız”
Vali Muşmal söz alarak; “Gerginlikler kimseye fayda getirmez. Özel İdare ile Meclis arasında bir iletişimsizlik olduğunu ben hissediyorum ve sizlere söylüyorum. Burada bulunan sizler bir konuya red oyu veya olumlu oy vermeden önce bilgilenmiş olmanız gerekir. İletişimler olmak zorundadır, ancak bu şekilde yaptığımız işler ile faydalı olabiliriz. Polemik yapmadan iletişim halinde çalışırsak daha iyi işler ortaya koyarız.”
* “Kırklareli İl Özel İdaresi Tarifeler Yönetmeliği” taslağı kabul edildi
Vali Muşmal’ın salondan ayrılması ile gündemin 4. maddesi olan İl Genel Meclisi’nin 02/11/2010 tarih ve 135 sayılı kararına istinaden, Sayıştay Başkanlığının görüşü doğrultusunda değişiklikler yapılan “Kırklareli İl Özel İdaresi Tarifeler Yönetmeliği” taslağının onaylanması hususunda “İçişleri ve Çeşitli İşler Komisyonu” tarafından hazırlanan rapor görüşüldü. Meclis Üyesi Sadettin Kızmaz’ın okuduğu rapor yapılan oylama sonucu oybirliği ile kabul edildi.
Başkan Soykan 5. birleşimi kapayarak bir sonraki birleşimin 8 Kasım 2010 Pazartesi günü saat 13.30’da yapılacağını söyledi. (c.s.)