''Oyumuzu israf etmeyelim”

''Oyumuzu israf etmeyelim”

''Oyumuzu israf etmeyelim”

''Oyumuzu israf etmeyelim”

''Oyumuzu israf etmeyelim”
01 Eylül 2010 - 09:38

* Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 46. mitingini Tekirdağ Cengiz Topel Meydanı'nda gerçekleştirdi. Erdoğan;

“Demokratik, laik, sosyal hukuk devletinin dünya ile rekabet eden bir Türkiye Cumhuriyeti devleti için verin. Oyunuzu israf etmeyin” dedi.
HABER MERKEZİ
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''OBA'' adlı helikopter 31 Ağustos 2010 Salı günü ile saat 15.05'te Tekirdağ'a geldi. Başbakan Erdoğan'ı, Tekirdağ Tugay Komutanlığı'nın helikopter pistinde, Vali Zübeyir Kemelek, Tugay Komutanı Tuğgeneral Ömer Faruk Küçük ve öteki ilgililer karşıladı.
Başbakan Erdoğan, Muratlı-Tekirdağ Tren Yolu Hattı'nın hizmete girmesi törenine katıldıktan sonra saat 17.00’de Cengiz Topal Meydanı’nda halka seslenerek, 12 Eylül 2010 Pazar günü yapılacak olan Anayasa Değişiklik Paketi Referandumu’nda Tekirdağ halkının “Evet” oyu vermesini istedi.  
Tekirdağ’da düzenlenen Trakya Mitingi’ne; Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kırklareli İl Başkanlığı binası önünden saat 14.00’te 3 otobüs kaldırıldı. AK Parti Kırklareli Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam, AK Parti İl Başkanı Yurdaer Ulus, Merkez İlçe Başkanı Hamit Orakçı başta olmak üzere Yönetim Kurulu Üyeleri, Belediye Başkanları, İl ve Belediye Meclis Üyeleri ile partililer katıldı.
Partisinin Tekirdağ Milletvekili Adaylarının tanıtımının ardından konuşmasına başlayan Erdoğan, son 4.5 yılda halkla el ele, gönül gönüle vererek büyük başarılara, hayırlı hizmetlere imza attıklarını belirtti. Erdoğan, 3 Kasım 2002'de milletten aldıkları emaneti hakkıyla taşıyarak Türkiye'yi içine düştüğü derin girdaptan çıkarıp bugüne getirdiklerini söyledi.
Bugün 46. ilde miting gerçekleştirdiklerini, her yerde bu coşku, aşk ve sevdanın bulunduğunu dile getiren Erdoğan, aklıselim sahibi herkesin yaşanan gelişmeyi gördüğünü ifade etti. Erdoğan, Türkiye'nin son 5 yıla yakın zaman içinde ekonomiden yönetime, sanayiden dış politikaya, ticaretten sağlığa kadar her alanda çok büyük işler başardığını, dünyanın da bu büyük atılımın adını ''Sessiz Devrim'' koyduğunu söyledi.
* ''Oyumuzu israf etmeyelim”
Seçimlere 6 gün kaldığına işaret eden Erdoğan, şöyle devam etti: ''Oy veriyoruz. Bu oy bizim neyimizdir? Namusumuzdur. Bu oyun değeri herhangi bir şeyle biçilir mi? Biçilmez, ama buna değer biçenler var. Ben diyorum ki bu değer biçilmez, oyumuzu israf etmeyelim. Pazar günü oyunuzu ülke için, millet için, gelecek nesiller için, özgürlükler için, daha ileri demokrasi için verin. Demokratik, laik, sosyal hukuk devleti, dünya ile rekabet eden bir Türkiye Cumhuriyeti için verin. Atatürk'ün muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarmayı bizlere vasiyet ettiği, o mecali gösterecek bir siyasi partiye verin.
Hortumcularla işbirliği halinde olanlara değil, hortumcuları ihya edenlere değil, bu ülkeyi delikli pula muhtaç edenlere değil, traktöre koyacak mazot bulamayan enerji bakanına değil, bu ülkede karneyle ekmek dağıtanlara değil, mazotu 1 YTL'ye indirenlere değil, mazotçulara hiç değil. Şehitlerimizin üzerinden oy devşirmek isteyenlere değil, sizin içinizden çıkanlara, sizinle beraber yatıp, sizinle beraber kalkanlara, bu ülkenin çehresini değiştirenlere, altyapısıyla, üstyapısıyla eğitim, sağlık, adalet ve emniyet sistemiyle, toplu konutuyla, dış politikadaki tüm atılımlarıyla bu ülkeyi ayağa kaldıran AK Parti'ye oy istiyorum sizden.'' (s)