ORTAK AKIL Işıklar içinde yat sevgili İrfan Başkanım

ORTAK AKIL Işıklar içinde yat sevgili İrfan Başkanım

ORTAK AKIL Işıklar içinde yat sevgili İrfan Başkanım

ORTAK AKIL Işıklar içinde yat sevgili İrfan Başkanım

ORTAK AKIL Işıklar içinde yat sevgili İrfan Başkanım
13 Aralık 2013 - 09:17

Özkan Başaran
















CHP’ye kayıt olduğum 5 yıl önce bir kış günü Avukatlık bürosunda sohbet ederken yaşama sımsıkı sarılmış ve düzenli bir hayat süren İrfan Başkanı bu kadar erken kaybedeceğimizi aklımın ucundan bile geçirmezdim.


Ben Yeşilyurt Gazetesi’nde o da, Görünüm Gazetesi’nde birbirimizi eleştirdiğimiz çok günler oldu. Ama bu tatlı sataşmalar bizim onunla sıcak dostluğumuzu ve abi kardeşliğimizi hiç bozmadı. İrfan Başkanımı gönülden severdim. Eminim ki, o da beni severdi. 


Geçtiğimiz 28 Ekim günü çarşıda karşılaşmıştık. Eşiyle birlikteydi.”Nasılsın Hocam” diyerek hatırını sormuştum. “Ben iyi değilim, yemek yiyemiyorum midemde gaz var” dedikten sonra “Senden bir isteğim var, Yarın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Al Bayrağını git. Ben gelemeyeceğim” demişti. Hiç şüphen olmasın sevgili Hocam Yarın oradayım” demiştim.


Halsiz ve solgundu. Bu durumdan görev çıkartıp CHP Babaeski İlçe Başkanı Fikri Karaca’ya, İrfan Başkanın rahatsız olduğunu söyleyip, ziyaret edelim dedim.


Fikri bey; “İyi olur yarın gidip şifa dileriz” dedi. Telefon açarak, ziyaretine gelmek isteğimizi söyleyip uygun olup olmadığını sorduk.


Memnun olacağını söyledi.


Başkan Karaca, Vet. Hekim Ozan Yetkin Hazar ve Ahmet Apak ile birlikte evine gittik. Bizi görünce çok sevindi. Birlikte olmanın verdiği moral ile bir saat civarında sohbet ettik. Havayı iyi görüp ince giyip çarşıya çıktığını ve üşüttüğünü anlattı. Rahatsızlığının Kurban Bayramı’nda başladığını ve Edirne Tıp Fakültesi’ne gidip muayene olduğunu söyledi. Tahlillerin devam ettiğini ve son kontrollerde kan değerlerinin düzelmeye başladığını anlattı. Ancak, hala yemek yiyemediğini ve bir takım tahliller için gün verdiklerini söyledi. O tahliller yapıldıktan sonra teşhis koyulacağını ve tedaviye geçileceğini söyledi.


Gayet neşeli ve hasta denilemeyecek bir hal içindeydi. Ziyaretten ayrılırken “gelişiniz beni çok mutlu etti çok teşekkür ederim” diyerek bizi uğurladı. Fakat daha sonra durumu giderek ağırlaşan İrfan Başkan, 21 Kasım Perşembe günü Edirne Tıp Fakültesi Onkoloji servisinde tedavi altına alındı. Başkan Hacı, Sebahatin Öner ile birlikte neredeyse her gün ziyaretine gidiyor, benzinin yerinde olduğunu söylüyordu. Umut dolu bu sözleri duyunca çok seviniyorduk. Ancak günler geçtikçe durum olumsuzlaşıyordu. Ziyaretine sayısız partilisi ve gönül dostu giderek şifa diliyor, yanından gelenlerin ağzından “İrfan Bey iyi değil” cümleleri dökülmeye başlıyordu.


Umutlar tükenmeye başlamış bizlere de dua etmekten başka bir çare kalmamıştı.


11 Aralık 2013 Salı sabah 10.30’da tedavi gördüğü Edirne Tıp Fakültesi’nde İrfan Başkan’ın hayata gözlerini yumduğu haberini alınca çok üzüldüm. 12 Aralık 2013 Perşembe günü son görevimizi yapmak üzere gasilhaneye gidip,  cenazesini helallik almak üzere evinin önüne getirdik.  Gözyaşları arasında dualarla helallik aldıktan sonra İrfan Başkanın Cenazesini, Büyük Camii’ye getirip musalla taşıan koyduk.


Eşi Emine Hoca Hanım, Oğlu Özgür ve Kızı Bilge çok üzgün ve bitkindiler. Cenaze’nin başında yerlerini alıp yoğun kalabalığın taziyerini kabul ettiler. Rahatsızlığının başından beri İrfan Başkanı hiç yalnız bırakmayan Eski Babaeski CHP İlçe Başkanı Hasan Ali Eren de üzüntüsünden yıkılmış bir halde son görevler için koşuşturmakla kalmadı, yakın bir aile dostu olarak o da saf tutup taziyeleri kabul etti. 


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başta olmak üzere, Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil, Eski Genel Sekreter Önder Sav’ın Çelenklerinin yanı sıra birçok Belediye Başkanı ve Kamu Kurum Kuruluşları ile sevenlerinin çelenkleri dikkatleri çekiyordu.


Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak başta olmak üzere birçok Belediye Başkanı, Oda Başkanları, CHP yöneticileri, Belediye ve İl Genel Meclis Üyeleri ve gönül dostlarından oluşan kalabalıklar kar yağışına rağmen giderek artıyor ve Camii alanına sığmıyordu.


Kalabalık bir toplulukla Cenaze namazı kılınan Merhum Başkan İrfan Başkan’ın naaşı omuzlar üzerinde parti binasının önüne getirildi. Tabut Türk Bayrağı ve CHP Bayrağı ile sarıldı. CHP İlçe Başkanı Fikri Karaca Merhum Başkan İrfan Altınel’in kısaca özgeçmişini anlatan bir konuşma yaptıktan sonra mikrofunu Başkan Abdullah Hacı’ya sundu. Başkan Hacı yaptığı konuşmada özetle şöyle dedi, “En yakın dostumu ve arkadaşımı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyorum. İrfan Bey’in fikirleri ile kalbimizde yaşayacak. İrfan Altınel Başkanımın İsmini Babaeskimizin  bir caddesine, bir sokağına vererek onu ölümsüzleştireceğiz. Ruhu şad olsun” Başkan Hacı’nın bu anlamlı ve hüzünlü konuşmasından sonra cenazesi omuzlara alınan İrfan Başkan, büyük kalabalıkların katılımıyla  Eski Mezarlıkta toprağa verildi.


Babaeski siyaseti dürüstçe yapan Önemli bir insanını kaybetti. Yerini doldurmak zor. Üzüntümüz büyük. Kendisine Allah’tan Rahmet Kederli ailesine başsağlığı dilerim.


Işıklar içinde yat Sevgili İrfan Başkanım.