Orman İşletme “Çam Alarmı”nda

Orman İşletme “Çam Alarmı”nda

Orman İşletme “Çam Alarmı”nda

Orman İşletme “Çam Alarmı”nda

Orman İşletme “Çam Alarmı”nda
25 Aralık 2010 - 09:47


* Kırklareli Orman İşletme Müdürü Şahin Aybal Yılbaşı’nda kullanmak
amacıyla kaçak çam kesenleri ağır cezalar beklediği bildirildi.


HABER MERKEZİ
Kırklareli Orman İşletme Müdürü Şahin Aybal, yılbaşı öncesi kaçak çam ağacı kesimlerini önlemek için ormanlarda denetimlerin arttırdığını belirterek, Kırklareli'de ormanları 5 gözetleme kulesi ile 24 saat gözetim altında tutmak amacıyla 8 ekibin görev yaptığını söyledi.
Ormanların korunması ve kaçak kesimleri önlemek amacıyla 33 orman muhafaza ekibinin görev başında olduğunu belirten Aybal, ekiplerin çam ağaçlarının bulunduğu bölgelerde yoğunlaştırıldığını ve kaçak kesimlere yönelik uyarılar yapıldığını ifade etti.
Aybal, yılbaşının ağaç ve fidan katliamına sebep olmadan kutlanmasını dilediklerini dile getirerek; ''Halkımızın kaçak kesimlere duyarlı olduğunu biliyoruz. Usulsüz kesim yapan vatandaşları, gören duyanların Alo 177 hattına ulaşmalarını istiyoruz. Kaçak kesim yapan vatandaşlar yakalandığı takdirde yasal işlemler yapılacaktır. Bu konuda vatandaşlarımızın hassasiyetini bekliyoruz. 2010 yılı son derece başarılı bir yıldı. Aynı başarının 2011 yılında da sürmesini temenni ediyorum'' dedi.  (s)