“Ölüye de saygı kalmamış”

“Ölüye de saygı kalmamış”

“Ölüye de saygı kalmamış”

“Ölüye de saygı kalmamış”

“Ölüye de saygı kalmamış”
07 Aralık 2009 - 09:44

* Kırklareli merkez ilçede bulunan eski mezarlık adeta bir çöplüğü anımsatıyor. Cumartesi pazarına gelen bir pazarcı esnafının traktörünü mezarlık içerisine park etmesi ise vatandaştan tepki aldı.


HABER MERKEZİ
Geçtiğimiz yıllarda şehir merkezinde bulunan eski mezarlık şehir dışına taşınmıştı. Mezarlığın şehir dışına taşındığı sırada mezarların bir kısmı taşınamayıp yerinde bırakılmıştı. Mezarların boşaltıldığı yere büyük bir yatırım yapılarak Kırklareli Kültür Merkezi kurulmuş ve bu bina Kırklareli Üniversitesi’nin kurulmasının ardından Rektörlüğe tahsis edilmişti. Rektörlüğe tahsis edilen kısmı ağaçlandıran ve yeşillendiren Kırklareli Üniversitesi, mezarlığı eski görüntüsünden eser kalmayacak bir şekilde düzenledi. Fakat mezarları boşaltılamayan ve belediyenin sorumluluğunda kalan kısım içler acısı bir halde olduğu gibi duruyor.
Hafta içi at arabalarına ev sahipliği yapan eski mezarlık Cumartesi günleri açılan pazarda ise traktörlere ev sahipliği yapmaya başladı.
Adeta bir çöplük görüntüsü alan mezarlığın belediye tarafından düzenlenmesi gerektiğini, ama belediyenin bu konuyu umursamadığını belirten vatandaşlar; “Kırklareli bir üniversite, bir turizm şehri olma yolunda ilerlemek istiyor. Fakat günümüzdeki yerel yönetimler buna destek olmak yerine engel oluyor görüntüsü veriyor. İlimize gelen bir misafir ilk olarak terminale geliyor. Terminale gelen bir misafirin karşısına ilk çıkan şey ise içerisinde atların, traktörlerin ve çöplerin bulunduğu bir mezarlık oluyor. Buraya gelen kişiler “Ölüye de saygı kalmamış” demezler mi? Kimse bir ile içerisinde atların ve çöplerin bulunduğu bir mezarlığı görmek için gelmek istemez. Üstelik bu mezarlık ilimizin geleceği olarak görülen Kırklareli Üniversitesi Rektörlüğü’nün hemen yanında bulunuyor. İlimizde bulunan bu yapımı basit şeyler artık yapılmalı. Burası temizlenip etrafı yüksek bir duvar ile örülse hiçbir sorun kalmayacak. Ama belediyemizde en küçük bir girişim dahi yok. Rektörlük açılalı 2 yıl oldu ama hala Rektörlüğe giden yolda atlar durmaya devam ediyor.  İlimize okumak için gelen öğrenciler at pisliği üzerinde yürümek zorunda kalıyor. Artık bir şeyler yapılmalı” dediler. (yy)