OKU/YORUM

OKU/YORUM

OKU/YORUM

OKU/YORUM

 OKU/YORUM
29 Ekim 2014 - 08:21

  Yorumumuzdan gocunan olmuş!

                       


          


            Geçen Hafta, “OKU/YORUM” köşemizde, “yağmur suyu kanal ve mazgalları Belediye ekiplerince temizletiliyor. Amma!” Başlıklı yazımızda, “Cadde ve sokak kenarlarındaki inşaat ve tamiratlar için dökülüp bırakılan kum ve çakıllar, eğer gene günler ve haftalarca kalacaksa kanal temizliğinin pek yararı olmayacak!” demiştik.


            Yağmurlar esnasında oluşan seller, tedbir alınmadan bırakılan kum ve çakılların bir kısmını cadde ve sokaklara yayıyor bir kısmını da mazgal ve kanallarına dolduruyor ve taşmalar meydana geliyor.


             Bu kumların yayılmasını, kanalların kumla dolmasını önlemek amacıyla Belediyemizce radikal kararlar alarak, tedbir almadan kum, çakılları ve inşaat artıklarını gelişi güzel günlerce cadde ve sokak kenarlarında bırakanları uyarmalı ve cezai yaptırımlarla, bu kum ve kaldırım keşmekeşliğin önüne geçmesini önermiştik.


            O Yorumumuzu okuyan ve bizimle görüşen ya da telefonla arayan vatandaşlar uyarının yerinde olduğunu, Belediyece gerekenin yapmasını beklediklerini söylediler.


            Fakat telefonla arayan ve ismini açıklamayanlar ise; “Bu işi neden kurcaladığımı?” Soruyor ve ekliyor! “Yağmur yağarsa kabahat bizim mi?”diyor.


            Be! Arkadaş, yağmurun yağmasında senin kabahatin yok! Amma senin herhalde kendinden şüphen var ki, gocunuyorsun! Şimdi sen ismini açıkla biz de gelelim senin inşaatına bakalım, kum, çakıl ve inşaat artıklarını görelim. Sele ve yağmura karşı tedbir alınmış mı? Eğer alınmışsa seni ve senin inşaatını resimleyip OKU/YORUM köşemize taşır ve seni örnek olarak gösteririz.


            Ayrıca Karakaş mahallesinin hemen-hemen her sokağında vatandaşların yürümesini engelleyen inşaat malzemeleri ve kalıntıları var! Orada da sorumsuzluk diz boyu. İnşallah Belediyemiz bu konuda da gerekeni yapar ve vatandaşlar da kaldırımlarda daha rahat yürür!