Öğretmenlerimizi bugün saygı ve minnetle anacağız

Öğretmenlerimizi bugün saygı ve minnetle anacağız

Öğretmenlerimizi bugün saygı ve minnetle anacağız

Öğretmenlerimizi bugün saygı ve minnetle anacağız

Öğretmenlerimizi bugün saygı ve minnetle anacağız
24 Kasım 2014 - 09:21

* Türkiye’de 1981 yılından bu yana 24 Kasım tarihi “Öğretmenler Günü” olarak kutlanır. Bu nedenle bugün Kırklareli’de çeşitli etkinlikler düzenlenerek öğretmenlerimizi saygı ve minnetle anacağız. 







HABER MERKEZİ


24 Kasım 1928, Türkiye Cumhuriyeti devletininin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün "Millet Mektepleri’nin Başöğretmenliği"ni kabul ettiği gündür. Bakanlar Kurulu, Mustafa Kemal Atatürk’e "Millet Mektepleri Başöğretmenliği" unvanını 11 Kasım 1928’de yaptığı toplantıda vermiş ve bu unvan, 24 Kasım’da Millet Mektepleri Talimatnamesi'nin yayınlanması ile resmileşmişti.


Atatürk'ün 100. Doğum Yıldönümü olan 1981 yılında, onun "Başöğretmen" oluşunun yıldönümlerinde ülke çapında “Öğretmenler Günü” kutlanmasına karar verildi. Öğretmenler Günü ile ilgili kutlamalar, 26 Kasım 1992’de Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren Öğretmenler Günü Kutlama Yönetmeliği çerçevesinde gerçekleştiriliyor.


* Çeşitli etkinliklerle öğretmenlerimizi saygı ve minnetle anacağız


Bu kapsamda T.C. Kırklareli Valiliğinin düzenlediği Öğretmenler Günü Kutlamaları 24 Kasım 2014 Pazartesi (Bugün) günü gerçekleştirilecek. Kutlamalar kapsamında ilk olarak saat 09.30'da Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Korkmaz tarafından Vilayet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulacak. Ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından buradaki tören sona erecek.  


Kutlamalar Kırklareli Kültür Merkezi'ndeki program ile devam edecek. Kültür Merkezi'ndeki kutlamalar saat 11.00'da Saygı Duruşu, İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmaların yapılması ile başlayacak. Kutlama Mesajlarını okunmasının ardından Hizmet Şeref Belgeleri takdim edilecek. Program Öğretmenler Korosu birbirinden güzel eserler seslendirmesi ve Resim Sergisinin açılışıyla sona erecek. (Kadir Sinici)