Öğrenciler; Karagöz-Hacivat oldu yarıştı, ön elemeyi geçenler finale kaldı

Öğrenciler; Karagöz-Hacivat oldu yarıştı, ön elemeyi geçenler finale kaldı

Öğrenciler; Karagöz-Hacivat oldu yarıştı, ön elemeyi geçenler finale kaldı

Öğrenciler; Karagöz-Hacivat oldu yarıştı, ön elemeyi geçenler finale kaldı

Öğrenciler; Karagöz-Hacivat oldu yarıştı, ön elemeyi geçenler finale kaldı
29 Nisan 2012 - 09:59

22. Kırklareli Karagöz Kültür Sanat ve Kakava Festivali kapsamında ‘İlköğretim Okulları arası Karagöz-Hacivat Tiplemeleri Yarışması’nın ön elemesi yapıldı.




HABER MERKEZİ





Kırklareli Belediyesi tarafından bu yıl 22. düzenlenecek olan Kırklareli Karagöz Kültür, Sanat ve Kakava Festivali etkinlikleri çerçevesinde 27 Nisan 2012 Cuma günü saat 10.00’da Kırklareli Halk Eğitimi Merkezi (HEM) ve Akşam Sanat Okulu (ASO) Müdürlüğü’nde 10 okulun katılımı ile ‘İlköğretim Okulları arası Karagöz Hacivat Tiplemeleri Yarışması’ ön elemesi  yapıldı.


Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan yarışmada bir konuşma yapan Kırklareli Belediye Başkanı Av. Cavit Çağlayan, bu yıla göre geçen yıl yapılan ‘İlköğretim Okulları arası Karagöz Hacivat Tiplemeleri Yarışması’ daha çok talep olduğunu söyledi.


Geçen yıl başarılı olduğu için bu yılda programa aldıklarını ifade eden Çağlayan, şunları söyledi;


“Yaklaşık 1 ay sonra 22.’sini yapacağımız Kırklareli Karagöz Kültür Sanat ve Kakava Festivali yapılacak. Geçen yıl, karagözle ilgili daha çok profesyonel oyuncuların tiyatro yada gölge oyunu şeklinde programlar yaptık. Geçen yıl ilk defa ‘böyle bir oyun yada yarışma olabilir mi?’ diye düşündük ve başarılı olduk.  Hatta geçen yıl ki okul katılım sayısı bu yılkinden de fazlaydı. Başarılı olunca bu yılda aynı programı devam ettirdik. Bu şekilde Kırklareli’de yetişen çocukların karagözü tanımaları, bilmeleri ve oynamaları şeklinde bir değerlendirmemiz oldu ve bugün de bunun için buradayız. Karagözü, verdiği mesajlarıyla, tiplemeleriyle, oyunlarıyla Türk halkı sevdiği için Kırklareli Belediyesi olarak Karagözü sahiplendik. Hatta resmi olarak Kültür Bakanlığına başvuruda bulunarak karagözün Kırklarelili olduğu ve festivalin adının da Karagöz Kültür Sanat ve Kakava Festivali şeklinde düzenlenmiştir. Ben yarışmaya katılan öğrencilerimize başarılar diliyorum” dedi.


Yapılan konuşmanın ardından yarışmaya geçildi. Mert Urdal, Birol Şahiner, Gülay Tülüş, Şehsuvar Darcanoğlu ve Ramazan Akcan’ın jüri üyeliğini yaptığı ‘İlköğretim Okulları arası Karagöz-Hacivat Tiplemeleri Yarışması’nın ön elemesi ne Atatürk İlköğretim Okulu, Hamdi Helvacıoğlu İlköğretim Okulu, İstiklal İlköğretim Okulu, Ahmet Mithat İlköğretim Okulu, Kocahıdır İlköğretim Okulu, Fahri Kasapoğlu İlköğretim Okulu, Doğan Işıkalp İlköğretim Okulu, Ziya Gökalp İlköğretim Okulu, Kırkşehirler İlköğretim Okulu ve Ahmet Yener İlköğretim Okulu katıldı.


Jüri üyelerinden geçerli oy alan ve ön eleme sonrası; Doğan Işıklap İlköğretim Okulu, Hamdi Helvacıoğlu İlköğretim Okulu, Kocahıdır İlköğretim Okulu, Fahri Kasapoğlu İlköğretim Okulu, Kırkşehitler İlköğretim Okulu ve Ziya Gökalp İlköğretim Okulu finale kaldı. 


Yarışmada ismi geçen ancak şehre uzak olduğu gerekçesi ile TOKİ Ahmet Cevdet Paşa İlköğretim Okulu yarışmaya katılamadı.


Yarışmanın finali ise, 19 Mayıs 2012 Cumartesi günü saat 14.00’da Kırklareli Üniversitesi Rektörlüğü Kültür Merkezi’nde yapılacak. Ön elemeyi geçen öğrenciler, hünerlerini bir kez daha final için sergileyecek. (ue)