Nüfus ve Konut Sayımı idari kayıtlara göre yapılacak

Nüfus ve Konut Sayımı idari kayıtlara göre yapılacak

Nüfus ve Konut Sayımı idari kayıtlara göre yapılacak

Nüfus ve Konut Sayımı idari kayıtlara göre yapılacak

Nüfus ve Konut Sayımı idari kayıtlara göre yapılacak
02 Ekim 2010 - 09:56


2011 Nüfus ve Konut Sayımı Pilot Çalışması Kırklareli ile
Lüleburgaz’da gerçekleştirilecek.


HABER MERKEZİ
“2007-2011 Resmi İstatistik Programı” kapsamında idari kayıtlara dayalı olarak 2011 yılında gerçekleştirileceğini belirten TÜİK Edirne Bölge Müdürü İsmail Çapoğlu, bu kapsamda Kırklareli merkez ilçe ile Lüleburgaz ilçemizde pilot çalışmalar yapılacağını ifade ederek şunları kaydetti:  
“Ülkemizde yaşayan nüfusun yerleşim yeri ayrımında büyüklüğü 2007 yılından itibaren Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi’nden (ADNKS) elde edilmekte olup, nüfusun demografik, sosyal ve ekonomik nitelikleri ile konutlara ilişkin bilgiler nüfus sayımları ile belirlenmektedir. Bugüne kadar Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından düzenli aralıklar ile nüfus sayımları gerçekleştirilmiş, plan ve programlar bu sayımların sonuçlarına göre yapılmıştır. Gelecek nüfus sayımı, “2007-2011 Resmi İstatistik Programı” kapsamında idari kayıtlara dayalı olarak 2011 yılında gerçekleştirilecek. 2011 Nüfus ve Konut Sayımı; idari kayıtlar, ADNKS ve Ulusal Adres Veritabanı’ndaki bilgilere dayalı olarak yüz yüze görüşme yöntemi ile yapılacak.
Bu kapsamda, "2011 Nüfus ve Konut Sayımı"nda kullanılacak soru kağıdı, sayım bölgelerinin oluşturulması, sayımda kullanılacak formların uygulanabilirliği, yeterliliği, soru kağıdında yer alan soruların anlaşılırlığı ile cevap seçeneklerinin yeterliliğinin, soru kağıdının genel tasarımının değerlendirilmesi ve soru kağıdının ortalama cevaplama süreleri ile veri giriş programlarının test edilmesi amacıyla pilot sayım çalışması yapılacak. Söz konusu çalışma, 81 İl merkezi, her İl’den bir ilçe merkezi ile 26 istatistiki bölgede bulunan 2 köyde yapılacak olup, alan uygulaması 2010 yılı Ekim ayında gerçekleştirilecek.
Bu amaçla Kırklareli Merkez İlçe Doğu Mahallesi ve Lüleburgaz İlçesi Kocasinan Mahallesi’nde pilot çalışma yapılacak. Büyük maddi ve manevi çaba gerektiren bu çalışmanın başarısı tamamen vatandaşlarımızın vereceği doğru bilgilere bağlıdır. Alınacak bilgiler yalnızca istatistiksel çalışmalarda kullanılmak amacıyla toplanmakta olup, gizliliği 5429 Sayılı Türkiye İstatistik Kanunu ile teminat altına alınmış olup alınan bu bilgiler idari, adli veya askeri hiçbir organ, makam, merci veya kişiye verilemez, istatistik amacı dışında kullanılamaz.
Yapılan çalışma hakkında bilgi almak isteyen vatandaşlarımız Türkiye İstatistik Kurumu Edirne Bölge Müdürlüğü’nün 0 284 225 31 47 Dahili (114-116) telefonlarını hafta içi mesai saatleri içerisinde arayabilir.
Türkiye İstatistik Kurumu’na ait resmi kimliğini ibraz ederek haneleri hafta içi, hafta sonu veya akşamları ziyaret edecek olan personelimize vatandaşlarımızın gereken kolaylığı göstermesi son derece önemlidir.” (s)