Müdür Akkaya İl Genel Meclis üyeleri ile vedalaştı

Müdür Akkaya İl Genel Meclis üyeleri ile vedalaştı

Müdür Akkaya İl Genel Meclis üyeleri ile vedalaştı

Müdür Akkaya İl Genel Meclis üyeleri ile vedalaştı

Müdür Akkaya İl Genel Meclis üyeleri ile vedalaştı
08 Nisan 2011 - 09:22

Kırklareli İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Akkaya emekli olup
görevinden ayrılması nedeni ile Kırklareli İl Genel Meclisine bir veda
ziyareti gerçekleştirdi.

HABER MERKEZİ

Hafta başında Meclis Toplantısına katılan Müdür Akkaya İstanbul Rehberler Odası’nın (İRO) Kırklareli’nin tanıtımı için bastırdığı broşürleri üyelere dağıttı.
*“Kırklareli’de birçok ilki gerçekleştirdik”
Ziyarette bir veda konuşması gerçekleştiren Akkaya şunları söyledi;
“Ayasofya ve ona bağlı müzelerin müdürlüğü görevini 8 yıl yürüttükten sonra 18 ay önce Kırklareli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne atandım. Burada 6 ay görev yaptıktan sonra emekliye ayrılma niyetim vardı. Ama Kırklarelilileri çok sevdiğimden yaş haddimiz doluncaya kadar burada hizmet ettim. Başta sayın valilerimizin ve siz il genel meclis üyelerimizin desteği ve halkın teveccühü ile Kırklareli’de birçok ilki gerçekleştirdik. Son hizmetlerimiz ağırlıklı olarak Kırklareli’nin tanıtımına yönelik oldu. Yaklaşık bir ay önce 16 Bin adet broşür bastırdık. Bunlardan 4 Bin adeti Kırklareli Turizm haritalarından oluştu bunların dağıtımını önce il genelinde yaptık. Bunun gibi birçok hizmeti hayata geçirdik. Turizm haritalarında bir iki ufak hatalar eksiklikler olmuştu. Hemen düzeltmelerini yaptırdık ve dağıtımlarını yaptık. Önünüzde küçük bir broşür var. Bu broşürleri İstanbul Rehberler Odası Kırklareli’ne has ve ilk defa bastırdı. 2 Bin adet broşür bastırmışlar. Bin adetini yurt içi ve yurt dışı dağıtmışlar. Bin adedini de kendi üyelerine vermişler. Bize de 100 adet bilgi amaçlı gönderdiler. Bu broşürler cebinizde bir tanıtım kartı olarak bulundurulabilir.”

*“İRO’da Kırklareli ders olarak öğretiliyor”

“İstanbul Rehberler Odası Türkiye’nin tanıtım elçisi turist rehberlerine bu broşürleri dağıtıyorlar. Üye rehberlere yönelik olarak Kırklareli Bölgesi üzerinde konferanslar, seminerler düzenleyerek, uygulama gezileri planlıyorlar. İstanbul Rehberler Odası’nda Kırklareli ders olarak öğretiliyor. Emekliye ayrıldıktan sonra rehber olacaklara ders vereceklerden birisiyim. Kırklareli için çalışmalarım her zaman sürecek. Sizler ile gönül bağım kopmayacak. Sizlere teşekkür ediyorum. Hakkınızı helal edin.”
Müdür Akkaya’nın konuşması sonrasında CHP’li İl Genel Meclis Üyesi Hüseyin Taşkın bir konuşma yaparak; “İl Kültür Müdürümüz Sayın Mustafa Akkaya ilimizin ülkemizde turizm açısından tanıtılması konusunda gerçekten çok önemli çalışmalar yaptı. Kendisine teşekkür ediyorum. Bundan sonraki yaşamında ailesi ile birlikte sağlıklı ve huzurlu günler geçirmesini diliyorum.”
Müdür Akkaya üyeler ile vedalaştıktan sonra salondan ayrıldı. (cs)