Mısırlı Gıda’dan %100 Natürel Zeytin, Yüksek Kalite de Peynir

Mısırlı Gıda’dan %100 Natürel Zeytin, Yüksek Kalite de Peynir

Mısırlı Gıda’dan %100 Natürel Zeytin, Yüksek Kalite de Peynir

Mısırlı Gıda’dan %100 Natürel Zeytin, Yüksek Kalite de Peynir

Mısırlı Gıda’dan %100 Natürel Zeytin, Yüksek Kalite de Peynir
24 Haziran 2014 - 09:28

* Mısırlı Gıda İşletmesi Sahibi Emre Mısırlı; “Kaliteden ve doğal üretimden asla ödün vermiyoruz. Mısırlı Gıda İşletmesi’nin sırrı budur” dedi.







HABER MERKEZİ


Mısırlı Gıda İşletmesi’nin Sahibi Emre Mısırlı, Kırklareli Müzesi karşısındaki işyerinde kendi üretimi olan Mısırlı zeytinleri ve Mısırlı Peynir çeşitleri ile Kırklarelilileri doğal lezzetlerle buluşturuyor. Peynir ve Zeytin’de Trakya’nın marka ismi Mısırlı Gıda, Perakende satışlarının yanı sıra toptan satışta da önemli bir pazara sahip durumda bulunuyor.


Yüksek kalitede peynir çeşitleri ve naturel zeytin üretimi ile tüketicinin tercihi olan Mısırlı işletmesinin sahibi Emre Mısırlı’ya sektörde ki başarınsın sırrını sorduk.  Ailesinin nesiller boyu zeytin ve peynir üretimi yaptığını belirten genç iş adamı Emre Mısırlı, avantajlarının geçmişten bu güne dededen kalma metotla yapılan doğal üretimi devam ettirmelerinin olduğunu, aslında bunun başarıyı getirmediğini, sadece devam ettirdiğini söyleyerek; “Kaliteden ve doğal üretimden asla ödün vermiyoruz. Mısırlı Gıda işletmesinin sırrı budur” diyerek, sözlerine şöyle devam etti; 


“Biz Mısırlı Gıda İşletmesi olarak kuşaklar boyu satışını yaptığımız zeytinleri Yalova Armutlu’da ki kendi zeytin ağaçlarımızdan natürel (Doğada bulunduğu haliyle. Herhangi bir kimyasal ilaç kullanılmadan yetişen doğal hali ile) toplayarak, yine doğal yöntemlerle salamura ediyoruz ve halkımızın sofralarına sunuyoruz. Zeytin ağaçlarının ömrü çok uzundur. 2000 yıl kadar yaşıyorlar. Baharın sonuna doğru açan çiçekleri vardır, çiçekleri beyaz-sarı renkli ve güzel kokulu olur. Çiçekleri meyveye dönerken, önce yeşil olur, olgunlaştıkça siyahlaşırlar. 


Zeytinin besleyicilik değeri de son derece yüksektir. A, C, E Vitaminleri, Fosfor, Kalsiyum gibi mineraller ile bitkisel proteinleri bünyesinde barındırır. Uzmanlar Kalp ve Damar Sağlığı için faydalı olduğunu belirtmektedir. Yaşlanmanın etkilerini de azalttığı söylenir. Ancak zeytinin kesinlikle Kimyasal işlem görmemiş, doğal olarak üretilmiş olması gerekir. Damak tadı olarak kimyasal işlemleri fark edemeyebiliriz ama en azından doğal olduğuna inandığımız ürünleri satın almamız gerekmektedir. Bazı üreticiler daha çok para kazanmak için birçok kimyasal üretim metodu kullanabiliyorlar. Bunlarda vücuda faydadan çok zarar verirken, kanser riskini de yükseltiyor. Biz Mısırlı Gıda olarak dedelerimizden bu güne, 100 yıldan fazladır doğal zeytin üretimi yapıyoruz. Zeytini kesinlikle kimyasal işlemden geçirmiyoruz. Dedelerimizin babalarından öğrendiği metot kuşaktan kuşağa bize kadar geldi bizde o metotla tamamen natürel olarak zeytin üretimimizi sürdürüyoruz. Bizde bu yöntemi çocuklarımıza bırakacağız. Toptan ve perakende olarak sattığımız peynir çeşitlerimizi de kendi mandıralarımızda üretiyoruz. Üretimlerimiz tamamen doğal olduğu için Mısırlı ismi bir marka oldu. Marka olmak çok kolay bir iş değil. Halkın güvenini kazanmak da üç günde olacak bir iş değil. Bizim avantajımız, Mısırlı Markası olarak nesiller boyu doğal üretimi devam ettirmekten geliyor. 30 yıl önce Mısırlı Peyniri’ni alan bir müşterimiz, bu günde peynirimizi aldığında, lezzet ve kalitenin hiç değişmediğini görüyor. Zeytin’de de doğal üretimiz hiç değişmiyor. Bu yüzden peynir ve zeytinde iyi bir pazara hitap ediyoruz.” dedi.