Minikler yeni sahnelerinde hünerlerini sergilediler

Minikler yeni sahnelerinde hünerlerini sergilediler

Minikler yeni sahnelerinde hünerlerini sergilediler

Minikler yeni sahnelerinde hünerlerini sergilediler

Minikler yeni sahnelerinde hünerlerini sergilediler
13 Mayıs 2010 - 10:18

Kırklareli Ziya Gökalp İlköğretim Okulu 1/A sınıfı öğrencileri, öğretmenleri Tahsin Aydoğdu yönetiminde 11 Mayıs 2010 Salı günü okulun yeni yapılan Tiyatro Sahnesi’nde marifetlerini sergilediler.

HABER MERKEZİ
Program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla Saat 16.00’da başladı. Okul Müdürü Savaş Türkoğlu Tiyatro Sahnesi’ni okula kazandırmada katkıda bulanan herkese teşekkürlerini sunduktan sonra burada oyunlarını sergileyecek olan öğrencilere mikrofonu bıraktı. Sunuculuğunu Öğrencilerden Tuğhan ve Bensu’nun yaptığı program, okuma yazma öğrenmenin sürecini anlatan tüm öğrencilerin katılım gösterdiği  “1.Sınıf Masalı” adlı gösteriyle başladı. Minik öğrenciler bu oyunlarında hem şarkılar söylediler, hem de çektikleri güçlükleri, vermiş oldukları azmi anlattılar cümlelerinde.
Sonrasında sahne Tuğhan ve Furkan Aslan’ın “Karagöz ve Öğretmen” adlı oyunla şenlendi.
Akabinde Berkay Türk çocuğu adlı şiiri’ni okudu. Şiirin ardından Gizem ve Tuğberk “Bir Küçük Öğretmen” adlı oyunlarını sahnelediler. Hatice Dicle’nin Okuma Bayramı Adlı şiirini okumasının ardından Meltem, Sıla Karagöz, Efnan Atkoşan,’ın sahnelediği “Yalan Makinası” adlı oyun büyük beğeni topladı. Tiyatroculara taş çıkartan minikleri alkışlarıyla veliler de desteklediler.
Oyunun ardından Filipinler’den gelip, Türkçeyi ve okuma yazmayı bu okulda öğrenen Alihan “Sınıfımı Pekiyle Geçtim” adlı şiirini okudu. Akabinde ise bir grup öğrenci meslek tanıtımı yaptılar. Sıla Çiftçioğlu “Okul Sevgisi” adlı şiirini okuduktan sonra , “Cennet ile Mehmet” adlı oyun Bensu ve Emre tarafından başarıyla sergilendi.
Oyunun ardından Şevval “Okuyalım Kardeşim”,  Kadir “Merdiven” adlı şiirini okudu. Oyunlar ve şiirlerin sonrasında, çocuklar “Gelin damat” halayıyla davetlilere neşeli dakikalar geçirttiler. Daha sonra bir grup öğrenci yıl boyunca görmüş oldukları dersleri şiirler söyleyerek tanıttılar. Şeçil’in  “Anneciğim” adlı şiirinden sonra kız öğrenciler “Hoş Geldin Melek “adlı şarkı eşliğinde dans gösterisini sundular.
Kız öğrencilerin gösterisinin akabinde Enes “Şakacı” skeciyle izleyenlere zevkli dakikalar geçirtti.
Skecin ardından Tuğba “Andımız” ı Meltem ise İstiklal Marşı’nı okudu Erkek öğrencilerin Rep dansının akabinde, program muhteşem “Bayrak Orotoryosu” ile son buldu.
Okuma Bayramı Kapsamında yapılan program sırasında minikler çok başarılı bir performans sergilediler. (d.a.)