Milli Eğitim’in projesi komisyona havale edildi

Milli Eğitim’in projesi komisyona havale edildi

Milli Eğitim’in projesi komisyona havale edildi

Milli Eğitim’in projesi komisyona havale edildi

Milli Eğitim’in projesi komisyona havale edildi
18 Kasım 2011 - 08:34

Kırklareli İl Genel Meclisi, Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı AR-GE birimi tarafından Trakya Kalkınma Ajansı için hazırlanan Öğretmen Evi ve ASO Müdürlüğü Restorasyonu Projesi için talep edilen Kalkınma Ajansı Kredileri Katkı Payı toplam proje bedelinin %27’si olan 151 bin 087, 14 TL’nin İl Özel İdaresi Bütçesi’nden sağlanması teklifini Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale etti.

 


 


HABER MERKEZİ


Kırklareli İl Genel Meclisi Kasım ayı 10. birleşimi 17 Kasım 2011 günü Perşembe günü Meclis Başkanı Behçet Şen Başkanlığı’nda yapıldı.


Birleşimde gündem maddesi olarak İl Özel İdaresi'nin 16/11/2011 tarih ve 7916 sayılı, Trakya Kalkınma Ajansı "Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı" nezdinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Birimi AR-GE tarafından hazırlanan projenin geçekleştirilmesi için Kalkınma Ajansı Kredileri katkı payı olarak toplam proje bedelinin % 27'si olan 151.087,14 TL'nin İl Özel İdaresi Bütçesi’nden sağlanması ve Genel Sekreter Raif Kelep'e yetki verilmesi teklifi görüşüldü.


Strateji Geliştirme Müdürlüğü teklifine göre; İl Milli Eğitim Müdürlüğü 11/11/2011 tarih ve 18437 sayılı yazısı, ilgili yazı ile TR21 Trakya Kalkınma Ajansı, 2011 yılı teklif çağrısı kapsamında Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programına merkez Öğretmen Evi ve ASO Müdürlüğü’nün restorasyonu ile ilgili Milli Eğitim Müdürlüğü’nün AR-GE birimi iş birliği ile proje hazırlandığı belirtilmiştir. Trakya Kalkınma Ajansı Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı nezdinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün AR-GE birimi tarafından hazırlanan söz konusu projenin gerçekleştirilmesi için kalkınma ajansı kredileri katkı payı toplam proje bedelinin %27’si olan 151 bin 087, 14 TL’nin Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bütçesinden karşılanması mümkün olmadığı belirtildiğinden İl Özel İdaresi Bütçesi’nden sağlanması ile birlikte, Genel Sekreter Raif Kelep’e yetki verilmesi hususun görüşülüp karara bağlanması istedi.


Teklifin okunması sonrasında söz alan CHP Grup Başkanı Hüseyin Taşkın, Trakya Kalkınma Ajansı’na başvuru tarihinin 11.11.2011 tarihinde dolduğunu anımsatarak; “İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün teklifi önümüzde, ancak 11.11.2011 tarihinde tüm projeler ajansa verildi. Geç kalınmış bir konu, bu konun görüşmenin hiçbir esprisi yok.”dedi.


Bunun üzerine Yazı İşleri Müdürü Nesrin Ak, meclisi bilgilendirici bir konuşma yaparak;


“İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE birimi projeyi ajansa zaten sunmuşlar. Bu proje için bizden ödenek istemediklerini söylediler. Öğretmen Evi’ne ait ödeneklerinin olduğunu bize söylediler. Bu ödenek henüz idaremize ulaşmadı. Bu detayın yerine getirilmesi için bu madde sunuldu. Meclis arzu ederse Plan ve Bütçe Komisyonu maddeyi inceleyebilir” dedi.


CHP’li İl Genel Meclis Üyesi Aydın Karakoç söz alarak, konu ile ilgili 2 ay önce Öğretmen Evi Müdürü ile bir sohbet ettiğini belirterek; “2 ay önce öğretmen evi müdürü ile bir sohbet yaparken bu konu ile ilgili bir görüşmem oldu. 750 bin TL tutarında bir proje hazırlayarak meclise sunacaklarını söylediler. Öğretmen Evi’nin kapasitesinin küçük olduğu için yenilenmesi nedeni ile bu projeyi sunduklarını öğrendim. Ama projeyi yetiştirememişler. Bende şimdi gündemde görüyorum” dedi.


Meclis Başkanı Şen bir hatırlatma yaparak, projenin Trakya Kalkınma Ajansı’na sunulduğunu ifade etti.


Söz alan CHP Grup Başkanı Hüseyin Taşkın; “Nesrin hanımın ifadesine göre proje Kalkınma Ajansı’na sunulmuş, bundan önce yine milli eğitimim projesi olan Bilal Yapıcı Anaokulu’nun düzenlemesi ile ilgili aldığımız bir karar vardı. O kararda olduğu gibi milli eğitime ayrılan bütçeden bu proje için para aktarımı olmalı.” dedi.


AK Parti Grup Başkanı Metin Güvenç söz alarak; “Plan ve Bütçe Komisyonu teklifi incelesin, sonucu önümüze getirsin.” dedi. Daha sonra Meclis Üyesi Aydın Karakoç bir hatırlatma yaparak; “Öğretmen Evi’nin kendi bütçesi var” ifadesini kullandı.


* “Bizden para istenmiyorsa maddeyi görüşmenin bir anlamı yok”


Daha sonra söz alan CHP’li İl Genel Meclis Üyesi Nedim Orcan bir konuya meclis üyelerinin dikkatini çekti ve şunları kaydetti;


“Nesrin hanım öğretmen evi idareden para istemiyor diye bir açıklama yaptı. Ama teklifte “katkı payı özel idare bütçesinden sağlanmalı” cümlesi yazıyor. İlk önce bu cümlenin aydınlığa kavuşturulması gerekiyor. Öğretmen Evi bizden para istemiyorsa bu maddeyi görüşmenin bir anlamı yok. Bu katkı payının özel idare bütçesinden sağlanması demek bu parayı vermek demektir. Bu maddenin açıklığa kavuşana kadar ertelenmesinden yanayım.” 


Meclis Başkanı Behçet Şen; “Bu konuyu Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edelim. Komisyon konuyu detaylı bir şekilde incelesin. Buna benze gelecek başka konularda da tecrübe sahibi oluruz.” önerisinde bulundu.


CHP Grup Başkanı Hüseyin Taşkın söz alarak; “Komisyondaki arkadaşlar konuyu inceleyerek bu ay içinde mutlaka sonuçlandırsınlar.” önerisinde bulundu.


* “18 milyon TL’lik bütçeyi 25 milyon TL’ye çekmemiz gerekebilir”


İl Genel Meclis Üyesi Aydın Karakoç daha önceden de projeler için sağlanması istenen katkı paylarına dikkat çekerek bütçede sıkıntılar yaşanacağından endişe ettiğini ifade ederek;


“Bu konulara benzer maddeler önümüze geldi. Bütçede bu konuları nasıl görüşeceğiz? Sıkıntılar yaşayacağız. Yeni düzenlenecek Bütçede bu konularda hiçbir fasıl bulunmuyor. Yeni fasıllar eklediğimizde bütçe hallaç pamuğuna dönecek. 18 milyon TL’lik bütçeyi 25 milyon TL’ye çekmemiz gerekebilir. Bu seferde gelir göstermemiz lazım.” dedi.


Bunun üzerine Meclis Başkanı Behçet Şen; “Bütçeyi 25 milyon TL’ye çekersek olay farklı bir boyuta taşınır. Gerçek anlamda uygulanacak paralar bu sefer doğru kullanılamaz.” dedi.


Başkan Şen madde ile ilgili görüşmeyi yeterli bularak maddeyi incelenmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu’na havalesini oylamaya sundu. Madde oy birliği ile komisyona havale edildi. (cs)