Milletvekili Kesimoğlu’ndan Babaeski’yi uçuracak teklif

Milletvekili Kesimoğlu’ndan Babaeski’yi uçuracak teklif

Milletvekili Kesimoğlu’ndan Babaeski’yi uçuracak teklif

Milletvekili Kesimoğlu’ndan Babaeski’yi uçuracak teklif

Milletvekili Kesimoğlu’ndan Babaeski’yi uçuracak teklif
21 Ocak 2012 - 09:44

CHP Kırklareli Milletvekili Mehmet Siyam Kesimoğlu; “Eğer teklifim yasalaşırsa hem Havaalanı ihtiyacımız karşılanacak, hem tüm bölgemiz için istihdam olanağı yaratılacak hem de havaalanı tüm ilçelerimize ekonomik canlılık getirecek” dedi.




HABER MERKEZİ


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırklareli Milletvekili Mehmet Siyam Kesimoğlu Babaeski-Kırklareli yolu istikametinde Havaalanı kurulması için kanun teklifi verdi.  


Kırklareli’nin ekonomisinde büyük canlılık oluşturacak Havaalanı Projesi için kanun teklifini Meclis Başkanlığı’na sunan CHP Kırklareli Milletvekili Mehmet Kesimoğlu “Babaeski-Kırklareli Karayolu istikametinde E-5 ile Otoban arasındaki mevkide inşa edilmek üzere Babaeski Havaalanı yatırımının 2012 yılı içinde projelendirilmesini ve 2012 Yılı Programına alınmasını” istedi. 


Kanun teklifinin gerekçesinde Tekirdağ Çorlu Havalimanı’nın, sivil-askeri kategoride bulunmasına ve konumu nedeniyle Trakya’nın havaalanı ihtiyacını karşılayamadığına dikkati çeken Mehmet Kesimoğlu; “Kırklareli ve Edirne’nin Çorlu’ya olan ters ve uzak konumu nedeniyle Çorlu havalimanı bu merkezlerde ulaşımını hava yoluyla yapmak isteyen vatandaşlarımızın taleplerini karşılamaya uzak kalmaktadır” dedi.  


Çorlu’nun Yeşilköy’e olan yakınlığı ve askeri meydan olması nedeniyle, havayolu şirketleri tarafından da yolcu taşıma anlamında pek kabul görmemesine neden olduğunu belirten Mehmet Kesimoğlu; “Ülkemizin Avrupa’ya çıkış kapısı Trakya’nın havaalanı ihtiyacının yanı sıra Atatürk Havalimanının yoğunluğunun ve yükünün hafifletilmesi gerekmektedir.  İstanbul için yapılacak bir havaalanı ise, Kırklareli ve Edirne’nin ihtiyacını karşılayamayacak, üstelik Çorlu havaalanını daha da köreltecektir” dedi.   


Edirne ve Kırklareli’ne hizmet verebilecek bir noktada yapılacak bir havaalanının, hem uçuş okullarının dikkatini çekeceğini, hem de yurtiçi uçuş yapan şirketler için ucuz bir ana üs olacağını ifade eden  Kesimoğlu Bulgaristan’la gelişen ilişkileri de hatırlatarak şunları kaydetti; “Bu dönemde komşu ülkemiz Bulgaristan’la artan ekonomik ve turistik ilişkiler de göz önünde bulundurulduğunda bu havaalanının Bulgaristan’a gidip gelen vatandaşlarımız ve Bulgaristan’dan Türkiye’ye gelen Türkler ve Bulgar vatandaşları için de önemli kolaylık sağlayacağı ortadadır.”


Trakya’nın ortasında olan ve Edirne-Kırklareli-Tekirdağ arasında merkezi bir konumda bulunan Kırklareli’nin Babaeski ilçesinin Kırklareli, Edirne, Lüleburgaz, Keşan, Uzunköprü, Vize, Pınarhisar, Pehlivanköy, Keşan ve Hayrabolu gibi merkezlere ulaşımının oldukça kolay olduğunu vurgulayan Mehmet Kesimoğlu, bu merkezi konumu nedeniyle Babaeski’nin, Trakya’da bir havaalanı için en uygun yer olduğunu belirtti. 


Babaeski’de kurulacak bir Havaalanı’nın Trakya’nın Havaalanı ihtiyacını karşılamakla kalmayacağını tüm Trakya için istihdam olanağı sağlayan önemli bir yatırım  olacağını ifade eden CHP Kırklareli Milletvekili Kesimoğlu; “Bütün bölgede ekonomik canlılık sağlayacak olan havaalanı sadece Babaeski merkezinde değil, Kırklareli merkez, Lüleburgaz, Pınarhisar, Pehlivanköy, Vize, Kofçaz ve Demirköy’de de ekonomiye katkı sağlayacaktır” dedi.  


Kesimoğlu, bu gerekçelerle, Babaeski-Kırklareli karayolu istikametinde E-5 ile Otoban arasındaki mevkide inşa edilmek üzere Babaeski Havaalanı yatırımının projelendirilerek 2012 Yılı Programı’na alınmasının söz konusu ihtiyaçlara cevap vereceğini ve Trakya’da kalkınmaya da destek sağlayacağını kaydetti. (s)