“METEM binasının değerlendirilmesi gerekiyor”

“METEM binasının değerlendirilmesi gerekiyor”

“METEM binasının değerlendirilmesi gerekiyor”

“METEM binasının değerlendirilmesi gerekiyor”

“METEM binasının değerlendirilmesi gerekiyor”
04 Kasım 2010 - 10:22

Kırklareli İl Genel Meclisi Kasım ayı 3. Birleşimi 3 Kasım 2010 Çarşamba
günü Meclis Başkanı M. Tuna Soykan Başkanlığında yapıldı.

HABER MERKEZİ
 Saat 13.30’da Kırklareli Valiliği Atatürk Toplantı Salonu’nda yapılan birleşim öncesinde Başkan Soykan Meclis üyelerine gündemin 7. maddesinde yer alan, Lüleburgaz İlçesi Hamitabat Köyü’nde kurulacak olan Agro Turizme ait turizm amaçlı tesis hakkında bir sunum izletmeyi önerdi. Başkan Soykan, Vali Muşmal’ın tavsiyesi ile bu sunumu tüm üyelerin izlemesini istedi. Bu sunumun maddenin oylanması öncesi izlenmesinin faydalı olacağına dikkat çeken Başkan Soykan, Agro Turizm Bağcılık Tarım Limited’e ait sunumun izlenmesi esnasında kısa bilgiler vererek, sunum kapsamında bölgeye yapılması istenen çalışmaları oylamak istediklerini söyledi.
Sunum sonrası Başkan Soykan Kasım ayı 3. birleşimini açtı. Yapılan yoklama sonrası 2. birleşime ait tutanak özeti okundu. Başkan Soykan tutanak özetinde yer alan birkaç cümlenin yanlış yazıldığını bu cümleler üzerinde istenen değişikliğin yapılması gerektiğini söyledi. Tutanak düzeltilmiş hali ile oylamaya sunularak oybirliği ile kabul edildi. Daha sonra toplantıya katılamayan Behçet Şen ve Metin Güvenç’in mazeret dilekçeleri okunarak oylamaya sunulduktan sonra oy birliği ile kabul edildi.
* Pancarköy’e Olimpik Yüzme Havuzu yapılacak
İl Genel Meclisi'nin 08/10/2010 tarih ve 129 sayılı kararma istinaden, ilimiz Babaeski ilçesi Pancarköy Köyü Bağlık mevkiinde, 20 pafta 1357 parsel numaralı 20.710,00 m2 yüzölçümlü taşınmaz üzerinde “Yarı Olimpik Yüzme Havuzu, Çocuk Yüzme Havuzu ve Müştemilatı Tesisi” kurulması amacıyla hazırlanan 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı ve 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planlarının incelenmesi hakkındaki “İmar ve Bayındırlık Komisyonu" tarafından hazırlanan rapor görüşüldü. Meclis Üyesi Sadettin Kızmaz’ın raporu okuması sonrasında söz alan Meclis Üyesi Hüseyin Taşkın, ilçelerine yapılacak olan bu tesisin mutluluk verici olduğunu belirterek; “Komisyonumuz bu tesis ile ilgili gerekli bilgileri toplayarak bizlere sundular. Bu tesisin ilçemize bir hareket getirerek, gençler ve büyükler için sağlıklı bir yapı oluşturacaktır. Komisyonumuzun bu kararına olumlu oy kullanacağımızı belirtmek istiyorum.” şeklinde konuştu. Rapor daha sonra oylamaya sunularak oy birliği ile kabul edildi.
* METEM’in kaderi bugüne kaldı
Gündemin 4. maddesinde yer alan İl Genel Meclisi'nin 04/10/2010 tarih ve 115 sayılı kararına istinaden, İlimiz Merkez Tellakzade Mahallesi Kocakasaplar mevkiinde inşa edilmiş bulunan İşletmeler Üstü Eğitim Merkezi Tesisi’nin (METEM) satılması hususunda "İçişleri ve Çeşitli İşler Komisyonu ile İmar ve Bayındırlık Komisyonu" tarafından hazırlanan raporlar okundu. Meclis Üyesi Sadettin Kızmaz her iki komisyona ait raporu okumasının ardından söz alan Meclis Üyesi Nedim Orcan, konu ile ilgili protokol hükümlerinin tamamının okunmasını talep etti. Daha sonra Meclis Üyesi Sadettin Kızmaz protokol hükümlerini okudu. Bunun üzerine tekrar söz alan üye Orcan, protokol gereği bu binanın satışının mümkün olmadığı sonucunun çıktığını söyledi. Bina üzerinde ancak devir yapıla bileceğini belirten Üye Orcan, bu şekilde bu binadan gelir elde etmenin mümkün olmadığını ifade etti. Konu ile ilgili Meclis Üyesi Aydın Karakoç söz alarak şunları kaydetti; “Meclisimizdeki tüm üyeler karşılıklı bilgilerini paylaşarak birbirinden faydalanılıyor. Biz geçen yıl bu binayı boşaltma kararı alarak üniversitenin faydalanmasını sağladık. Bu bina yapılırken mal sahipleri ile bir protokol imzalanarak “Burası ilköğretim amacıyla yapılır muhakkak bizim adımız verilsin eğer adımız verilmez ise protokol iptal edilir” denilmiş. Ben şunu anlatmak istiyorum, bir binayı yapmak isteyenler binayı yapmadan önce binanın ne getirip, ne götüreceğinin hesabını yapmaları gerekirken bu konulara hiç değinilmeden işler ortaya koyuyorlar. İşte bu METEM binası da bu şekil yapılan bir binadır. Derinlemesine bir inceleme yapılmadan bu binayı yaptılar. Kırklareli Üniversitesi de bu binaya geçti fakat fazla durmadan binayı terk etti. Üniversite burada çalışmalarına devam etseydi yada gerçek anlamda eğitim amaçlı bir kullanım gerçekleşseydi bu sıkıntılar ile karşılaşmayacaktık. Şimdi ne oldu bizim bu bina için 100 bin TL’yi bulan karşımıza masraf çıktı. METEM binasının değerlendirilmesi gerekiyor. Bunun içinde görüşmeler yaptık, gerekli kurumları bu binayı kullanmaları için kendilerini davet ediyoruz. Buradan belediye yetkililerine çağrıda bulunuyorum, gerçek anlamda ihtiyaçları varsa veya başka kurumların ihtiyacı varsa bu binayı alsınlar. Önümüzdeki aylar içerisinde değerlendiremeyip satışını sağlaya bilsek dahi kamulaştırmanın dışına çıkılması sebebi ile mal sahibi olan Durmaz Ailesi itirazda bulunup şikayet edecek ve başımız ağrıyacak. Ben bu binanın yasal olarak satışının imkansız olduğunu bildiğimden satılmasına karşı çıktım. Ama aksine bir durum olmuş olsaydı satılmasını isterdim. Bana göre bu binanın biran önce değerlendirilmesi için çözüm arayışlarına girmemiz lazım.”
Meclis üyesi Sadettin Birkaya idarenin bu protokol sonuçlarından haberi olmasına rağmen neden meclis gündemine bu konuyu taşıdıklarını sorması üzerine Başkan Soykan Vali Muşmal tarafından verilen bu şekil teklifleri her ne olursa olsun gündeme almak zorunda olduklarını söyledi. Bu konun tartışılması gerektiğini belirten Başkan Soykan 3. birleşimi kapatıp 4. birleşimin 4 Kasım 2010 Perşembe günü saat 10.30’ yapılacağını açıkladı. (c.s.)