Mecliste 2010 bütçeleri görüşülmeye başlandı

Mecliste 2010 bütçeleri görüşülmeye başlandı

Mecliste 2010 bütçeleri görüşülmeye başlandı

Mecliste 2010 bütçeleri görüşülmeye başlandı

Mecliste 2010 bütçeleri görüşülmeye başlandı
10 Kasım 2009 - 08:57

* Kırklareli İl Genel Meclisi İl Özel İdaresi 2010 yılı hazırlık bütçelerini görüşmeye başladı.

HABER MERKEZİ
Kırklareli İl Genel Meclisi Kasım ayı 6. birleşimini dün saat 10.30’da Kırklareli Valiliği Atatürk Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Birleşimin gündeminde yer alan 2010 yılı İl Özel İdaresi Hazırlık Bütçesi’nde Kültür ve Turizm Hizmetleri, Çevre ve Sağlık Hizmetleri ve Spor Hizmetleri’ne ayrılacak ödenekler hakkında ön görüşme yapılması yer aldı. Görüşmede söz alan CHP Grup Başkanı Hasan Dağ Kültür ve Turizm Hizmetlerine arkeolojik kazı, şehrin broşürler ve CD’ler ile tanıtımı gibi tanıtımlara fasıl açılarak toplam 50 bin TL ödenek ayrılmasını teklif etti. Dağ ayrıca Kırklareli Bolluk Bereket ve Bağbozumu Şenlikleri için de bu ödenekten 1 TL fasıl açılmasını teklif etti. Teklif oy birliği ile kabul edildi.
Çevre ve Sağlık Komisyonun hazırladığı raporda ise Pınarhisar ve İğneada’ya birer adet ambulans ihtiyacı olduğu, ambulans alımı ihalesinden artacak paranın ise sağlık evlerinin bakımının yapacağı yer aldı. Bu taleplerin gerçekleşmesi için ise 250 bin TL bütçe teklif edildi. Teklif oybirliği ile kabul edildi.
Hasan Dağ gündem söz alarak geçen yıl yapılması planlanan fakat ayrılan ödeneğin başka yere aktarılması nedeni ile yapılamayan Kırklareli Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’ne hizmet aracı alınmasını tekrar gündeme getirdi. Hasan Dağ şuan müdürlükte bulunan aracın kötü bir halde olduğunu belirterek, yardıma ihtiyacı olan kişilere ulaşmakta zorluk çektiklerini belirtti. Hasan Dağ geçen yıl alınamayan aracın bu yıl alınabilmesi için yedek ödenekten 35 bin TL’nin aktarılmasını teklif etti. Teklif oybirliği ile kabul edildi.
Spor Hizmetleri için ayrılacak ödeneğin bir sonraki birleşimde görüşüleceğini belirten İl Genel Meclisi Başkanı M. Tuna Soykan bir sonraki birleşimin 10 Kasım Salı günü saat 11.15’te yapılacağını belirterek birleşimi kapattı. (yy)