Meclis Köy Yollarına El Attı!

Meclis Köy Yollarına El Attı!

Meclis Köy Yollarına El Attı!

Meclis Köy Yollarına El Attı!

Meclis Köy Yollarına El Attı!
24 Kasım 2014 - 09:21

* Alt yapı Komisyonu’na, AKP Grubu Tarafından 22 Köy Yolu yapımı eklendi!

Kırklareli İl Genel Meclisi Kasım Ayı Toplantısın da Ful Mesai Yapmaya devam ediyor. Meclisin 19 Kasım Günü yapılan 13. Birleşiminde İl Özel İdaresinin 2015 yılı yatırım ve çalışma programı görüşülmüştü. Alt yapı komisyonunun Hazırladığı rapor okundu. Raporda Köy yollarının asfaltlama çalışmaları, alt yapı çalışmaları ve parke taşı döşeme çalışmaları vardı. Mecliste alt yapı komisyonunun raporu eksik görülerek ilaveler yapılması önerildi, öneri oybirliği ile kabul edildi. 


AKP Grubu İl Genel Meclis Üyesi, Reşat Şükrü Saka ve Nihat Sağlam, Rapora İl Merkezine ve Demirköy İlçesine bağlı bazı köylerinde eklenmesini önerdi. Köy isimlerini tek tek söyleyerek bazılarının acil yapılması gerektiğini dile getirildi. 


Reşat Şükrü Saka, konuya açıklama getirerek Şunları kaydetti; “ Komisyon raporunda genelde Lüleburgaz İlçesi ve Babaeski ilçesinin köyleri var. İl merkeze bağlı köy hiç yok ve Demirköy ilçesinin hiç Köyü yok. Komisyona çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz, fakat raporda eksiklikler var. Biz Ak Parti Grubu Başkanı Nihat Sağlam İle birlikte bir çalışma yaparak, Merkez İlçe’ ye ve Demirköy İlçesine Bağlı köylerin yolları, kanalizasyonları ve parke taşı döşemesi eksikliklerini Alt Yapı Komisyonuna ekledik. Bu eklediğimiz köylerin Bazılarının acil bir şekilde yapılması gerekiyor bunlara öncelik verilmesini ileriki toplantılarımızda Meclise sunacağız. Yaptığımız çalışmada, 10 Köy yolunun asfalt yapılması, 6 Köy’ün Parke taş döşenmesi ve 1 Köy’ünde acil şekilde Kanalizasyon çalışması yapılması gerekiyor.“ dedi. 





*AKP Grubundan Önerilen Köyler;


Saka; “Komisyona ilave edilmesini Önerdiğimiz köyler;  Sivriler-Demirköy arası, Sislioba-İğneada arası, Blaban köy (Köprüye yakın olan yol), Boztaş - Hamdibey arası, Avcılar-İğneada(Orman yolu), Gökyaka-Boztaş arası, Alacaoğlu girişyolu 2. Asfalt kaplama yapılamasını önerdik. 1. Kat asfalt kaplama için, Çukurpınar- Beypınar(5 Km)arası ve Şükrüpaşa-Armutveren arasını önerdik. Kanalizasyon işleri için; Balaban Köyü önerdik. Parke Taşı döşemesi için; Yündalan, Karakoç, Kuzulu, Paşayeri, Dereköy ve Kızılcıkdere köylerini önerdik.” Dedi. 


Meclisin daha sonraki Toplantılarında komisyonun raporu tekrardan sunulacak. İl Özel İdaresi 2015 yılı çalışma programı oluşturulacak. (Selçuk Vurucu)