Meclis “Kırklareli’deki Evim Öğretmenevim” Projesi’ne destek verdi

Meclis “Kırklareli’deki Evim Öğretmenevim” Projesi’ne destek verdi

Meclis “Kırklareli’deki Evim Öğretmenevim” Projesi’ne destek verdi

Meclis “Kırklareli’deki Evim Öğretmenevim” Projesi’ne destek verdi

Meclis “Kırklareli’deki Evim Öğretmenevim” Projesi’ne destek verdi
09 Mayıs 2012 - 09:28

Kırklareli İl Genel Meclisi Mayıs ayı 5. birleşimi Kırklareli İl Özel İdaresi Meclis Toplantı Salonu’nda yapıldı. Yoklama ve geçen birleşime ait tutanak özetinin okunmasının ardından gündem maddelerine geçildi.




HABER MERKEZİ





Gündemin 5. maddesi’nde Kırklareli Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü’nün “Kırklareli’deki Evim Öğretmenevim” isimli projenin uygulanabilmesi için, taahhüt edilen yüzde 27’lik bölümünü oluşturan 148 bin 500 liralık eş finansman desteğinin Kırklareli İl Özel İdaresi tarafından ödenmesi teklifi görüşüldü.


Metin Güvenç, “Kırklareli’deki Evim Öğretmenevim” Projesi’ne grup olarak karşı çıktıklarını söyledi. Güvenç, bu konunun daha öncesinde tartışıldığını anımsattı.


Geçtiğimiz birleşimde sosyal tesislere para aktaramadıkları için İğneada’daki tesislere para aktaramadıklarını belirten Hasan Dağ; “Bu projede Öğretmen Evi ibaresi geçiyor. Bizim buna para aktarmamız doğru olur mu? Bu konuda daire bizi bilgilendirsin” dedi.


Ayrıca Dağ, sosyal tesislere para aktarma konusunda kanunsuzdur diyen ve imza atmayı kabul etmeye Av. Nalan Keşli’nin bu konuda görüşlerini isteyerek şunları söyledi;


“Bu projede öğretmen evi ibaresi geçiyor. Özel İdare’nin kanunlarında ‘Sosyal tesislere bütçeden herhangi bir para ayıramazsınız’ diye bir ibare var. Geçen gün İğneada’daki tesislere kanunsuzdur diyerek imza atmayı kabul etmeyen avukatımız vardı. Bunun altına nasıl imza atacak bunu öğrenmek istiyorum. Daire “Kırklareli’deki Evim Öğretmenevim” ismiyle geçen proje hakkında bilgi versin. Yarın öbür gün savcılar gelmesin arkamızdan sonuçta imza atacağız.”


Gündem maddesinin oylanması konusunda olumlu oy kullanmayacaklarını ifade eden Güvenç, Hasan Dağ’ın görüşlerine katıldığını söyleyerek;


“Biz bu konuyu daha öncede tartıştık. Hasan dağ’a katılıyorum. Biz bu konuda olumlu bakmıyoruz. Bizde uygun değildir. Verilmesi taraftarı değiliz. AK Parti grubu olarak eş finansman desteğinin verilmesi konusunda olumlu oy kullanamayacağız” şeklinde konuştu.


Yapılan oylama sonucunda 15 olumlu 8 red oy ile oy çokluğuyla kabul edildi.


Meclisin son birleşiminde görüşülen diğer konular ise şu şekildedir;


- 2012 yılı bütçesine 2 milyon 100 bin TL’lik ek ödenek verilmesi hususunda ‘Plan ve Bütçe Komisyonu’ tarafından hazırlanan rapor okundu. Raporda Pehlivanköy’e ayrılan 59 bin liranın 40 binini İmam Pazarı Köyü’nde kanalizasyon işlerinin yapılaması yönünde değişiklik yapıldı. Komisyon raporu oy birliği ile kabul edildi.


- 2011 Yılı Bütçesi ile Su Kanal Hizmetleri Müdürlüğü ve İl Gıda Tarım Hayvancılık Müdürlüğü projelerinden artan toplam 544.007,00 TL'lik ödeneğin 2012 Yılı Bütçesi içinde ihtiyaç duyulan başka yatırım tertiplerine aktarılması hususunda "Plan ve Bütçe Komisyonu" tarafından hazırlanan rapor okundu. oy birliği ile kabul edildi.


- 2011 Yılı İl Özel İdaresi'nin Gelir ve Gider Kesin Hesap Cetvelleri ile Taşınır ve Taşınmaz Mal Hesap Cetvellerinin incelenmesi hususunda "Plan ve Bütçe Komisyonu" tarafından hazırlanan raporu okundu. Hazırlanan rapor doğrultusunda Gelir ve Gider Kesin Hesap Cetvelleri tek tek meclisin oyuna sunularak oy birliği ile kabul edildi.


- Lüleburgaz İlçesi Hamitabat Köyünde, 5371 parsel numaralı taşınmaz üzerinde "Yütaş Yemek Üretim Pazarlama San.ve TİC.A.Ş. tarafından "Süt ve Besi Hayvancılığı" tesisi kurulması amacıyla hazırlanan 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planlarının onaylanması hususunda "İmar ve Bayındırlık Komisyonu" tarafından hazırlanan raporu okundu. Oy birliği ile Plan ve Bütçe komisyonuna havale edildi.


- Kırklareli'ne bağlı köylerde İl Özel İdaresi tarafından yapımı gerçekleştirilip ilgili köy muhtarlıklarına devirleri yapılan köy içmesuyu tesislerinin işletme-bakım ve onarımlarının ne şekilde ve nasıl yürütüleceğine dair hususları düzenleyen "Köy İçmesuyu Tesisleri İşletme-Bakım ve Onarım Yönetmeliği" taslağının görüşüldü.


Hüseyin Taşkın Plan ve Bütçe Komisyonu’na havalesi önerisinde bulundu. Oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.


- İl Özel idareleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelik gereğince İl Özel İdaresi'nin ihtiyacı doğrultusunda belirlenen 19 memur ve 9 sürekli işçi kadrosunun ihdası teklifinin görüşüldü. Gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi.


- İl Genel Meclisi'nin 06/04/2012 tarih ve 76 sayılı kararma istinaden, 1/25000 Ölçekli Kırklareli Çevre Düzeni Planına Yapılan İtirazlarla İlgili Değerlendirme Raporunun 3. maddesinde yer alan İlimiz Lüleburgaz İlçesi Büyükkarıştıran Belediye Başkanlığı'nın yapmış olduğu itiraza ilişkin evrakın gönderilmesi nedeniyle 3. maddenin yeniden değerlendirilmesi teklifinin görüşülmesi konusunda geçildi. Madde oy birliği ile kabul edildi. (ue)