Mazbatasını alan Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu;

Mazbatasını alan Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu;

Mazbatasını alan Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu;

Mazbatasını alan Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu;

Mazbatasını alan Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu;
08 Nisan 2014 - 12:20 - Güncelleme: 08 Nisan 2014 - 14:16


“Biz yapacağız, siz denetleyeceksiniz”


* Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) 30 Mart 2014 Pazar günü yapılan Mahalli İdareler Seçimleri’nde en yakın rakibi Selahattin Minsolmaz’a bin 288 fark atarak Kırklareli Belediye Başkanı olan CHP Kırklareli Milletvekili Mehmet Siyam Kesimoğlu mazbatasını aldı. Kesimoğlu yaptığı ilk açıklamasında; “Belediye Başkanın olması gereken sorumluluk içerisinde herkesi kucaklayacağım. Demokrasilerde en büyük hakem halktır. Siz denetleyeceksiniz, biz yeri geldiğinde, zamanı geldiğinde size hesap vereceğiz, siz bize hesap soracaksınız” dedi.











HABER MERKEZİ


30 Mart 2014 Pazar günü yapılan Mahalli İdareler Seçimleri’nde Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) Kırklareli Belediye Başkan Adayı olan CHP Kırklareli Milletvekili Mehmet Siyam Kesimoğlu beraberinde CHP Kırklareli İl Başkanı Recep Zengin, Kırklareli Belediye Meclisi ve Kırklareli İl Genel Meclis Üyeleri ve partililer ile birlikte 07 Nisan 2014 Pazartesi günü saat 14.30’da CHP Kırklareli İl Başkanlığı önünde toplandı.


* “Yapılan itirazların makul ve mantıklı temeli yok”


Burada tebrikleri kabul eden Kesimoğlu daha sonra beraberindekilerle birlikte yürüyerek Kırklareli Adliye Binası’na gitti. Burada mazbatasın almadan önce AK Parti Kırklareli İl Başkanlığı tarafından seçimlere yapılan itirazlarla ilgili olarak Kesimoğlu; “Ben o konuyla hiç ilgili değilim, onların ben siyasi itirazlar olduğuna inanıyorum, makul ve mantıklı temeli yok. Belki hukuksal bir acıdan hak gibi görüle bilir, değerlendirilebilinir. Tamamen siyasi bir karadır, işleyen bir hukuk vardır, bir yargı vardır. Yargı gereğini yapacaktır diye düşünüyorum.  Aslında demokrasilerle halk iradesine saygı göstermek gerekir, aradaki farkın kapatılacak bir fark olmadığı ortadadır. Arkadaşlarımızda bunları görüp değerlendirmeleri gerektiğini düşünüyorum.  Kırklareli küçük bir yer, yüz yüze bakacaksın, ama onların tercihlerine saygı ile karşılıyorum” dedi.


* “Kırklareli’ye yakışır bir seçim gerçekleştirdik”


Daha sonra Kırklareli Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanı Emine Akçakoca’dan mazbatasını alan Kesimoğlu “Bütün siyasi parti temsilcilerine çıkan kararın hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Kırklareli’mize yakışan ve yaraşan bir olgunlukta bir seçim yaşadık. Allah utandırmasın bundan sonrası için. Bu bir gurur, ama Kırklareli’nin gururudur” dedi.


* “Kırklareli’de verdiğimiz sözlerin tamamını yerine getireceğiz”


Kesimoğlu ile birlikte İnece Belediye Başkanı Şahabettin Vardar ile Kırklarelİ Belediye Meclisi ve Kırklareli İl Genel Meclisi Üyeleri de mazbatalarını aldıktan sonra hep birlikte Vilayet Meydanı’Ndaki Atatürk Anıtı’na geçildi. Burada Kesimoğlu tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk konuldu. Saygı Duruşu’nda bulunulup, İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kesimoğlu yaptığı konuşmasında şunları kaydetti:


 “Yaklaşık 1,5 ay süren yoğun bir çalışma içerisinden, bir sürecin içersinden geçtik ve kazandık. Hepimize hayırlı olsun. Her fırsatta ifade ettiğimiz gibi birlik ve beraberlik içersinde bunu kazandık biriz ve beraberiz. Bu elbette gururlu bir tablo. Bu gurur hepimizin. Kırklareli halkının gururudur. Atamıza her fırsata verdiğimiz sözü tuttuk. Biz Kırklarelililer olarak karanlığa geçit vermeyeceğiz dedik vermedik. Cumhuriyetin Kalesi olan Kırklareli’yi karanlığa teslim etmeyeceğiz dedik, etmedik. Şimdi önümüzde normal şartlar altında bir 5 yıllık bir süreç var. Bu 5 yıl çok daha önemli bir süreci içeriyor. Etrafımızdaki o karanlık, o kâbus, ülkenin üzerine daha kötü noktalarda çökmüş durumda. Ama hepimiz gözlerden anlaşıldığı gibi hepimiz bu sorumluluğun bilincindeyiz ve bu sorumluluğun gereklerini en üst noktada yerine getirme çabası içersindeyiz. Bizim bu süreçte Atamıza bir sözümüz daha var çalışkan olmak, çalışacağız, çok çalışacağız. Bizden bu görev bekleniliyor. Ben bu seçim süresi içersinde verdiğim her sözü elbette arkasındayım, arkadaşlarımla birlikte Kırklareli’de verdiğimiz sözlerin tamamını yerine getireceğiz. Demokrasilerde en büyük hakem halktır siz denetleyeceksiniz, biz yeri geldiğinde, zamanı geldiğinde size hesap vereceğiz, siz bize hesap soracaksınız. Atamızın huzurunda bir kez daha ifade etmek istiyorum bu gurura, bu başarıya emeğini koyan, yüreğini koyan, sevdasını koyan her arkadaşıma gönül dolusu teşekkürlerimi sunuyorum. Bana oy vermeyenlerinde Belediye Başkanıyım. Kimileri derler ki rozetimi çıkartıyorum. Ben rozetimi çıkartmıyorum çünkü o benim yüreğime çakılı, ben onu özgür irademle ve bilinçle seçtim özenle korudum çıkarmaya da hiç niyetim yok. Ama elbette bir taraftarsızlık ilkesi içersinde oy veren vermeyen bütün yurttaşlarımı bir Belediye Başkanın olması gereken sorumluluğu içersinde kucaklayacağımı buradan ifade etmek istiyorum. Son söz olarakta Atamıza söylediğimiz gibi, Kırklareli emin ellerdedir Atam huzur içersinde uyu.” 


Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasının ardından Kesimoğlu ve beraberindekiler Fevzi Çakmak Bulvarı, Cumhuriyet Caddesi üzerinden Kırklareli Belediye Binası’na geldi. Kesimoğlu burada belediye personeli ve partililer tarafından büyük bir coşku ve tezahüratla karşılandı.


* Çağlayan; “Makamımı bir Cumhuriyet Halk Partiliye devretmekten gurur duyuyorum”


Daha sonra Başkanlık Makamı’na geçen Kesimoğlu’yu burada Eski Kırklareli Belediye Başkanı şimdiki CHP Kırklareli İl Genel Meclisi Üyesi Av. Cavit Çağlayan elinde çiçeklerle karşıladı. Çiçeği Kesimoğlu’na veren Çağlayan; “9 yıl boyunca Kırklarelili hemşerilerime hizmet verdim. Bu benim ve ailem için çok büyük bir gurur kaynağıdır. Bana Kırklareli halkı tarafından 9 yıl boyunca emanet edilen bu görevi en iyi şekilde yaptığıma inanıyorum. Hem Kırklareli halkının hem de Cumhuriyet Halk Partisi’nin yüzünü kara çıkarmadığıma inanıyorum. Elimizden geldiği kadar Belediye imkanları ile hizmet verdik. Bugün itibari ile 30 Mart’ta yapılan seçimlerde Cumhuriyet halk Partisi’nden seçilen Mehmet Siyam Kesimoğlu’na Kırklareli Belediye Başkanlığı görevimi devretmektende özel bir onur duyuyorum. En az benim kadar iyi hizmet edeceğine, daha fazla edeceğine. Başarılı olacağına inancımız tamdır.”


Konuşmaların ardından Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu Başkanlık Koltuğuna oturdu. Burada Başkan Kesimoğlu kendisini tebriğe gelenlerle tek tek ilgilenerek onlarla hatıra fotoğrafı çekildi. (Savaş Eskici)