“Masa Tenisi’nde Milli Göreve gidenler göğsümüzü kabartıyor”

“Masa Tenisi’nde Milli Göreve gidenler göğsümüzü kabartıyor”

“Masa Tenisi’nde Milli Göreve gidenler göğsümüzü kabartıyor”

“Masa Tenisi’nde Milli Göreve gidenler göğsümüzü kabartıyor”

“Masa Tenisi’nde Milli Göreve gidenler göğsümüzü kabartıyor”
24 Ocak 2012 - 09:18

Masa Tenisi Kırklareli İl Temsilcisi ve Antrenör Soner Polat; “Kırklarelililer olarak Masa Tenisi’nde Milli Göreve giden sporcularımız göğsümüzü kabartıyor” dedi.




HABER MERKEZİ 


Kırklareli Masa Tenisi’nde artık Türkiye de bir marka haline geldi. Yaklaşık 8 yıldır ekilen tohumlar ürünlerini vermeye başladılar. Türkiye Masa Tenisi Federasyonu tarafından Şubat tatillerinde yapılan Milli Takım ve Milli Takıma Aday Sporcuların uyumlarını görmek için yapılan Temel Eğitim Kampları’na ilimizden toplam da 7 sporcunun davet edilmesi Kırklarelilileri gururlandırdı.


Federasyon tarafından bu kadar sporcunun çağrılması yıllardır yapılan yatırımların boşuna olmadığının da bir göstergesi olduğunu belirten Masa Tenisi İl Temsilcisi ve Antrenör Soner Polat yaptığı açıklamasında şunları kaydetti:


“Kırklareli Masa Tenisi’nde son yıllardaki başarılarına bir yenisini daha Masa Tenisi Milli Takımı’na ve Temel Eğitim Kampları’na toplamda 7 sporcu göndererek ekledi. İlimizde Kırklareli Gençlikspor ve Kırklareli Spor İhtisas Kulübü sporcularından toplamda 7 sporcumuz Milli Takım Kampı’na ve Temel Eğitim Kampları’na katılmak üzere Türkiye Masa Tenisi Federasyonu tarafından davet edildiler. Daha önce 2 defa Avrupa Şampiyonası’nda Ülkemizi temsil eden Damla Üzel bir kez daha, kardeşi Mert Üzel ve Zeynep Demir ise ilk defa Milli takım kampına davet edildiler. Ayrıca İlimiz sporcularından Selinay Cengiz, Selen Düzyol, Tuğberk Madenci ve Zafercan Cebeci’de Milli Takıma Aday Sporcuların uyumlarını görmek için yapılan Temel Eğitim Kampına davet edildiler. 


Milli Takım Kampları’na toplam da 12 Erkek ve 12 Bayan Sporcu, Temel Eğitim Kampları’na ise; 20 Erkek 20 Bayan sporcu davet ediliyor ki biz Kırklareli ili olarak nüfus ortalaması dikkate alındığında çok başarılı bir durumdayız. Yaklaşık 8 yıldır yılmadan bıkmadan yapılan emekler çalışmalar artık semeresini de veriyor son yıllarda birçok başarıya imza atan sporcularımızın artık bu kamplarda da ağırlıklarının bu denli olması antrenörleri olarak beni çok mutlu etti. 


Her ne kadar birileri bizim emeğimizin kadrini kıymetini bilmese de Federasyon tarafından davet edilen bu sporcular benim gururum ve onurum oldular. Ailelerden beklentim ise emeğe saygıyı çocuklarına öğretmeleri Masa Tenisi çok zor öğrenilen çok teknik bir spor bu spor dalında Milli Sporcu yetiştirmekte çok zor bir olay ben bunu üst düzeyde başardım diye düşünüyorum. 2 tane Engelli 3 tanede normal Milli Takım Sporcusu yetiştirdim ve yetiştirmeye devam edeceğim. Ben tüm sporcularımın bu kamplardan yüzlerini akı ile çıkacaklarına ve oldukça başarılı olacaklarına eminim zaten döndüklerinde de orda yaptıkları dereceleri göreceğiz ve bunlara il olarak sahiplenmek gerekliliğini bir kez daha hatırlayacağız. Halen Kırklarel’ni Türkiye’de en üst lig olan Süper Lig’de temsil etmek bize gurur veriyor bu gururu tüm halkımızın da duyması için çabalıyoruz ve değerli iş adamlarımıza esnafımıza diyorum ki lütfen bizlere ve bu sporculara sahip çıkın. Masa Tenisi Sporu’na öyle milyarlar trilyonlar lazım değil çok küçük bütçelerle bunu yapabilirsiniz ki Sponsorluk Yasası gereği yapılan her harcamayı da giderden gösterip vergiden düşebiliyorsunuz. Umuyorum ki bu sözlerim dikkate alınır ve sporcularımızı kaybetmeyiz daha büyük başarılara özellikle ben alt yapı sporcularımla ulaşmak istiyorum bunun için de çalışmalarımıza devam ediyorum. 


Sporcularımız Milli Takım’a ve Temel Eğitim Kampları’na davet edildiğini öğrendikleri an bunu yalnız başarmadıklarını antrenörlerinin, arkadaşlarının da bunda emeği olduğunu düşünerek tüm arkadaşlarına, diğer branş sporcularına ve antrenörlerine sıraya koyarak her akşam bir sporcumuz baklava ikramında bulunuyor bizleri merak edenleri bu ikrama davet ediyorum.  Milli olmanın kampa davet edilmenin mutluluğunu tüm arkadaşları ile birlikte merak edenlerle de yaşamak istiyoruz. Ayrıca tüm sporcularımı arkadaşlarına ve bizlere yapmış oldukları tatlı ikramlarından dolayı teşekkür ediyorum. 


Spor yapmaya hiçbir şey engel değil, eğitime spor katkı ve deşarj kapısı artı değer, sadece aileler bilinçli olmalı ve çocuklarını branş hiç önemli değil çeşitli spor dallarına yönlendirerek hem sağlıklı olmalarını, hem planlı çalışmalarını, hem de düzenli sistemli bir grup içinde takip edilmelerini sağlayarak yanlış şeylerden uzak durmalarını sağlamalılar. Başarmak için sadece hedef koymak ve bu hedefe doğru ilerlemek için disiplinli bir şekilde sabırla çalışmak gerekiyor benim sporcularım da bunun canlı örneği.


Ben bu güne kadar bizlere tüm çalışmalarımızda destek olan Kırklareli Milletvekillerimiz Av. Şenol Gürşan’a ve Turgut Dibek’e, Kırklareli Valimiz Mustafa Yaman’a, Kırklareli Belediye Başkanımız Av. Cavit Çağlayan’a, Gençlik ve Spor İl Müdür Vekilimiz Metin Delmecioğlu’na,  Spor Şube Müdürümüz  Ümmühan Bulut’a, Ramiz Süzülmüş’e ve Kırklareli Halkına bizlere göstermiş oldukları destekten dolayı teşekkür ediyorum.  Bu desteklerinin de sonuçsuz kalmamasından dolayı mutluluğumu onlarla paylaşıyorum.”


Sporcular İse; “Bizlere bugüne kadar emeklerini esirgemeyen Milli Takım’a ve diğer kamplara çağrılmamızda önemli katkıları olan hocamız Soner Polat ve diğer arkadaşlarımızla birlikte emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyoruz” dediler. (s)