Masa Tenisi’nde çekişmeli haftasonu

Masa Tenisi’nde çekişmeli haftasonu

Masa Tenisi’nde çekişmeli haftasonu

Masa Tenisi’nde çekişmeli haftasonu

Masa Tenisi’nde çekişmeli haftasonu
02 Kasım 2010 - 11:17

Kırklareli Masa Tenisi İl Temsilciliği 2010-2011 faaliyet programında
yer alan “Yıldızlar Kulüplerarası İl Birinciliği Müsabakaları” 31 Ekim
2010 Pazar günü Kırklareli Kapalı Spor Salonu’nda yapıldı.

HABER MERKEZİ
 Yıldızlar Kulüpler Arası İl Birinciliği Müsabakaları’na 5 erkek ve 5 bayan takımı katıldılar. Bu turnuvada dereceye giren takımlarımız 06-07 Kasım 2010 tarihlerinde Bolu’da yapılacak olan “Kulüplerarası Yıldızlar A Grubu İller Takım Müsabakaları”nda ilimizi temsil edecekler. Çoğu Marmara Bölgesi’nden olmak üzere 17 İl’den gelecek takımların mücadele edecekleri bu turnuvada ilimizin sporcuları da oldukça iddialılar.
Yıldızlar Kulüplerarası İl Birinciliği Müsabakaları’na ilimiz merkez ve Lüleburgaz’ dan Gençlikspor, Tikveşli, Kırklareli Spor İhtisas A ve B Takımı ile Belediyespor Bayan ile Gençlikspor, Tikveşli A ve B, Kırklareli Spor İhtisas ile Belediyespor takımları katıldı. Turnuvada Bayanlarda Gençlikspor Erkeklerde ise Tikveşli Takımları turnuvaya damgasını vurdu. Son iki yılın Bayanlarda Marmara Bölge Şampiyonu 2009-2010 yılının da Türkiye Şampiyonu olan Gençlikspor Takımı’nın önemli oyuncularının bir üst kategoriye geçmelerine rağmen alttan gelen sporcularla il birincisi olmaları alt yapıya verilen önemin bir göstergesi olarak çalıştırıcılarımızı çok sevindirdi. Ayrıca Kırklareli Spor İhtisas Kulübü’nün minik sporcuları da oynadıkları oyunla taraflı tarafsız herkesin beğenisini kazandılar. Tümü 2000 ve üstü doğumlu olan sporcularımız teknikleri ile herkesin büyük beğenisini kazandılar. Erkeklerde ise Tikveşli Takımı ile Gençlikspor Takımı arasındaki final müsabakası son yılların gerçekten en güzel mücadelelerinden biriydi, başa baş geçen müsabakayı Tikveşli Takımı 3-2 kazandı.
Kırklareli Masa Tenisi İl Temsilcisi Soner Polat turnuva ile ilgili şu açıklamayı yaptı:
“Kırklareli Masa Tenisi bildiğiniz gibi Türkiye’nin zirvesinde yer almaktadır. Liglerde ve Türkiye şampiyonalarında geçen yıl oldukça başarılı bir grafik çizen ilimiz sporcularına yeni katılan sporcularında mücadele ettiği bu turnuva çok güzel ve çekişmeli maçlara sahne oldu. Özellikle yeni yeni A takıma alışmaya çalışan minik sporcularımızın heyecanları üst seviyedeydi çünkü yıllardır ablalarını ağabeylerini bekleyerek onların bir üst kategoriye geçmeleri ile takımlarda kendilerine yer buldular ve bu yerlerini sağlamlaştırmak için de ellerinden gelen mücadeleyi gösterdiler. Ben kızlarda il birincisi erkeklerde ise il ikincisi olan sporcularımızı candan kutluyorum.
Bayanlarda hiç yenilmeyen Damla Üzel, Seda Binici, Selinay Cengiz, 2. olan Takımdan Merve Kanbir, Minel Özen, 4. olan takımdan Seray Atagan ile Erkeklerde hiç yenilmeyen Utkay Erüstün, birinci olan takımdaki Canberk Canayakın, 2. olan takımdan Mert Üzel, Yakup Keskin, Tuğberk Madenci, Bedirhan Keskin, 3. takımdan Serbey Celep  ilerisi için herkese büyük ümit verdi.
Bugün il birincisi olan sporcularımız ilerde Türkiye ve hatta Avrupa Şampiyonluğu’na kadar gideceklerdir. Sadece idman düzenini bozmayacaklar ve verilenleri aynen uygulayacaklar. Böylece ilimizi ve ülkemizi her platformda temsil edeceklerdir.
İlimiz zaten Minikler Türkiye Şampiyonu, Yıldızlar Türkiye 4. sü, Gençler Türkiye 5. ve 1. ve 2.  ligde de alt yapı ile oynayan nadir ilerden biri olarak başarılarını sürdürmektedir. Bu sene bu çıtayı daha da yükseltmek en büyük dileğimiz inşallah bunu da başaracağız. Ben Bolu’ da yapılacak olan turnuvaya katılacak tüm sporculara başarılar diliyor velilerimize de desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum”.
Turnuvada dereceye giren takımlar:
* Minik Bayanlar:
1. Kırklareli Gençlikspor
2. Lüleburgaz Tikveşlispor
3. Kırklarelispor İhtisas
4. Kırklareli Belediyespor
* Minik Erkekler:
1. Lüleburgazspor Tikveşlispor
2. Kırklareli Gençlikspor
3. Lüleburgaz Tikveşlispor (B)
4. Kırklarelisqpor İhtisas (s)