Lüleburgaz’da Roman çocuklar için "Sokaktan Eğitime Projesi" başlatıldı

Lüleburgaz’da Roman çocuklar için "Sokaktan Eğitime Projesi" başlatıldı

Lüleburgaz’da Roman çocuklar için "Sokaktan Eğitime Projesi" başlatıldı

Lüleburgaz’da Roman çocuklar için "Sokaktan Eğitime Projesi" başlatıldı

Lüleburgaz’da Roman çocuklar için
09 Haziran 2014 - 09:48

Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde, Roman çocukların eğitimine devam etmesini sağlamak için başlatılan proje çerçevesinde, sosyal ve sportif faaliyetler düzenleniyor. Trakya Eğitimli Nesiller Derneği Başkanı Büyükkurt; "Bu çocuklarımızın içinden de başarılı ve model insanlar çıkacağına inanıyoruz" dedi







HABER MERKEZİ


Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde, Roman çocukların eğitimine devam etmesini sağlamak için "Sokaktan Eğitime Projesi" başlatıldı.


Trakya Eğitimli Nesiller Derneği (TREND) ile Batı Trakya Romanlar Derneği işbirliğinde, Roman çocuklar için sosyal ve sportif faaliyetler düzenleniyor.


TREND Başkanı Özer Büyükkurt yaptığı açıklamasında gönüllülük esasına göre kurdukları dernek sayesinde çocuklara ve gençlere sahip çıkarak, onları doğru yönlendirmeye çalıştıklarını söyledi.


Özellikle Roman mahallesindeki çocuklarla gençlerin önlerini açmak ve onları eğitime yönlendirmek için etkinlikler düzenlediklerini belirten Büyükkurt, şöyle konuştu:


"Yaklaşık 60 öğrenciyi evlerinden servislerle alarak eğitim almalarını sağlıyoruz. Eğitim sayesinde onların hayata bakış açılarını değiştirmeye çalışıyoruz. Çocukların hepsi gelecek vadediyor. Toplumun o insanlara sahip çıkması gerekiyor. Bu çocuklarımızın içinden de başarılı ve model insanlar çıkacağına inanıyoruz. Bu modellerin artmasıyla Roman vatandaşlarımız da toplumda hak ettikleri yerleri alacaktır."


Büyükkurt, çocukların sosyal yönlerini geliştirmek için spor ve kitap okuma gibi etkinlikler gerçekleştirdiklerini vurguladı.


Eğitimler sayesinde çocukların kimlik kazanmasını sağladıklarını ve olumlu sonuçlar aldıklarını dile getiren Büyükkurt, "Projeyi yürütürken çocuklara okula devam etme ve kötü alışkanlıklardan uzak durma gibi şartlarımız olduğunu da söylüyoruz. Çünkü buradaki çocuklar okula gitmiyordu, sigara gibi kötü alışkanlıkları vardı. Artık, bu olumsuz davranışlarından uzak duruyorlar" diye konuştu.


Batı Trakya Romanlar Derneği Başkanı Metin Aygur da proje kapsamında çocuklara futbol, basketbol, bilgisayar gibi alanlarda kurs verdiklerini dile getirdi.


Projeye katılan çocuklardan Ersin Özden de dernekler sayesinde aldıkları eğitimle, okuldaki başarılarının arttığını ve çeşitli sosyal etkinliklere katıldıklarını ifade etti. (aa)