Lüleburgaz Kent Konseyi bugün toplanıyor

Lüleburgaz Kent Konseyi bugün toplanıyor

Lüleburgaz Kent Konseyi bugün toplanıyor

Lüleburgaz Kent Konseyi bugün toplanıyor

Lüleburgaz Kent Konseyi bugün toplanıyor
28 Ocak 2010 - 09:19

Lüleburgaz Kent Konseyi bugün saat 19.00’da Aşkiye- Neşet Çal Sahnesinde 2010 Yılı 1. Olağan Genel Kurul Çalıştayı’nı gerçekleştirecek.


HABER MERKEZİ
Yapılacak olan Çalıştay ile ilgili olarak Lüleburgaz Kent Konseyi Genel Sekreteri Günsel Solak şunları kaydetti:
“Göreve başladığımızdan bugüne kadar yaptığımız çalışmalar kapsamında; İçişleri Bakanlığı’nın değişikliklerle yeniden yapılandırdığı Kent Konseyi Yönetmeliği esas alınarak “Lüleburgaz Kent Konseyi Çalışma Yönergesi” hazırladık.
Bünyesinde oluşturduğu;
a) Kadın Meclisi,
b) Çocuk Meclisi,
c) Gençlik Meclisi,
d) Engelliler Meclisi,
e) Emekliler Meclisi,  Kent Konseyi’nin amaçlarına yönelik çalışma gruplarıyla etkinliklerimize başladık.
Engelliler Meclisi; Kentimizde yaşayan engellilerimiz için “Gülen Gözler” projesi hazırladılar. Belediye tarafından alınacak asansörlü bir minibüsün, belediyeye kurulacak “ALO” hattı ile doktor, hastane ve benzeri zorunlu gereksinimleri olduğunda yardım isteyip alabilmeleri üzerine hazırlanan bu proje genel kurula sunulacak aşamaya getirildi.
Emekliler Meclisi; Kentimizde konuk olarak bulunan öğrencilerimiz için “Gençlerimiz Sorunsuz Okusun” projesi hazırladılar. Halkımızın, kullanılabilir durumda olup kullanmadıkları eşyalarını, giysilerini belirlenen sistem çerçevesinde yetkililere bağışlamaları, bağışlarla gelen eşya ve giysilerin gereksinimi olan öğrencilere dağıtılması üzerine hazırlanan proje de genel kurula sunma aşamasına getirildi.
Kent Konseyi; merkezi ve yerel yönetimin, kamu kurum ve kuruluşların, sivil toplum örgütlerinin, halkın katkılarıyla, kent sorunlarının, kalkınma önceliklerinin temelinde belirlenip, tartışıldığı, çözümlerin üretildiği, ortak aklın ve uzlaşmanın esas alındığı demokratik yapılardır.
Kadın, çocuk, genç, engelli, emekli hepimize bu çatı altında yer var.
- Yaşadığım bu kentte sorunlarım var diyorsanız,
- Daha güzel, yaşanılabilir bir kent olması için önerilerim var diyorsanız,
- Eğitim, sağlık, kültür, spor, çevre duyarlılığı, insan ilişkileri ve iletişim konularında isteklerim var diyorsanız,  
- Daha yaşanılabilir bir kent oluşturmak ve kentime sahip çıkmak için çözümlerim var diyorsanız,
- Yaşadığım kentin; sorumluluklarını iyi bilen aydın insanlarıyla, donanımlı gençleriyle, yarına umutla bakan çocuklarıyla, mutlu insanlarıyla geleceğe taşınmasında katkım olmalı diyorsanız; Siz, biz hepimiz Kent Konseyi’nde buluşmalıyız.” (s)