Longoz Ormanları turizme açılıyor

Longoz Ormanları turizme açılıyor

Longoz Ormanları turizme açılıyor

Longoz Ormanları turizme açılıyor

Longoz Ormanları turizme açılıyor
04 Mayıs 2010 - 09:31

Kırklareli’nin Demirköy ilçesinde bulunan Longoz Ormanları’nın Turizm’e açılması için yapılan çalışmalarda son aşamaya gelindi.

* HABER MERKEZİ
Kırklareli İl Genel Meclisi Mayıs Ayı toplantılarının ilk birleşimini dün saat 10.30’da Kırklareli Valiliği Toplantı Salonu’nda gerçekleştirdi. İl Genel Meclisi Başkanı Tuna Soykan’ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantı yoklamanın yapılıp, geçen toplantıya ait tutanak özetlerinin okunması ile başladı.
Gündemlin ilk maddesinde yer alan İl Özel İdaresi emrinde sürekli işçi kadrosunda çalışan Nilgün Sünter ile İş Makine Yağcısı olarak çalışan Ahmet Yaramış’ın emekliye ayrılması dolayısıyla boşalan kadroların iptal edilmesi teklifi oybirliği ile kabul edildi.
Daha sonra İl Genel Meclisi’nin Şubat ayı toplantısında gündeme gelen Demirköy ilçemizdeki Longoz Ormanları’nın Milli Parklar ölçüsü içerisinde kalınmak kaydıyla buraya gelen yerli ve yabancı turistlerin burasını alana zarar vermeden gezebilmeleri için yapılması gereken çalışmalar konusunda hazırlanan rapor tekrardan gündeme geldi.
Çevre ve Sağlık Komisyonu ile oluşturulan Özel Komisyon tarafından hazırlanması gereken rapor ile ilgili olarak söz alan Tuna Soykan, bu raporun daha geniş kapsamlı değerlendirilebilmesi amacıyla 2 aylık bir ek süre talebinde bulundu.
Komisyon Üyesi Aydın Karakoç geçtiğimiz hafta içerisinde İğneada’da yapılan turizm toplantısına da değinerek bu toplantının Turizm konusunda bu kadar geniş bir katılım ile ilk defa yapılan bir toplantı olmasının memnuniyet verici olduğunu ifade etti. Komisyon olarak Longoz Ormanları ile ilgili hazırladıkları rapora, bu toplantıda da konuşulan konuların daha geniş kapsamlı araştırılarak eklenmesi amacıyla 2 aylık bir ek süre talebinde bulunduklarını belirtti. 
Verilecek olan bu ek süre içerisinde komisyon üyelerinin yapılan toplantıya katılan kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütleri ile daha rahat bir şekilde görüşmeler yaparak tespitlerde bulunabileceklerini ifade etti. Bu görüşmelerden sonra hazırlanacak raporun Longoz Ormanları’nda yapılacak olan çalışmalara daha geniş kapsamlı ışık tutacağını belirtti.Aydın Karakoç tarafından İl Genel Meclisi’ne sunulan bu teklif oy birliği ile kabul edildi.
Raporun belirtilen süre içerisinde tamamlanarak Ağustos Ayı’nda İl Genel Meclisi’ne sunulması ile birlikte; Longoz Ormanları’nda Milli Parklar ölçüsü içerisinde kalınmak kaydı yerli ve yabancı turistlerin alana hiçbir zarar vermeden gezebilmeleri için gezi şartlarını, uyacakları, ilkeleri, nasıl gezebileceklerini belirleyen bir iç yönetmelik hazırlanacak. Burasının tanıtımı için broşür, afiş, tanıtım levhaları, gezinti yolları, gözetleme kuleleri, gidiş ve geliş yönlerini gösteren levhalar, gezi saatleri ve günleri belirlenecek. (s)