“Lider değiştirmekle değişim olmaz”

“Lider değiştirmekle değişim olmaz”

“Lider değiştirmekle değişim olmaz”

“Lider değiştirmekle değişim olmaz”

“Lider değiştirmekle değişim olmaz”
27 Mayıs 2010 - 09:42

Türkiye Değişim Hareketi (TDH)  Kırklareli İl Başkanı Levent Çakırel, gündeme dair sorularımızı cevapladı.


HABER MERKEZİ
Türkiye Değişim Hareketi (TDH)  Kırklareli İl Başkanı Levent Çakırel, gündeme dair sorularımızı cevapladı. Çakırel: “TDH olarak partileşme sürecine giriyoruz. Hedefimiz, ilk seçimlerde % 45 oy alarak, iktidar olmak. Biz, başkalarının durumuna göre politika belirlemiyoruz. CHP’de sadece lideri değiştirmek, değişim anlamına gelmez. Vitrin, vizyon, örgüt ve tüzük aynı kaldıktan sonra, ortada değişen bir şey yok demektir” dedi.
* “CHP oyunu nasıl arttırdı?!”
Kemal Kılıçdaroğlu’nun, CHP Genel Başkanlığı’na gelişi ile birlikte, CHP’nin önemli bir çıkışı yakaladığı yönündeki medyada yer alan haber ve yorumların tamamen asılsız ve taraflı olduğuna da dikkat çeken Levent Çakırel: “Baykal yeniden aday olursa, CHP’nin oyu % 18 lerde, Kılıçdaroğlu aday olursa, oy oranı % 23 lerde olurmuş. İyi de, Kılıçdaroğlu ve CHP, bu artı oyu nereden ve kimden aldılar? AKP’nin oyu azalmamış. MHP’nin oyu azalmamış. Peki ama, bu artı oyları kimden alıyorsunuz? Bazı medya grupları, bunu pompalıyorlar. İnsanlar kimin neyi ne şekilde ve ne amaçla yaptıklarını çok iyi biliyorlar ve bunları yemiyorlar” dedi.
* “CHP’deki lider değişimi ile ilgilenmeyiz”
TDH olarak yola çıkarlarken, “Siyasi tavır ve duruşumuzu başkalarına göre ayarlamadık” diyen Levent Çakırel; “81 il ve ilçede örgütlenirken, Türkiye’nin siyasetinin tıkandığını, iktidarın yorulduğunu ve muhalefetin de etkisiz ve çaresiz kalarak, siyaset üretemez duruma geldiğini görerek, yola çıktık. Sorunların çözümü için dönüştürmeye değil, radikal tedbirler alarak, sorunları ortadan kaldırmaya ihtiyaç olduğunu söyledik. Sağlıktan yargıya, eğitimden çalışma hayatına ve siyasi partiler yasasına kadar, akla ne gelirse radikal değişiklikler konusunda adım atamayan siyasi hareket başarılı olamaz. TDH yola çıkarken, 2 ana hedef üzerinde durdu. 1: Sevgi Kazanacak. 2: Bizim ötekimiz olmayacak. CHP’nin başına kim geçerse geçsin, değişimden söz edilemez. Lider değişti ama, vitrin, vizyon, parti tüzüğü ve örgüt değişmediği sürece, değişen hiçbir şey olmaz.”
* “Ortada yaratılan bir balon söz konusudur”
CHP’de, değişim adına yaratılmış bir balonun bulunduğunu ve balonların da, belirli bir hacminin olduğunu dile getiren Çakırel; “O liderin tek başına başarılı olmasa mümkün değildir. Burada bizi asıl üzüp, umutsuzluğa sevkeden; 10 senedir önünde ceketinin düğmelerini ilikleyen bir insanın, meydan boş kalınca lider olmaya heveslenmesidir. Biz, CHP’nin durumundan neden etkilenelim ki? Bizim partimizin kapı önüne koyduğu küskünleri mi var? Şayet, anayasa mahkemesi yasayı iptal ederse, zorunlu olarak seçime gidilir. Normal süresinde olmayacak ise seçimin tarihi mart veya nisan gibi olur” dedi.
* “12 Haziran’da partiyiz”
Kırklareli’de, 28 Mayıs 2010 Cuma günü 1000 kişi ve Mustafa Sarıgül’ün katılımı ile yapılacak olan “İktidara Hazırlık Yemeği”Nde, Sarıgül’ün önemli açıklamalar yapacağına da değinen Çakırel; “Sayın genel başkanımız, o yemekte ne zaman Belediye Başkanlığı’nı bırakacağını ve birçok önemli mesajı verecektir. Hareketimiz, 10 Haziran da partileşecektir. Bizim partimizde biat etmek yoktur. Üst üste iki kez seçimi kaybeden kim olursa olsun gider. Biz, önce TDH’ni ilk seçimde iktidar yapacağız. 2023 yılının Türkiyesi’ni yaratmak, o tarihte ülkemizin dünyadaki ilk 10 ekonomi içerisine girmesini sağlamak için gereken çalışmaları yapıyoruz. 2050 yılında da, dünyanın en güçlü ilk 3 veya 5 ülkesi arasına girebilmek üzere, şimdiden gerekli adımları atmayı ve planları yapmayı hedefliyoruz” dedi.
* “% 45 ile iktidar oluruz”
TDH’nin, ilk seçimlerde % 45 oy oranı ile iktidar olacağını belirten Levent Çakırel; “Kırklareli ili için de öngörüleriniz veya hedefleriniz var mı?” şeklindeki sorumuzu da yanıtlayan Çakırel; “Türkiye genelinde % 45 oy oranıile iktidara geleceğimize inanıyoruz. Kırklareli ölçeğinde ise, henüz net bir oran söylemek mümkün olmayabilir. Bunun için bazı şartların yerine gelmesi lazımdır. Bu şartların da, % 50 si yerine gelmiş durumda. Biraz daha ileriki tarihlerde, bu soruya çok daha net cevaplar verebileceğim” dedi.
* “Ahmet Türk neyin mücadelesini veriyor?”
Etnik siyasetin bir yere varmasının mümkün olamadığını da belirten Levent Çakırel; “Ahmet Türk veya Emine Ayna’nın söylemlerine bakıyorum. Etnik söylemlerden başka ortada hiçbir şey de yok. Ahmet Türk, 50-60 bin dönümlük arazilerin sahibi. Büyük toprak ağası. Nereden ve nasıl kazanmış bunları? Güneydoğu’da sorun çözülür. Sorunun çözülmesi için de, açılıma filan gerek yok. Ahmet Türk gibi toprak ağalarının elindeki toprakları bölge halkına, gerçek sahiplerine dağıtın. Eğitime hız verin. Ortada sorun morun kalmayacaktır” dedi.
* “TRAKAB a karşıyız”
Trakya Kalkınma Planı konusundaki görüşlerini de aldığımız Leven Çakırel; “TRAKAB, aslında ilk çıktığı gibi değil. Bu plan, tamamı ile İstanbul büyükşehir’in hakimiyetine girdi. Rant planı oldu. Biz bunu desteklemiyoruz. Trakya, İstanbul’un arka bahçesi olmamalıdır. Trakya’nın fiziki ve coğrafi yapısı da, bu yükü kaldıramaz. Bunu da her platformda söylemeye devam edeceğiz” dedi
* “Türkiye’de sol parti yok”
TDH’nin SOL bir parti olmadığını, Sosyal Demokrat bir parti olup, her görüşe hitap ettiğini ve kapsadığını belirten Levent Çakırel:”Türkiye’de gerçek anlamda hiç sol parti de olmadı. CHP de sol bir parti değildir. Sol parti olmak, dinsizliği esas alır. Biz, her görüşe saygılıyız. Her motifi benimseriz ve kabulleniriz.Türkiye’de Sol değil, Sosyal Demokrat Parti var” dedi. (ş.g.)