“Lider Çocuk Tarım Kampı” sona erdi

“Lider Çocuk Tarım Kampı” sona erdi

“Lider Çocuk Tarım Kampı” sona erdi

“Lider Çocuk Tarım Kampı” sona erdi

“Lider Çocuk Tarım Kampı” sona erdi
16 Haziran 2014 - 09:50

İlköğretim 3. ve 4. Sınıf öğrencilerine doğa bilinci ve çevre farkındalığı kazandırmak, tarladan sofraya gıda, üretim teknolojileri ve gıda güvenilirliği hakkında bilgi vermek amacıyla...













HABER MERKEZİ


İlköğretim 3. ve 4. Sınıf öğrencilerine doğa bilinci ve çevre farkındalığı kazandırmak, tarladan sofraya gıda, üretim teknolojileri ve gıda güvenilirliği hakkında bilgi vermek amacıyla Kırklareli İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından planlanarak uygulamaya konulan "Lider Çocuk Tarım Kampı" İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile 3 günlük planlanarak hayata geçirildi. 


Lider Çocuk Tarım Kampı 1. gününde çocuklar; İlimizi ziyaret eden Hayvancılık Genel Müdürü Mustafa Kayhan, İl Müdürü Dr. Hakan Keçeci ve Şube Müdürleri ile tanışarak, Müdürlük ve birimler hakkında bilgi edindiler. Daha Sonra Kırklareli’de bulunan Atatürk Toprak, Su ve Tarımsal Meteoroloji Araştırma İstasyonu Müdürlüğü’ne geçerek toprağı ince detaylarıyla ve yakından tanıdılar. Dalından salatalık toplayarak minik elleriyle toprağa mısır tohumu serptiler.


Kampın 2. günü, İlimizde bulunan, Dereköy Doğa Eğitim Merkezi’nde, doğayı, çevreyi ve canlıları yakından gözlemleyerek bilgi sahibi oldular. Doğayı ve doğadaki canlı türlerini yakından görme fırsatı buldular. 


Kampın 3. gününde ise Lüleburgaz İlçemizde bulunan Ak Gıda Süt İşletmesi’nde, sütün beslenmedeki yeri, önemi ve sütün uzun ömürlü olabilmesi için hangi aşamalardan geçtiğini, sunum olarak ve işletme de üretim safhalarını gezerek öğrendiler.


Daha sonra modern hayvancılığın yapıldığı bir çiftliğe geçilerek gezi ve incelemelerde bulundular. Öğrenciler öğrendikleri ve gözlemledikleriyle beraber kamp sürecini değerlendirerek okullarına döndüler. (Savaş Eskici)