Kütüphane’ye ilgi hiçbir zaman azalmıyor

Kütüphane’ye ilgi hiçbir zaman azalmıyor

Kütüphane’ye ilgi hiçbir zaman azalmıyor

Kütüphane’ye ilgi hiçbir zaman azalmıyor

Kütüphane’ye ilgi hiçbir zaman azalmıyor
05 Kasım 2011 - 11:29

Kırklareli İl Halk Kütüphanesi’nde 2011 yılının ilk 6 ay verilerine göre toplam 48 bin 998 kitap bulunuyor.

 


HABER MERKEZİ


İl Halk Kütüphanesi’nden alınan bilgilere göre yılın ilk altı ayında bin 45 kitap Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü tarafından gönderildi. 338 adet kitap ise Kütüphane tarafından temin edildi. Yine bu altı ay zarfında hayırseverler tarafından kütüphaneye 52 kitap bağışı yapıldı.


2009 yılında 128 bin 767 olan okuyucu sayısı 2010 yılında 79 bin 125 olarak göze çarpıyor. Yine yılın ilk altı ayındaki verilere göre Kütüphaneye kayıtlı üye sayısı 2 bin 125 olurken, kütüphaneden 13 bin 422 kitap ödünç olarak verildi.


* Kütüphaneler her zaman tercih ediliyor


Okuyucular www.ekutuphene adresini sıklıkla kullanarak aradığı kitabın bulunduğunu öğrenince kitabı satın almak yerine kütüphaneden almayı tercih ediyor, buda kütüphanedeki kitap koleksiyonunun zengin olduğunu gösteriyor.


2009 yılında kütüphanenin okuyucu salonları yeniden düzenlenerek; yeni masa, sandalye ve kitap raflarıyla daha modern bir görünüme kavuşturuldu.


Bu yılda öğrenci kapasitesini arttıran Kırklareli Üniversitesi öğrencileri sıklıkla kütüphaneyi kullanıyorlar. 3 büyük Okuyucu Salonu, 2 Konferans Salonu, 30 bilgisayarın bulunduğu İnternet Salonu, Sanat Köşesi, Emekliler Odası, 1930'lu yıllardan günümüze kadar olan Yerel Gazete Arşivi, 76 çeşit süreli yayının bulunduğu süreli yayınlar salonu bulunan Kırklareli İl Halk Kütüphanesi okuyucularına her zaman en iyi hizmeti vermeyi hedefliyor. (cs)