“Küresel ısınmayı yavaşlatmak için bisiklet kullanın”

“Küresel ısınmayı yavaşlatmak için bisiklet kullanın”

“Küresel ısınmayı yavaşlatmak için bisiklet kullanın”

“Küresel ısınmayı yavaşlatmak için bisiklet kullanın”

“Küresel ısınmayı yavaşlatmak için bisiklet kullanın”
10 Nisan 2012 - 09:05

* Kırklareli Belediye Başkanlığı bu yıl Mayıs ayı içinde 22.sini düzenleyeceği Karagöz Kültür Sanat ve Kakava Festivali kapsamında yapılacak olan “Bisikletli Sürat Yarışı” etkinliği öncesinde “Yaşamınızda Bisiklete Daha Fazla Yer Açın” konulu bir konferans düzenledi.

HABER MERKEZİ


22.sini düzenleyeceği Karagöz Kültür Sanat ve Kakava Festivali kapsamında yapılacak olan “Bisikletli Sürat Yarışı” etkinliği öncesinde “Yaşamınızda Bisiklete Daha Fazla Yer Açın” konulu konferans 7 Nisan 2012 Cumartesi Günü Saat 11.00’da İl Halk Kütüphanesi’nde gerçekleştirildi. 


Bisikletliler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Murat Suyabatmaz’ın konuşmacı olarak katıldığı konferansta festival kapsamındaki etkinliğe katılacak olan bisikletçiler ve diğer katılımcılara bisikletin faydaları hakkında bilgiler verildi.


Murat Suyabatmaz, konferansta bisikletin tarihçesinden bahsederek şunları söyledi;


“Gelişmiş ülkelerde temel trafik eğitimi dersi bisikletlerle verilmeye başlıyor. Eğitim sonrası sınavı geçemeyen çocukların bu eğitimi özel olarak alıyor. Avrupa’nın trafik anlayışı ile Türkiye’nin trafik anlayışı arasındaki büyük farklılığın nedeni Türkiye’deki bisiklet kültürünün zayıf olmasından kaynaklanıyor. 30 yıl sonra küresel ısınmanın 10 derece artacağını tahmin ediyorum. Eğer böyle olursa 30 yıl sonra Türkiye’de bir damla su olmayacak. Dünya ülkelerinin karbon salınımını azaltmak için bisiklet yolları yapıyor. 


* “Küresel ısınmayı yavaşlatmak ve karbon salınımını azaltmak için bisiklet kullanmalıyız.” 


Gelişmiş ülkelerin tümü karbon salınımını azaltmak için birden fazla çalışma başlattı. ABD’nin New York kentinde 6 yılda 600 km bisiklet yolu yapıldı. Karbon salınımını azaltmak için, geleceğimiz ve gelecek kuşaklara yaşanabilir bir dünya bırakmak için bisiklete binmeliyiz ve bindirmeliyiz.


1 kişinin bisiklet kullanması bir damladır ve hiçbir şey ifade etmez, ama asıl önemli olan bu damlaları çoğaltarak bir sağanak yapmak, bunu yapabilirseniz karbon salınımı o kadar çok azalacaktır” dedi. (ş)