Kurban kesim fiyatları belirlendi

Kurban kesim fiyatları belirlendi

Kurban kesim fiyatları belirlendi

Kurban kesim fiyatları belirlendi

Kurban kesim fiyatları belirlendi
06 Kasım 2010 - 10:56

* Kurban Hizmetleri Komisyon kararına göre, Kurban Bayramı’nda büyükbaş
hayvan kesim, yüzme ve parçalama 150 TL, küçükbaş hayvan kesim, yüzme ve
parçalama 30 TL olarak belirlendi.



HABER MERKEZİ
Kırklareli İl Müftü Vekili İsmail Temel, Kırklareli Belediye Başkanlığı’ndan Şemsettin Çivi, Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü Gıda Çevre Kontrol Şube Müdürü Sebahattin  Yasin, Kırklareli Tarım İl Müdürlüğü Veteriner Hekimi Şerafettin Uçar, Kırklareli İl Çevre ve Orman Müdürlüğü D.K.M.P. Mühendisi Zafer Kamay, Kırklareli T.D.V. Şubesi Ayniyat Saymanı İbrahim Ağır’dan oluşan İl Kurban Hizmetleri Komisyonu Kırklareli Vali Yardımcısı H. Volkan Köksal’ın başkanlığında toplandı.
27 Ekim 2010 Çarşamba günü saat 11.00’de gerçekleştirilen toplantıda alınan kararlar şu şekilde açıklandı:
“Kurban Satış Yeri” olarak mezbahanenin yanındaki boş alanın Kurban Bayramı’ndan 15 gün önce Belediyece düzenlenecek. Kurban kesim yeri olarak;  Belediye mezbahanesi ile Sungurbey Öğrenci Yurdu’nun kesim yeri için hazırlanmasına ve Veteriner Hekimler Eyyüb Dönmez ve Ali Köroglu görevlendirildi. Kesim yerlerinde serbest kasap olarak kesim yapan ve Belediye Mezbahanesi’nde kesim yapan kasapların kurbanlarını kestirmek isteyen vatandaşlarımızdan alacakları ücretler; Büyükbaş hayvan kesim, yüzme ve parçalama için 150 TL, Küçükbaş hayvan kesim, yüzme ve parçalama için 30 TL. ile sınırlı olacak. Kesim yerlerinde kurbanını kendisi kesmek isteyen vatandaşlarımıza kolaylık tanınıp ücret talep edilmeyecek.
Vatandaşlarımızın kurbanlarını gelişi güzel yerlerde, çevre sağlığını olumsuz etkileyecek şekilde kesim yapmaması hususunda Belediye hoparlörü ile ilan edilmesi ve camilerde vaaz yoluyla bilgilendirilmesine,
Kurban kesim yerleri dışında kalan ve kurban kesimi için uygun yerlerde kendi bahçesi veya özel mülkünde kurbanlarını kendi imkânları ile kesmek isteyenlere dini hükümlere, sağlık şartlarına ve çevre temizliğine uymak şartıyla kurban kesmelerine izin verilmesine,
İl Müftülüğünce camilerde merkezi vaaz sistemiyle, Belediye Başkanlığınca hoparlörler vasıtasıyla halkımıza park, cadde, sokak gibi umuma açık yerlerde kurban kesimine müsaade edilmeyeceğinin duyurulmasına,
İl Müftülüğünce ve Belediye Başkanlığınca kurbanlık olarak sadece küpeli ve yanlarında pasaportları bulunan büyükbaş hayvanlar ile küpeli küçükbaş hayvanların kesilebileceğinin halkımıza duyurulacak. Hayvan Sağlık Zabıtası Komisyonunca kurban satış yerlerine hasta ve kurban olma şartını taşımayan hayvanların girişinin engellenmesi için gerekli tedbirler alınacak. Belediye Başkanlığınca kurban satış ve kesim yerlerinde kurban kesimi için gerekli alt ve üst yapının oluşturulacak, ayrıca kurban atıklarının toplanarak bertaraf edilmesi sağlanacak.   
Kurban kesim ve satış hizmeti verilen yerlerin sağlık ve çevre şartlarına uygun olup olmadığı, İl Müftülüğü, Belediye Başkanlığı, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Çevre ve Orman Müdürlüğü ve İl Tarım Müdürlüğü’nden bir ekip kurularak ve Kurban Bayramı’ndan önce ve Kurban Bayramı süresince denetleme yapılacak.
Acil durumlarda; Belediye Zabıta Büro: 214 11 94, Mezbaha: 214 08 80, İl Tarım Müdürlüğü: 214 35 47, İl Çevre ve Orman Müdürlüğü: 212 53 34 ve 212 53 35 no’lu telefonlar aranabilecek. Belediye Başkanlığı tarafından daha önce kurs belgesi alanlardan portör muayenesi bulunanların kesim elemanı olarak görevlendirilecek, kesim yerlerinde Kurs Bitirme Belgesi olmayanlara kurban kestirilmeyecek.
İl Müftülüğünce Bayramın 1. günü kurban kesim yerlerinde 1’er din görevlisi görevlendirilecek. Belediye Başkanlığınca Kurban Bayramı’nda kurban kesim yerlerinde izdiham olmaması için gerekli tedbirler alınacak. Kurban alımı ve kesiminde 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ve hayvan hakları göz önünde bulundurulacak.
Kurban Hizmetleri ile ilgili olarak gerektiğinde resmi ve özel kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapılacak. İlimiz genelinde kesilen kurbanlık hayvanların kulak küpelerinin İl Tarım Müdürlüğünce toplanmasına ve kesilen kurban sayılarının İl Tarım Müdürlüğünce 01 Aralık 2010 tarihine kadar İl Müftülüğü’ne bildirilecek. Kurban kesim yerlerinde kurban kesim ücreti dışında başka herhangi bir ücret talep edilmeyecek.” (s)