Kurban Bayramı’nı protokolle halk iç içe kutladı

Kurban Bayramı’nı protokolle halk iç içe kutladı

Kurban Bayramı’nı protokolle halk iç içe kutladı

Kurban Bayramı’nı protokolle halk iç içe kutladı

Kurban Bayramı’nı protokolle halk iç içe kutladı
10 Kasım 2011 - 08:43

Kurban Bayramı münasebetiyle Kırklareli Valiliği tarafından düzenlenen Bayramlaşma Programı Bayramın 1. günü olan 06 Kasım 2011 Pazar günü saat 12.30’da Kırklareli Halk Eğitim Merkezi ve ASO Müdürlüğü’nde gerçekleştirildi. Vali Yaman, bayramlaşma programın katılan herkes ile tek tek bayramlaşarak, iyi bayramlar diledi.







HABER MERKEZİ 


 


Halk Eğitim Merkezi Salonu’nda gerçekleşen Bayramlaşma Programı’na; Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, AK Parti Kırklareli Milletvekili Av. Şenol Gürşan, 55.Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Sinan Yayla, Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç, Vali Yardımcıları, İl Jandarma Komutanı Kd. Alb. Ömer Lütfi Mor, İl Emniyet Müdürü M. Behzat Canbazoğlu, Kamu Kurum ve Kuruluş Müdürleri, Siyasi Parti Üyeleri, Sivil Toplum Örgütleri ve vatandaşlar katıldı.


* İlk ziyaret Çocuk Yuvası-Kız Yetiştirme Yurdu’na yapıldı


Halk Eğitim Merkezi Salonu’nda gerçekleşen Bayramlaşma Programı’nın ardından Vali Mustafa Yaman ve beraberindekiler ilk önce Çocuk Yuvası-Kız Yetiştirme Yurdu’nu ziyaret ettiler. Vali Yaman ve beraberindekileri kapıda çiçeklerle karşılayan Kız Yetiştirme Yurdu’nda kalan genç kızlar şeker ikramında bulundular. Bina içerisine giren Vali Yaman ve beraberindekileri Çocuk Yuvası’nda barınan minik çocuklar “Hoş geldiniz” diyerek karşıladı. Hep birlikte programın gerçekleştirildiği salona geçilerek ikram edilen yiyecekler yenildi. Vali Yaman ve beraberindekiler burada barınan çocuklar ile yakından ilgilenerek hal ve hatırlarını sordular. Kırklareli Valiliği ve Kırklareli Belediye Başkanlığı tarafından burada barınan çocuklara bayram harçlıkları verildi.


* Yaşlıların elleri öpüldü 


Vali Yaman ve beraberindekilerin ikinci durağı Kırklareli Huzurevi oldu. Buradaki yaşlıları ziyaret eden Vali Yaman ve beraberindekiler programın yapıldığı salona geçerek buradaki yaşlıların tek tek ellerini öperek, hal ve hatırlarını sordular. Onların dert ve şikayetlerini dinleyen Vali Yaman, yaşlıların hallerinden son derece memnun olduğun görmekten mutlu olduğunu ifade etti. Vali Yaman ile birlikte Huzurevi’ni ziyaret edenler bir süre yaşlılarla sohbet ederek onların eskilere ait hikayelerini ve anılarını dinlediler.  


* Vali Yaman  Şehit Ufuk Bozkurt'un baba ocağını ziyaret etti


Vali Yaman, eşi Gülseren Yaman ve kızları Elif Nur Yaman ile birlikte Vize Kaymakam Vekili Pınarhisar Kaymakamı Mevlüt Özmen, Kırklareli Belediye Başkanı Av. Cavit Çağlayan, Vize Belediye Başkanı Selçuk Yılmaz, Kırklareli İl  Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ömer Lütfü Mor, İl Emniyet Müdürü Mehmet Behzat Canbazoğlu, İl Müftüsü İsa Saim  Hakkari'nin Çukurca ilçesinde 19 Ekim 2011 Çarşamba günü Şehit olan Kırklarelili Piyade Er Ufuk Bozkurt'un Vize’nin Çavuşköy Köyü’ndeki baba ocağını ziyaret ettiler. 


Vali Yaman'ı şehidin babası Fedai Bozkurt, Babaanne Fatma Bozkurt, hala Sevinç Bıyıklı, amca Şakir Akyol karşıladı.


Vali Yaman, Şehit babası Fedai Bozkurt'un Kurban Bayramı'nı kutlayarak dinç gözükmesi gerektiğini söyledi.


Vali Yaman ve beraberindekiler şehidin evine girerek İl Müftüsü İsa Saim tarafından dua okundu. Şehidin babası Fedai Bozkurt yaptığı açıklamasında; ''Vatan sağ olsun, söylenecek bir şey yok'' dedi.


Şehid olan oğlu Ufuk Bozkurt ile abi kardeş gibi olduklarını belirten baba Bozkurt, ''bu Bayram yalnız başımıza bayram yapıyoruz. Biz onla abi kardeş gibi oynardık. O da bana abi olarak sarılırdı. Abi kardeş gibiydik. Sabah Bayram namazından çıktığımızda köy halkıyla beraber şehidimizin kabrine giderek dualar ettik. Bu bayram izine gelecekti ama olmadı'' şeklinde konuştu.


* “Evladım gitti”


Vali Yaman'a sarılarak ağlayan baba anne Fatma Bozkurt (85) ise evladımı yıkadım pakladım okula gönderdim. Okul çağındaki iken sünnet ettirdim onu. Daha sonra askere yolladım ama evladım gitti'' diye feryat etti.


Hala Sevinç Bıyıklı'da başka Ufuk'ların ölmesini istemediklerini söyledi. Yüreklerinin yandığını kaydeden Bıyıklı, Hainler biraz vicdana gelsin. Hainler ne kazandılar. Komutanını kurtarmaya koştuğunda vurulmuş kalbinden. Ama hiç bir zaman silahını bırakmamış, hainler zorla silahını ondan koparmış. Hep gülerdi, kimseyi kırmazdı.  Şehid olmadan önce görüştük. Bayramda geleceğini ve tatlı yapmamızı bizden istedi. Bayramlar mutluluk içinde olur bizim bayramımız ise hüzün içerisinde '' diye konuştu.


* Şehid babasına ev yapılacak


Vize Kaymakam Vekili Mevlüt Özmen yaptığı açıklamasında, şehidin babası Fedai Bozkurt'a 80 metrekarelik betonarme ev yapılacağını bildirdi. Vize Kaymakamlığı olarak aldıkları karar doğrultusunda, baba ocağında bulunan evin pek sağlıklı olmadığını ve miraslı olduğunu ifade eden Kaymakam Özmen, en kısa zaman içerisinde çalışmaların başlayacağını sözlerine ekledi.


* Vali Yardımcıları İsmail Gültekin ve Taceddin Özeren’de ziyaretlerde bulundu 


Bayramlaşma Programı’nın ardından; Kırklareli Vali Yardımcısı Vali Yardımcısı İsmail Gültekin’in başkanlığında; İl Jandarma Komutanı, İl Emniyet Müdürü, İl Afet ve Acil Durum Müdürü, İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü, İl Planlama ve Koordinasyon Müdürü, İl Yazı İşleri Müdürü, Gençlik ve Spor İl Müdürü, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü, Defterdar, Tapu Kadastro İl Müdürü, Tapu Sicil Müdürü, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü, İl Kültür ve Turizm Müdürü ve Meteoroloji İl Müdürü’nün katılımı ile Kırklareli İl Jandarma Komutanlığı ve Şehit Hayrettin Yesin Polis Merkezi Amirliği’ni ziyaret edildi.  


Kırklareli Vali Yardımcısı Vali Yardımcısı Taceddin Özeren’in başkanlığında; İl Özel İdaresi Genel Sekreteri, İl Müftüsü, İl İdare Kurulu Müdürü, İl Mahalli İdareler Müdürü, İl Dernekler Müdürü, İl Milli Eğitim Müdürü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü, İl Sağlık Müdürü, SGK İl Müdürü, Sosyal Hizmetler İl Müdürü, Karayolları 15. Şube Şefi, İl Çevre ve Orman Müdürü, Devlet Su İşleri 112. Şube Müdürü, Orman İşletme Müdürü ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma İl Müdürü’nün katılımı ile Kırklareli Devlet Hastanesi ve  Gaziosmanpaşa Yabancı Kabul ve Barındırma Merkezi ziyaret edildi.  (s)