Küçük yaşta büyük iş başardılar

Küçük yaşta büyük iş başardılar

Küçük yaşta büyük iş başardılar

Küçük yaşta büyük iş başardılar

Küçük yaşta büyük iş başardılar
01 Şubat 2011 - 09:08

Edirne’de eğitim ve öğretim vermekte olan Elif Aluç Şehit Üstteğmen
Efkan Yıldırım İlköğretim Okulu Bilinçli Tüketici Kulübü tarafından
başlatılan “Benimde Bir Tekerlekli Sandalyem Olsun” adlı kampanya sona
erdi.

HABER MERKEZİ

Edirne Bedensel Engellileri Koruma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol  Adem Düzkes kampanya ile ilgili olarak yaptığı açıklamasında şunları kaydetti:
“Bu kampanyanın amacı yürüme engelli vatandaşları toplumla bütünleştirmek onların sorununa duyarlılık göstererek toplumun dikkatini çekmekti. Kulüp üyesi arkadaşlarımız okul Müdürümüz okulumuzun diğer öğretmenleri ve hayırsever vatandaşlarımızın katılımıyla bu projeyi sonuçlandırarak toplanan parayla kulüp olarak tekerlekli sandalye aldılar.
Şehit Üstteğmen Efkan Yıldırım İlköğretim Okulu Bilinçli Tüketici Kulübü öğrencilerimizin başlattığı diğer öğrencilerimiz, öğretmen ve velilerimizin de katıldığı “Benimde Bir Tekerlekli Sandalyem Olsun” kampanyası sonunda 2 adet tekerlekli sandalyeyi engelli arkadaşlarına hediye ederek onların yaşama sevinçlerine ortak oldular. Engelli arkadaşlarının istediği şefkati küçücük kollarının açarak sundular. Öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi kutluyorum. Kampanyaya destek veren diğer öğretmen ve velilerimize de teşekkürü bir borç biliyorum”
5/A sınıfından Yaren Civaner; “Başlattığımız “Engellilerle Elele” Kampanyamızın amacı Engelli vatandaşlarımızı toplumla bütünleştirmek onların yetenek ve başarılarını ortaya çıkarmaktı. Sınıf Öğretmenimiz, arkadaşlarımız, hayırsever vatandaşlarımızın katkılarıyla 5/A sınıfı olarak bir tekerlekli sandalyeyi Edirne Bedensel Engellileri Koruma ve Yardımlaşma Derneğine teslim edeceğiz. Şu anda mutluluğumuzu duygularımızı kelimelerle anlatmak ta güçlük çekiyoruz. Sizi mutlu etmek, bizi kat kat mutlu etti. Bu tür sosyal etkinliklerin devam etmesini diler, saygılar sunarız” dedi.
Dernek Başkanı Düzkes da derneklerine başvuran ihtiyaç sahibi 2 engelliden biri olan Ümit Meriç’e ve Tayakadın Köyü’ndeki Nedim Gürgen’e de tekerlekli sandalyesini kendisinin gelmeye imkanı olmadığı için refakatçisine tekerlekli sandalyesi teslim edildi.
Teslim edilen tekerlekli sandalyelerden dolayı törene katılan engelli ve yakınları çok mutlu oldular.  Dernek Başkanı Erol Adem Düzkes’te okulun göstermiş olduğu bu duyarlı projeden dolayı emeği geçen tüm okul yetkililerine öğrencilere ve katkı sağlayan hayırseverlere çok teşekkür etti. (s)