Köylerdeki kaçak yapılar yıkılacak

Köylerdeki kaçak yapılar yıkılacak

Köylerdeki kaçak yapılar yıkılacak

Köylerdeki kaçak yapılar yıkılacak

Köylerdeki kaçak yapılar yıkılacak
13 Kasım 2010 - 09:17

Kırklareli İl Genel Meclisi 12 Kasım 2010 Cuma günü yapılan Kasım Ayı
10. birleşiminde köylerde tespit edilen kaçak yapıların yıkımı için
uzman ekipman ihtiyacının bütçeden tahsisi teklifi ile Meyvecilik
Geliştirme Projesi ile ilgili borçlandırmadan vazgeçilmesi hakkındaki
Tarım Komisyonu’nun raporu görüşüldü.

HABER MERKEZİ

Kırklareli Valiliği Toplantı Salonu’nda, Meclis Başkanı M. Tuna Soykan Başkanlığı’nda yapılan 10. birleşiminde Kırklareli İl Özel İdaresi’nin 2011 yılı Bütçe görüşmeleri Kurban Bayramından sonraya kaldı.
Gündemin 3. maddesi olan İl Özel İdaresi'nin 08/11/2010 tarih ve 6380 sayılı, Kırklareli İl Özel İdaresi'nin yetki ve görev alanında bulunan yerlerde (merkez köy ve ilçe köyleri dahil), hakkında yıkım kararı alınmış ve alınacak olan inşaatlarla ilgili olarak yapılacak yıkım işleminin ihale yoluyla gerçekleştirilebilmesi için uzman teknik ekip ve ekipmanın sağlanması, koordinasyonu ve söz konusu yıkım işleminin gerçekleştirilebilmesi için programa alınması ve bütçeden ödenek tahsis edilmesi teklifi görüşmelerinde Kırklareli İl Özel İdaresi İmar ve Kentselleşme Müdürlüğü’nde görevli İnşaat Teknikeri Arif Okta Meclis Üyeleri’ni bilgilendirdi. Köylerde kaçak olarak fazla kat çıkanların kat fazlalıklarını ve hazine arazisinde bulunan yapıların yıkılması gerektiğini belirten Tekniker Okta, bu yıkımlar için uzman ekipman ihtiyacının olduğunu ifade etti. Tekniker Okta, 20 yıl önce yıkım kararı alınan binaların olduğunu fakat uzman ekipman eksiği dolayısı ile yıkamadıklarını ifade etti. 9 adet yıkım yapılacak yerin bulunduğunu belirten Tekniker Okta, yıkılacak yerlerin Demirköy, Lüleburgaz ve Babaeski İlçelerine bağlı köylerde bulunduğunu belirtti.
Başkan Soykan konun çok ciddi olduğunu belirterek Meclis Üyeleri’nin konuyu iyi algılamaları hakkında kendilerini uyardı. Meclis Üyesi Alaattin Ergin, köylerin 500 metre dışında yapılan yapıların olduğunu, muhtar izni ile yapılan bu yapıların yıkım kararları olmasına rağmen neden yıkılmadığını sorması üzerine Tekniker Okta, uzman ekipman sıkıntısı yüzünden bu yıkımlarını uzun zamandır yapamadıklarını müfettiş kararı doğrultusunda bu yıkımları yapmak için bu teklifin mecliste onaylanması gerektiğini ifade etti.
Konu ile ilgili yaşanan tartışmalarda Meclis Üyesi Hasan Dağ, Türkiye’nin genel sorunu olan yıkım kararlarına Af çıkacak söylentilerinin dolaştığını, vatandaşların canının yakılmaması gerektiğini ifade etmesi üzerine Meclis Üyesi Hasan Basri Korkmaz, duygusallığa gerek olmadığını, kaçak yapılmışsa elbetteki yıkılması gerektiğini söyledi. Meclis Üyesi Aydın Karakoç; “İmar Kanunu var. Kanundan kimse kaçamaz. Müfettişler, idareye bu konuyu tamamlayın demiş, idare ekipman yok, ekipman alınınca yerine getiririm demiş” şeklinde konuşarak bütçeye bu konuda teklif gelmesi gerektiğini, meclisin ona göre karar vermesi gerektiğini sözlerine ekledi. Teklif oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. (c.s.)