KOSGEB yeni kredi başvuruları başladı

KOSGEB yeni kredi başvuruları başladı

KOSGEB yeni kredi başvuruları başladı

KOSGEB yeni kredi başvuruları başladı

KOSGEB yeni kredi başvuruları başladı
17 Ekim 2009 - 10:19

Lüleburgaz İşadamları Derneği (LİAD)’ın davetlisi olarak Lüleburgaz’a gelen KOSGEB,15 Ekim Perşembe günü Ticaret Borsası Salonu’nda KOSKEB Kredileri ve esnafın bu kredileri nasıl kullanacağı hakkında bir bilgilendirme toplantısı düzenledi.


Lüleburgaz



Toplantıda KOSKEB Kredileri hakkında katılımcılara bilgiler veren Trakya Bölge Müdürü Ali Vasfi Eskicioğlu, “ KOSGEB, misyonu KOBİ’lere ve girişimcilere Devlet Destekleri vermek olan bir kamu kuruluşudur. 1–250 arası çalışanı (tek çalışanı Bağ-Kur’lu da dâhil) olan ve yıllık bilançosu 25 Milyon TL yi geçmeyen işletmeler ve firmalar “KOBİ” olarak tanımlanıyor” diyerek KOBİ’nin tanımını yaptıktan sonra Yeni Kredi Destek Paketini anlattı.
Eskicioğlu “ Yeni Kredi Destek Paketinde 100 bin işletmeye toplam 2,5 milyar TL kredi kullandırılacak olup kredinin ilk üç ayı ödemesiz, toplam 12 ay vadeli olacaktır. İşletme başına kredi üst limiti 25 bin TL, kadın girişimcilere ise 30 Bin TL olarak uygulanacaktır. Kredi faizinin %75’ini KOSKEB, %25’ini ise krediyi kullanan ödeyecektir.


Yeni teknoloji kullanımı, yeni iş yerine taşınma, işlerini büyütme, yeni yatırım, ham madde alımı, üretim ve pazarlama, eğitim ve danışmanlık, yurt dışı pazarlara açılım ve geliştirme, ihracatın finansmanı ve münferit projelerinin finansmanı amacı ile başlatılan yeni kredi faiz desteği programı çerçevesinde verilen kredileri amaç dışı kullandığı tespit edilen işletmeler, KOSGEB desteklerinden yararlandırılmayacaktır”dedi.
Eskicioğlu, 2009 yılı içerisinde Türkiye'de yaşanan Sel felaketi nedeniyle başta Saray, Şarköy ve Kumbağ olmak üzere; iş yerleri zarar gören, faaliyetleri aksayan, bunu da ilgili resmi makamlardan belgeleyen işletmelerin Acil Destek kredisinden faydalanabileceklerini, Kredinin Üst limitinin 100.000 TL ve vadesinin 24 ay olup ilk 6 ayı ödemesiz kalanın ise aylık eşit taksitler halinde ödenebileceğini belirtti.
 
Eskicioğlu “Esnaf Sanatkâr kesimine kefalet sağlamada TESKOMB ile işbirliği yapılacak olup; ayrıca vergi borcu ve Sosyal Güvenlik Kurumu'na borcu olan işletmeler de alacağı krediden mahsuplaşma yöntemiyle bu kredilerden yararlanabileceklerdir. Kredilerden faydalanabilecek ve faydalanamayacak tüm sektörler ile başvuru ile ilgili tüm bilgileri www. kosgeb.gov.tr sitesinden ve Derneğimizin Genel Sekreterliğinden bilgi alabilirler” dedi. (gk)