“Korku Köprüsü”nde çalışmalar başlıyor

“Korku Köprüsü”nde çalışmalar başlıyor

“Korku Köprüsü”nde çalışmalar başlıyor

“Korku Köprüsü”nde çalışmalar başlıyor

“Korku Köprüsü”nde çalışmalar başlıyor
20 Haziran 2012 - 09:45

* Babaeski’nin Sinanlı Beldesi’nde bulunan ve yıkılması an meselesi olan köprünün yerine yeni köprü yapım çalışmaları başlıyor.







HABER MERKEZİ


Kırklareli’nin Babaeski ilçesine bağlı Sinanlı Beldesi ile Küçük Karakarlı Köyü arasında bulunan ve taşıyıcı kolonu kırılmış olan köprünün yerine yeni köprü yapımı çalışmaları başlıyor.


Geçtiğimiz aylarda yıkılma korkusuyla kullanılan köprüde inceleme yapan Kırklareli İl Özel İdaresi yetkilileri incelemenin ardından “Köprü hasarlı geçilmez” yazısı konmuş, kullanılması için hiçbir engel konulmamıştı. 


Taşıyıcı kolonu kırılmış olan köprü için Sinanlı Belediye Başkanı Ali Alkan girişimde bulundu. Devlet Su İşleri’ne köprünün yerine yeni köprü yapımı için müracaatta bulunan Sinanlı Belediye Başkanı Ali Alkan olumlu yanıt aldı.


Köprünün yapımı için Devlet Su İşlerinin kısa süre içerisinde çalışmaların başlayacağını belirten Başkan Alkan;


“Taşıyıcı kolonu kırılmış olan ve yıkılmak üzere olan bu köprü 1954 yılında köylüler tarafından imece usulüyle yapılmış. O yıldan bu yana bakım yapılmayan köprüye İl Özel İdaresi yetkilileri aylar önce “Köprü hasarlı geçilemez” yazısı koysa da halkımız canını hiçe sayarak köprüyü kullanmak zorunda kalıyor. Devlet Su İşleri yetkilileriyle yaptığımız görüşmelerden olumlu yanıt aldık ve bu yıl içerisinde yeni köprü yapımı çalışmaları başlayacak. Yeni köprünün yapımına kadar halkımızı yıkılmak üzere olan köprüyü kullanmamaları konusunda uyarıyorum. Köprünün kullanım sırasında yıkılması üzüleceğimiz sonuçlara neden olabilir” şeklinde konuştu. (yş)