Kofçaz’da ‘AK’taş istikrarı

Kofçaz’da ‘AK’taş istikrarı

Kofçaz’da ‘AK’taş istikrarı

Kofçaz’da ‘AK’taş istikrarı

Kofçaz’da ‘AK’taş istikrarı
06 Aralık 2011 - 09:17

AK Parti Kofçaz İlçe Teşkilatı’nda yapılan 4. olağan kongresinde, istikrarını Hüseyin Aktaş ile sürdürüyor.







HABER MERKEZİ


Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kırklareli’nin Kofçaz İlçe Başkanlığı’nın 4. Olağan Kongresi 4 Aralık 2011 Pazar günü saat 11.30’da Kofçaz Düğün Salonu’nda gerçekleşti.


Kongreye; AK Parti Kırklareli Milletvekili Av. Şenol Gürşan, AK Parti Kırklareli İl Başkanı Emin Tunç, merkez ilçe başkanı Hamit Orakçı, Kadın Kolları Başkanı Hazel Yolgiden, İl Başkan Yardımcısı Emre Yurdakul, Gençlik Kolları Başkanı Ömer Faruk Akkol, ilçe belediye başkanları ve üyeler katıldı.


Kongrede divana divan başkanı olarak Emin Tunç seçilirken, divana ise Şükriye Mert, Alper Çiler ve Hazel Yolgiden seçildi. Saygı duruşu ve istiklal marşımızın okunmasıyla başlayan kongrede, AK Parti ilçe Başkanı Hüseyin Aktaş, 2008 yılında ilçe başkanlığı görevine getirildiğinde 101 üyeden, 307 üyeye çıkarttığını belirterek, 4 yılda yüzde 12.95 oranında arttığını söyledi.


Üye çalışmalarına devam ettiklerini ifade eden Aktaş, yaptığı konuşmasında;


“6 Eylül 2008 yılında AK Parti Kofçaz İlçe Başkanlığı görevini devraldım ve 2008 yılında 101 üyesi bulunan ilçe teşkilatımızın şuan ki üye sayısı 307 oldu. Üye sayımız ortalama yüzde 12.95 oranında arttı. Aynı çalışma ile yeni görevimde üye oranımı arttırma yolunda çalışmalarımıza devam edeceğiz.


2009 yerel seçimleri için Kofçaz ilçe yönetimi olarak daha fazla ve özverili çalışma yapmamız gerektiğini biliyorduk ve üzerimize düşen görevi başarı ile tamamladık. İlçemizde, çalmadık kapı bırakmadık, kahve toplantıları yaparak bizden beklentileri öğrendik. Görüş sorduk, ne yapabilirizi görüştük. Her ulaştığımız evden ve her bir konuştuğumuz halktan olumlu bir netice alarak Ak belediyeyi Kofçaz halkının da desteği ile yine onlara hediye ettik. 


Parti Belediyesi'ni halkımıza kavuşturduk. Partimiz yüzde 50 oy almıştır. Bunlar çalışmalarımızın ürünüdür. Bundan sonrada gayretlerimiz azalmadan devam ede¬cek” şeklinde konuştu.


* Vekil Gürşan, Kofçaz’a 3 sulama göleti müjdesi verdi


AK Parti Kırklareli Milletvekili Av. Şenol Gürşan ise, halen hazırlık çalışmalarının devam ettiği 3 adet sulama göletinin Kofçaz’a kısa zaman içerisinde yapımına başlanacağının müjdesini verdi.


Ayrıca Gürşan, Kofçaz’daki tarımsal sulama sisteminde bir değişiklik yapılacağını ifade ederek, kapalı sulama sistemine geçilmesi için çalışmaların başlatıldığını söyledi.


Gürşan; “Kofçaz ilçemize 3 adet sulama göleti yaptıracağız. Fizibilite çalışmaları devam ediyor. Bittiği zaman belediye başkanımızı ve ilçe başkanımızı haberdar edeceğiz ve onlarda sizlere bu müjdeyi verecek. Bu göletler sulama amaçlı olacak ve inşallah Kofçaz’daki sulama alanlarını kapalı sulama sistemine geçireceğiz. Bizim için sulama çok önemli. Ben istiyorum ki özellikle benim dönemimde sulamaların kapalı sisteme geçilmesini istiyorum. Bu konuda bakanlığı yüzde 50 hibe ve kredi desteği var” şeklinde konuştu.


AK parti iktidara geldiği zaman Türkiye’de her 2 kişiden birinin oyunu aldığını vurgulayan Gürşan, sözlerine şu şekilde devam etti;


“Türkiye’de iktidar yıpratır, iktidar olanlar bir süre sonra yıpranma sebeplerinden ötürü oy kaybeder, muhalefete düşer' derler. Ancak AK Parti son seçimlerle birlikte ülkede her 2 kişiden birinin oy verdiği bir parti haline geldi. Bizim için milletin iradesinin üstünde hiçbir irade olmaz. Yetki, karar ve söz ona aittir. AK Parti siyasetin ve meclisin itibarını yük¬seltti.


Bugün ülkede ne darbeler, ne de milletin iradesini hiçe sayacak anlayışların yeri artık yoktur. CHP’liler sürekli Cumhuriyet diyor ama demokrasi ve seçim dendiğine hiçbir şey diyemiyor. Hepimiz Cumhuriyetçiyiz. Cumhuriyet Cumhur’dan geliyor. Cumhur ne demek? Halkın iradesi demek. Bugün Çin de, Rusya da, Suriye de, Iran da bir Cumhuriyet. Ama biz onlardaki gibi bir Cumhuriyet istemiyoruz. Biz demokratik bir Cumhuriyet istiy¬oruz. Milletin iradesinin mecliste tecelli ettiği bir Cumhuriyet istiy¬oruz” dedi.


Gürşan’ın konuşmasının ardından, tek liste olarak ilçe başkanlığı seçimi yapıldı ve ilçe başkanı Hüseyin Aktaş güven tazeledi.


Asil üyeliğe; Ali Sezen, Zahit Ördekçi, Mehmet Taş, İbrahim Kalkan, İzzet Arı, Recep Sert, Özcan Boncuk, Halil İnan, Refik Kahraman, Şerif Uslu, Yaşar Aygün, Mehmet Erdoğan, Salih Engin, Adem Yakut,


Yedek Üyeliğe; Bilal Kahraman, Şaban Fermancı, Ali Temel, İlhan Esen, Mustafa Çetin, Fikret Tospat, Hikmet Ballı, Yüksel İlhan, Remzi Bozan, Nusret Aydın, İbrahim Sezen, Ali Sezgin, Müjdat Ceylan, Tahir Çalışkan, Ali Sofu,


İl Kongresi delege adayları ise, Hüsevin Aktaş, Ali Sezen, Recep Sert, İzzet Arı, Hüseyin Çetintaş, İbrahim Kalkan, Nuri Çalışkan, Nusret Aydın, Ahmet Şen, Hülya Kartal, Tamer Sezen. (ue)