Kofçaz’da 3 nesil bir arada “EVET” diyor

Kofçaz’da 3 nesil bir arada “EVET” diyor

Kofçaz’da 3 nesil bir arada “EVET” diyor

Kofçaz’da 3 nesil bir arada “EVET” diyor

Kofçaz’da 3 nesil bir arada “EVET” diyor
02 Ağustos 2010 - 09:24

* Kırklareli merkez ilçeye bağlı Kofçaz ilçesinin 3 neslini temsil eden 3 Belediye Başkanı gazetemizi ziyaret ederek, 12 Eylül 2010 Pazar günü yapılacak olan “Anayasa Değişikliği Referandumu”nda “EVET” diyeceklerini ifade ettiler.

HABER MERKEZİ
Kırklareli merkez ilçeye bağlı Kofçaz ilçesinde 1968-1973 yılları arasında Adalet Parti’den (AP) Belediye Başkanlığı yapan aynı zamanda 46 Demokratlarından olan Ahmet Karataş, 1984-1994 tarihleri arasında 2 dönem Anavatan Partisi’nden (ANAP) Belediye Başkanlığı yapan ve halen Demokrat Parti (DP) Delegesi olan İsmail Eser ile şu anki AK Parti’den seçilmiş olan Belediye  Başkanı Nuri Çalışkan beraberlerinde 37 yıldır Fransa’da yaşayan Mehmet Coşkun ile birlikte gazetemizi ziyarette bulundular.
Gazetemiz sahibi Elmas Cankurt ve Haber Müdürümüz Savaş Eskici ile görüşen ve 3 nesli temsil eden Belediye Başkanları 12 Eylül 2010 Pazar günü yapılacak olan “Anayasa Değişikliği Referandumu”nda “EVET” oyu kullanacaklarını belirttiler.
* “Anayasa Değişikliği’ne “Hayır” demek Anayasa istememektir”
1960 ve günümüze kadar olan Askeri Darbelerin sıkıntısını yaşamış olan ve 1968-1973 tarihleri arasında Adalet Parti’den Kofçaz Belediye Başkanlığı yapan Ahmet Karataş, bugüne kadar hizmet veren iktidarlar bakımından AK Parti gibisinin gelmediğini belirterek şunları kaydetti:
“Bu iktidar partisinden daha iyisi bugüne kadar gelmedi. Yanından geçtiğimiz 10 evin 9’unun önünde taksi ve traktör var. Hepsi de yeni model. Daha önceleri ancak Kofçaz ilçemizde birkaç tane taksi ve traktör bulunuyordu. Oysa bugün hemen hemen her hanede bir traktör ve taksi bulunmaktadır. Buda kalkınmışlığın göstergesidir. 12 Eylül 2010 Pazar günü yapılacak olan Anayasa Değişikliği’ne “Hayır” demek Anayasa istememektir. Anayasasız Cumhuriyet ve Demokrasi olamaz.1980 İhtilal Anayasası’nın noksanlıkları vardı. Hazırlanan bu yeni Anayasa Paketi ile bu noksanlıklar ortadan kaldırılıyor. Daha çok demokrasi ve özgürlük getiriliyor. Bu sebep ile ben yapılacak olan Referandum’da “Evet” diyeceğim.”
* “80 Anayasası günümüz şartlarına yetersiz kalmıştır”
1984-19994 tarihleri arasında 2 dönem Anavatan Partisi’nden Kofçaz Belediye Başkanlığı yapan ve halen Demokrat Parti (DP) Delegesi olan İsmail Eser, 1980 Anayasası’nın günümüz şartlarına yetersiz kaldığını belirterek şunları kaydetti:
“12 Eylül 2010 Pazar günü yapılacak olan Anayasa Değişikliği Referandumu’nda ben de “Evet” diyeceğim. Zira 12 Eylül Anayasası bugüne kadar Türkiye’yi idare etti.  Ancak artık idare edemez duruma geldi. Bu Anayasa’nın değişmesi gerektiğini düşünüyorum. Çünkü Türkiye koalisyonlarla yönetildi.  Sadece Anavatan Partisi döneminde tek partili hükümet vardı. Anayasa o zamanlar yeni olduğu için ve hükümetin yapacağı başka işleri öne aldığından Anayasa’yı değiştirmeye talep olmadı. Ancak bu günlerde Anayasa antidemokratik ve günümüz şartlarına yetersiz kaldığından Anayasa Paketi’nin daha demokratik ve yenilikçi olmasından dolayı “Evet” oyu kullanacağım.” 
* “Gelin önce 12 Eylül Anayasasıyla dokunulmazlık zırhına bürünenlerin dokunulmazlığını kaldıralım”
Kofçaz Belediye Başkanı Nuri Çalışkan, büyük Türkiye için, daha özgür Türkiye için, daha demokratik Türkiye için 12 Eylül 2010 Pazar günü yapılacak olan Referandum’da oyunun “Evet” olacağını belirterek şunları kaydetti:
“Bu milleti, kimin yoksullaştırdığını, kimin yokluğa mahkum ettiğini, bu ülkeyi on yıllar boyunca kimin geri bıraktığını görmek istiyorlarsa, önce aynaya baksınlar, önce kendi geçmişleriyle yüzleşsinler. Bu millet onların dönemlerini unutmadı. Bu millet, CHP'nin, MHP'nin koalisyon ortağı oldukları dönemlerde bu ülkeye neler yaşattıklarını unutmadı.
Bu millete  2 anahtar dağıtacağını vaat edenler çok oldu bu memlekette. Bu anahtarların hangisine sahip olundu. Gören varsa beri gelsin.
Gelin en büyük dokunulmazlığı kaldıralım. Gelin önce 12 Eylül Anayasasıyla dokunulmazlık zırhına bürünenlerin dokunulmazlığını kaldıralım. Milletvekili dokunulmazlığını ağızlarına sakız yapanlar, 7,5 yıldır muhalefet yapmak adına başka tek bir cümle üretemeyenler. Şimdi 12 Eylülcülerin üzerindeki dokunulmazlık zırhının kalkmasına Hayır diyorlar. Her gittikleri yerde emekli vatandaşı istismar ediyorlar.
Bu anayasa değişikliği ile memurlara toplu iş sözleşmesi hakkı geliyor. Bu haktan benim ülkemde ki yaklaşık 2 milyon memur emeklisi vatandaş da istifade edecek. Hani siz emekli dostuydunuz, madem emekli dostusunuz, neden bu düzenlemeye Hayır diyorsunuz.
Bu seçimde hükümetin icraatları oylamayacak. Bu seçimde muhalefetin performansı oylamayacak. Bu seçimde kendi geleceğiniz, çocuklarınızın geleceği, Türkiye'nin istikbali oylanacak.
MHP'ye oy vermiş, MHP'ye gönül vermiş,  CHP'ye oy vermiş, CHP'ye gönül vermiş arkadaşlar bu anayasa değişikliği bir AK Parti projesi asla değildir. Bu anayasa değişikliği bizim şahsi projemiz, kişisel projemiz asla değildir. Bu partiler üstü bir meseledir. Lütfen başınızı ellerinizin arasına koyun ve düşünün. Vereceğiniz her "Hayır" oyunun kime yarayacağını, kimin işine geleceğini, kime fayda sağlayacağını lütfen düşünün.
Büyük Türkiye için, daha özgür Türkiye için, daha demokratik Türkiye için ben anayasa değişikliğini onaylıyorum.
Kofçaz ve köylerindeki tüm hemşerilerime sesleniyorum. Hep birlikte sizlerden anayasa değişikliğine destek bekliyorum. Her şey sizin için.
Kofçaz ve köylerindeki bütün kardeşlerimi sevgiyle, saygıyla selamlıyorum. Var olun, Allah'a emanet olun.”
* “1980 Anayasası’na “Hayır”, Anayasa Değişikliği Paketi’ne “Evet” diyeceğim”
Belediye Başkanları ile birlikte gazetemizi ziyarette bulunan, 1973 yılından bu yana Fransa’da yaşayan Kofçaz sakinlerinden Mehmet Coşku’nda 1980 ihtilâli sırasında tatil için geldiği Türkiye’den Fransa’ya dönerken bir çok sıkıntılar yaşadığını belirtti. Coşkun, hiçbir partiye mensup olmadığını ve Referandum’da “Evet” diyeceğini belirterek şunları kaydetti:
“1973 yılından bu yana 37 yıldır Fransa’da çalışıyorum. 1980 yılında izine gelmiştim. 12 Eylül günü izin dolduğundan Fransa’ya gitmek üzere yola çıktım. Kofçaz’dan, Edirne Kapıkule Gümrük Kapısı’na gidene kadar en az 20 yerde beni askerler durdurdu. Arabam ve üzerim çoluk çocuğum ile beraber kontrol edildi. Nereye gittiğim soruldu. Böyle bir uygulamaya maruz kalmak benim zoruma gitti. Kendimizi bir suçlu gibi hissettik.
O zamanın şartlarında bu Anayasa’yı yaptılar.
Ben şu anda demokrasi ile yönetilen bir ülkede yaşıyorum. Ülkem de de iki de bir demokrasi kesintisi olmaması için 12 Eylül 2010 Pazar günü yapılacak olan Referandum’da 1980 Anayasası’na “Hayır”, Anayasa Değişikliği Paketi’ne “Evet” diyeceğim. Ülkemde demokrasinin genişletilmesini istiyorum. Daha demokratik bir Türkiye istiyorum.” (s)