Kofçaz kurtuluşunun 89. Yılı’nı coşkuyla kutladı

Kofçaz kurtuluşunun 89. Yılı’nı coşkuyla kutladı

Kofçaz kurtuluşunun 89. Yılı’nı coşkuyla kutladı

Kofçaz kurtuluşunun 89. Yılı’nı coşkuyla kutladı

Kofçaz kurtuluşunun 89. Yılı’nı coşkuyla kutladı
12 Kasım 2011 - 09:30

Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başlayan kurtuluş töreninde  Kofçaz Kaymakamı Enver Özderin makamında tebrikleri kabul etti.







HABER MERKEZİ


Kırklareli’nin Kofçaz ilçesi’nin Düşman İşgali’nden Kurtuluşu’nun 89. Yıldönümü 11 Kasım 2011 Cuma günü Kofçaz İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Bahçesi’nde saat 10.00’da düzenlenen törenlerle coşkuyla kutlandı.


Saygı Duruşu’nda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından; AK Parti Kırklareli Milletvekili Av. Şenol Gürşan ve CHP Kırklareli Milletvekili Av Turgut Dibek, Kofçaz Kaymakamı Enver Özderin, Garnizon Komutanı Piyade Üsteğmen Osman Ayan, Kofçaz Belediye Başkanı Nuri Çalışkan halkın, askeri birliklerin ve öğrencilerin bayramını kutladı.


Kurtuluş törenlerinde, kurtuluşun anlamı için Kurtuluş Kızı olan Kofçaz Atatürk İlköğretim Okulu 7. sınıf öğrencisi Şule Zorlu’nun yüzünü açarak Türk Bayrağı’nı alan Garnizon Komutanı Piyade Üsteğmen Osman Ayan, Türk Bayrağı’nı Kofçaz Belediye Başkanı Çalışkan’a teslim etti.


Kutlama töreninde bir konuşma yapan Kofçaz Belediye Başkanı Nuri Çalışkan, Şanlı Kurtuluş Mücadelesi’nde dört bir yanı işgal edilmiş vatan topraklarında özgürlük meşalesini tek yumruk olarak toplanan milletimizin yeniden tutuşturduğunu söyleyerek;


“Mustafa Kemal, o günlerde ordularına; “Hattı müdafaa yoktur sathı müdafaa vardır. Bu satıh, bütün vatandır. Vatanın her karış toprağı vatandaşın kanıyla ıslanmadıkça terk olunamaz” emrini vermişti. Türk Askeri, milleti ile birlikte, büyük bir azim ve fedakârlıkla bu karara uymuştur. Yüzbinlerce Şehit, bir o kadar da Gazi ile kazanılan Kurtuluş Mücadelesi, o günden sonra Türk Milleti’nin direnci ve inancı ile hangi koşullarda neleri yapabileceğinin kanıtı olarak tarihe geçmiştir.


600 yıllık bir devletin yıkılmaya yüz tuttuğu ve üzerinde büyük bir karamsarlığın dolaştığı bir zamanda Türk Milleti istiklalini kazanmak için büyük bir mücadeleye girişmişti. Bu mücadelenin adını “Ya İstiklal Ya Ölüm” diye isimlendirmişti. Esareti ve yenilgiyi tarih boyunca kabul etmeyen ve etmeyecek olan Yüce Türk Milleti, Atasına inanmış ve Büyük komutanın düsturu olan “Söz konusu vatan ise, gerisi teferruattır” inancıyla büyük Kurtuluş mücadelesi vermiştir. Genç nesiller, hepimiz; ecdadımızın bin bir mahrumiyet içinde başlattığı ve zaferle sonuçlandırdığı, Milli mücadelemizin hatırasına özenle vakıf olmalıyız. Yokluklar içerisinde savaşan asil ecdadımız, önce milletimizi tek çatı, tek ülkü, tek bayrak altına toplamış; sonra da eşine az rastlanır bir kahramanlık destanı yazmıştır. Bu destan, var oluşunu hürriyetine adamış bir milletin ve onun aziz kahramanlarının başarısıdır. Bu destan, Türk ulusunun varlığını, gücünü, büyüklüğünü, özgürlük ve bağımsızlık yolundaki sarsılmaz inancını ve kararlılığını bütün dünyaya göstermiştir.


İşgalci güçler, 89 yıl önce bugün Kofçaz’da yüreği vatan sevgisi ile dolu Türk Askeri ve Halkı’nın direnci karşısında işgal ettikleri topraklardan çekilmek zorunda kalmışlardır. Şehitlerimizin kutsal kanları ile sulanan topraklarda var olmanın haklı gururunu Kofçaz’ın kurtuluşunun 89. Yıldönümü’nde yeniden yaşıyoruz. 


Dün olduğu gibi bugün de bütün bir ulus olarak, aynı birliktelik, dayanışma, sevinç ve gururla dolu olarak bu tarihi günün anısına bir araya geldik. Tarihimizin en şerefli sayfalarından birini yazan milletimizden aldığımız ilham ve güçle bu bayrağı, yeni nesil olarak şimdi de biz taşıyoruz.


Destansı mücadeleler sonucunda bizlere emanet edilen ülkemiz ve milletimizin; daha özgür, daha demokratik bir yapıya kavuşması için bizlerin de, büyük bir özveri ve gayretle çalışması gerektiği unutulmamalıdır. Millet olarak her zaman barışın, hoşgörünün, sevginin ve kardeşliğin teminatı olduk.


Dünya milletleri bilmelidir ki; Türk milletinin bağrındaki iman ve bağımsızlık aşkını hiç bir güç sindiremez ve sindiremeyecektir. Geçmişimizin mücadelesini günümüzün değerleriyle bütünleştirmeliyiz. Geçmişten ders alıp geleceğimize yön vermeliyiz. Kofçaz’ın Düşman İşgalinden Kurtarılışı’nın 89. Yıldönümü’nü kutladığımız bu günde bütün dünyaya mesajımız; barıştır, sevgidir, kardeşliktir.


Milli dayanışma ve bütünleşmeyi en güzel şekilde ortaya koyduğumuz, Tek hedefte birleşerek Ulusal onurumuzu koruma sevincini yaşadığımız, 11 Kasım Kofçaz’ın düşman işgalinden Kurtuluş Günü’nü kutluyor, bu bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin bedelini canlarıyla ödeyen aziz şehitlerimizi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, minnet ve şükran duygularıyla anarken, kurtuluşumuzun 89. Yılı’nda bizleri yalnız bırakmayan saygıdeğer hemşerilerime ve misafirlerimize en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.


Düzenlenen tören yapılan konuşmaların ardından Kofçaz Atatürk İlköğretim Okulu öğrencilerinin Şiir okuması, Kurtuluş Piyesi ve Geçit Töreni’nin yapılmasının ardından sona erdi.


Törene; Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kırklareli Milletvekili Av. Şenol Gürşan, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırklareli Milletvekili Av. Turgut Dibek, Kofçaz Kaymakamı Enver Özderin, Garnizon Komutanı Piyade Üsteğmen Osman Ayan, Kofçaz Belediye Başkanı Nuri Çalışkan, Cumhuriyet Başsavcısı Yusuf Bahadır Özay, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Mehmet Bozkurt, İlçe Emniyet Amiri Habib Esendemir, sivil toplum örgütleri ve Kofçaz halkı katıldı. (ue)